Waarom het geen toeval is dat Belg en twee Nederlanders werden opgepakt op raketlanceerbasis in Russische handen

Een Belg en twee Nederlanders werden dinsdag in Kazachstan opgepakt voor het binnendringen van de haast mythische lanceerbasis Bajkonoer. Het gaat om Youtubers die een documentaire wilden maken over de vergane glorie van het Sovjet-ruimteprogramma.

 

Meer krantenkoppen in België

Familie Bogdanovic heropent Bistro Sapristi

De populaire Bistro Sapristi in de Stormestraat stond na het afscheid van de vorige zaakvoerder een tijdje leeg. Tot nu. Binnenkort heropent de familie Bogdanovic het sfeervolle restaurant.
The post Familie Bogdanovic heropent Bistro Sapristi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tienduizenden TGV-reizigers gestrand na stormschade in Frankrijk

In Frankrijk ondervinden 80.000 treinreizigers hinder van annuleringen en vertragingen op het spoor omdat lokaal stormweer schade heeft aangericht op het TGV-traject tussen Parijs en Lyon. In Parijs vinden op dit moment de Olympische Spelen plaats. Vorige week vrijdag, op de dag van de openingsceremonie, was het Franse TGV-netwerk het doelwit van grootschalige sabotage.

Lees meer »

Lieve en Filip uit Brugge varen in een gouden huwelijksbootje

Filip D’hont (geboren in Loppem op 12 april 1952) en Godelieve Mus (geboren in Brugge op 11 juli 1942) uit Sint-Michiels vierden op zaterdag 27 juli hun gouden huwelijksjubileum in De Nieuwe Blauwe Toren in Zuienkerke.
The post Lieve en Filip uit Brugge varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedwantsen gevonden in Kazou-kampplaats Heibrand in Westmalle: “Vakantie van West-Vlaamse jongeren verplaatst naar Bokrijk”

In jeugdverblijfcentrum Heibrand in Westmalle zijn gisteren levende bedwantsen gevonden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het nieuws is ons bevestigd. Op dat moment was een groep West-Vlaamse deelnemers van een Kazou-kamp voor Jongeren met Bijzondere Aandacht vanop die plek huiswaarts vertrokken. De vakantie van een groep die nog niet was aangekomen, werd geannuleerd. Voor die jongeren is intussen een

Lees meer »

Steeds meer leven in de brouwerij: aantal West-Vlaamse brouwers in tien jaar tijd meer dan verdubbeld

Schenk u gerust een lekkere portie gerstenat in, want vandaag mogen we collectief International Beer Day vieren. En wat blijkt? West-Vlaanderen is meer dan ooit een van dé absolute ambassadeurs van de Belgische bierwereld. In amper tien jaar is het aantal brouwerijen in onze provincie meer dan verdubbeld: van 27 in 2014 naar liefst 57 op vandaag. “Hoopgevend”, zegt biersommelier

Lees meer »

Minstens 12 doden bij aanhoudende protesten in Venezuela, president Maduro spreekt over “crimineel geweld van fascisten”

Bij de protesten tegen de Venezolaanse verkiezingsresultaten zijn ondertussen al minstens 12 mensen om het leven gekomen. Ondertussen blijven duizenden mensen in de hoofdstad Caracas en andere steden doorheen het land op straat komen. De regering van de herverkozen president Nicolas Maduro beschuldigt de oppositie ervan het "crimineel geweld" aan te stoken, met enkele prominente aanhangers van de regering die

Lees meer »

Pv voor milieumisdrijf op Tomorrowland: 2 weekends op rij geen herbruikbare bekers gebruikt, festival riskeert miljoenenboete

De milieutoezichthouders van het Vlaamse departement Omgeving stellen een proces-verbaal op tegen het dancefestival Tomorrowland. De organisatie hield dit jaar nog vast aan het gebruik van wegwerpbekers, terwijl sinds juni vorig jaar in principe enkel herbruikbare bekers mogen. Voor dat milieumisdrijf riskeert Tomorrowland een boete van 2 miljoen euro.

Lees meer »