Werkmanspintjes tijdens Oostkerke kermis

In het tweede weekend van juli, van 12 tot en met 14 juli, is het naar aloude traditie weer tijd voor Oostkerke kermis. “Je kunt er genieten van een werkmanspintje tegen slechts 2 euro en op zondag tonen we de finale van het EK voetbal op groot scherm”, zegt Cindy Demon namens het vernieuwde bestuur.

Oostkerke Kermis staat al jarenlang bekend als een van de meest populaire zogenaamde ‘tentenbals’ in de brede regio. Oostkerkenaars zelf uiteraard maar bewoners vanuit heel ‘Groot-Damme’, Westkapelle, Koolkerke, Dudzele en nog verder komen elk jaar weer in het tweede weekend van juni afgezakt naar de feesttent aan de rand van de dorpskern. En dat zal nu ook weer het geval zijn tijdens de driedaagse kermis van vrijdag 12 tot zondag 14 juli.

“De eerste editie vond plaats in 1972 in organisatie van Oostkerke Sportief”, weet Karel Van Kerrebrouck, die er ook toen al bij was als organisator. “De tent stond toen nog op het veld naast de (intussen gestopte, red.) vrije basisschool in de Sint-Guthagostraat. Toen die zone werd volgebouwd zijn we uitgeweken naar een weiland aan de Hoekestraat, iets verderop. Er was jarenlang ook een wielerkoers maar jammer genoeg bleek dat vorig jaar en ook dit jaar praktisch niet mogelijk.”

“Dit jaar kan je op vrijdag 12 juli vanaf 17 uur komen genieten van het ‘werkmanspintje’ tegen slechts 2 euro met daarbij muziek van Studio Enjoy”, vult het nieuwe bestuurslid Cindy Demon aan. Dezelfde avond vanaf 20 uur kan je ook deelnemen aan het dartstornooi in samenwerking met de Brugse darts federatie. De zaterdagnacht is er voor de jeugd de fuif ‘Nacht van de Planché’ met als gast-dj Pat B.

Op zondagmiddag is er weer een barbecue met kinderanimatie en komt Glenn Thienpondt zorgen voor wat sfeer in de tent. De kermis wordt op zondagavond afgerond met de finale van het EK-voetbal op groot scherm.”

Kostprijs voor de barbecue is 15 euro voor kinderen en 25 euro voor volwassenen. Info en kaarten via 050 60 72 77 of [email protected]. (PDV)

The post Werkmanspintjes tijdens Oostkerke kermis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »

Kinesiste Marie werkte mee aan laatste stappen richting Parijs voor Oshin Derieuw: “Ze is vriendin van me geworden”

Op donderdag 1 augustus vindt de eerste wedstrijd van Oshin Derieuw op de Olympische Spelen plaats. De Kuurnse staat er in goede vorm dankzij haar kinesiste Marie Derolez. Derieuw liep namelijk nog een vervelende schouderblessure op een maand voor de Spelen. “Ik denk dat Oshin alles kan winnen.”
The post Kinesiste Marie werkte mee aan laatste stappen richting Parijs

Lees meer »

Steeds meer leven in de brouwerij: aantal West-Vlaamse brouwers in tien jaar tijd meer dan verdubbeld

Schenk u gerust een lekkere portie gerstenat in, want vandaag mogen we collectief International Beer Day vieren. En wat blijkt? West-Vlaanderen is meer dan ooit een van dé absolute ambassadeurs van de Belgische bierwereld. In amper tien jaar is het aantal brouwerijen in onze provincie meer dan verdubbeld: van 27 in 2014 naar liefst 57 op vandaag. “Hoopgevend”, zegt biersommelier

Lees meer »

Bulgaarse prinses Kalina reageert voor het eerst op opmerkelijke transformatie: “Haar aderen lijken wel stroomkabels”

“Wat is er met haar gebeurd?” Royaltyfans raken niet uitgepraat over de metamorfose van prinses Kalina (52), dochter van de laatste koning van Bulgarije. Over de curieuze vorm van haar neus waren er al veel vragen, maar nu hebben ook haar wel heel gespierde armen en uitgesproken aderen de aandacht getrokken. “Het resultaat van een rigoureuze levensstijl”, reageert Kalina zelf

Lees meer »

Biden fileert Amerikaans Hooggerechtshof in opiniestuk en kondigt ingrijpende hervormingen aan: “Niemand staat boven de wet”

Joe Biden (81) wil het Amerikaanse Hooggerechtshof hervormen. Dat heeft de president aangekondigd in een opiniestuk in ‘The Washington Post’. Volgens Biden heeft het hof de laatste tijd “gevaarlijke en extreme” beslissingen genomen, bijvoorbeeld over de immuniteit van ex-president Donald Trump (78). “In Amerika staat niemand boven de wet. Niet de president. Niet een rechter van het Hooggerechtshof. Niemand”, schrijft

Lees meer »

Blueness van Sergio Herman en familie Dheedene sluit de deuren: “De markt voor fine dining is verzadigd in Antwerpen”

De familie Dheedene en de Sergio Herman Group hebben samen beslist om restaurant Blueness te sluiten. De zaak met Japanse flair in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen – naast Le Pristine – opende de deuren in de lente van 2022, maar bleek de verwachtingen nooit helemaal waar te kunnen maken. In de plaats komt het Verso Café terug, een laagdrempeliger

Lees meer »