Weinig kwaliteitsproblemen met brandstoffen in Belgische tankstations

Wie nog niet elektrisch rijdt, kan gerust zijn. Benzine en diesel in Belgische tankstations voldoen bijna altijd aan de Europese en Belgische kwaliteitsnormen. Dat blijkt uit controles van de FOD Economie.

 

Meer krantenkoppen in België

Bo Dubin (22) dingt mee naar kroontje Miss West-Vlaanderen: “Het was mijn droom om mee te lopen met Victoria’s Secret”

Wordt Bo Dubin uit Brugge de nieuwe Miss West-Vlaanderen? Dat komen we op zaterdag 14 september te weten. “Al van jongs af droomde ik ervan om als Angel mee te lopen op de bekende modeshow van lingeriemerk Victoria’s Secret.”
The post Bo Dubin (22) dingt mee naar kroontje Miss West-Vlaanderen: “Het was mijn droom om mee te lopen met

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Victor (99) en Julia (97) vieren 75ste huwelijksverjaardag in woonzorgcentrum in Puurs: “Zij beviel mij en dat is nog altijd zo”

In woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands wordt vandaag de albasten huwelijksverjaardag gevierd van Victor Troch en zijn vrouw Julia. Het echtpaar huwde enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, in 1949. "Na de bevrijding hebben we elkaar leren kennen", zegt Victor. "En wij hadden amper iets, we hadden bij onze trouw elk 5.000 Belgische franken."

Lees meer »

Brecht en Jamaica leggen afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af: “Alle krachten zijn eruit geperst”

Brecht Vierstraete (27) en Jamaica Crevits (41) hebben hun doel bereikt. Ze legden de afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af. Daarmee zamelden ze geld in voor de afdeling niet-aangeboren hersenletsels van het AZ Groeninge. “Echt alle laatste krachten zijn eruit geperst”, klinkt het.
The post Brecht en Jamaica leggen afstand van Kortrijk naar Parijs per kajak af:

Lees meer »

Nederland wordt host onderzoeksbureau naar Holocaust

Nederland wordt de host van een internationaal onderzoeksbureau naar de Holocaust als dat wordt goedgekeurd door de Europese Commissie. De zogenoemde hoofdzetel wordt ondergebracht bij het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, melden minister Eppo Bruins van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Vincent Karremans, als staatssecretaris verantwoordelijk voor oorlogsherdenking.

Lees meer »

Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers

In Nieuwpoort werden de afgelopen weken en maanden bij een aantal openbare werken grote vorderingen gemaakt. Concreet gaat het om de Pieter Deswartelaan, de Langestraat en het Nieuwlandplein. Deze grootschalige vernieuwingsprojecten naderen nu hun voltooiing.
The post Grote stappen gezet in drie Nieuwpoortse infrastructuurdossiers appeared first on KW.be.

Lees meer »