“We hebben haar nog proberen helpen”: voormalig ambulancier Brendon ziet dodelijk ongeval gebeuren

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij het verhaal. 

Meer krantenkoppen in België

Treinverkeer in Frankrijk vanaf morgen weer normaal, sabotages aan TGV-spoornet opgeëist in anonieme e-mail

Vanaf morgenochtend zou het treinverkeer op de Franse hogesnelheidslijnen weer normaal moeten verlopen. Spoorwegmaatschappij SNCF meldt dat de schade hersteld is na de grootschalige sabotages van donderdagnacht. Die zijn ondertussen opgeëist door een "onverwachte delegatie" in een anonieme e-mail. Daarin wordt zware kritiek geuit op de Olympische Spelen in Parijs. Maar wie er precies achter de acties zit, blijft onduidelijk.

Lees meer »

Geen gewonden bij schietincident in Strombeek-Bever

Een nog onbekende persoon vuurde afgelopen week, in de nacht van donderdag op vrijdag, op 2 woningen aan de Romeinsesteenweg in Strombeek-Bever (Grimbergen). Daarbij vielen geen gewonden. Het nieuws raakte pas nu bekend en wordt bevestigd door het parket van Halle-Vilvoorde.

Lees meer »