Waarom Anderlecht niet toevallig de extreme temperaturen in Portugal voor z’n zomerstage opzoekt

Het is puffen voor de spelers van Anderlecht tijdens de zomerstage in Portimao. Maar al die noeste inspanningen zijn niet voor niets. Al dat zweet wordt letterlijk opgevangen en geanalyseerd. Waarom doet paars-wit dat? Wat zegt een zweetdruppel over een speler? 

Meer krantenkoppen in België

LIVE RONDE VAN POLEN. Vlucht van 4 met Cavagna voorop, krijgen we een zesde Belgische ritzege dankzij Merlier, Meeus of Thijssen?

België boven in de Ronde van Polen. Naast drie ritzeges van een ijzersterke Thibau Nys mochten ook Tim Wellens en Tim Merlier deze week al het zegegebaar maken. Laastgenoemde hoopt ook in de slotrit aan het langste eind te trekken. Jordi Meeus en Gerben Thijssen hebben eveneens hun zinnen gezet op deze etappe. Jonas Vingegaard hoopt dan weer zijn eindzege

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Britse diplomaat neemt ontslag wegens wapenleveringen aan Israël

De extremistische Palestijnse organisatie Hamas beschuldigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ervan een akkoord voor een staakt-het-vuren in de weg te staan. “We houden Benjamin Netanyahu volledig verantwoordelijk voor de mislukking van de inspanningen van de bemiddelaars”, aldus Hamas in een persbericht. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde

Er is een nieuwe ontwikkeling in het dossier rond de herbestemming van de site CamperDuin in Koksijde. Nadat de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het omvormen van de camping tot een vakantiepark was geweigerd, is er nu een nieuwe aanvraag ingediend.
The post Ontwikkelaar dient nieuwe aanvraag in voor bouw van 45 vakantiewoningen in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Meer dan 10 doden door Israëlische aanval in noorden Gaza – Israël roept Palestijnen in deel van humanitaire zone op om Gaza te ontvluchten

Het Palestijnse persbureau Wafa meldt dat elf Palestijnen zijn gedood bij een Israëlische aanval op het huis van een familie in Beit Lahiya, een plaats in het noorden van de Gazastrook. De meeste slachtoffers waren volgens medische bronnen vrouwen en kinderen. En oppositieleider Yair Lapid beschuldigt de Israëlische regering ervan de controle kwijt te zijn over het noorden van Israël.

Lees meer »

Hij wilde de juridische triomf in miljardenzaak vieren op zijn luxejacht: wie is Mike Lynch, de ‘Britse Bill Gates’ die onder de golven verdween?

Na twaalf jaar verwikkeld te zijn geweest in rechtszaken, leek Mike Lynch (59) aan het langste eind te trekken. De Britse tech-ondernemer werd onlangs vrijgepleit, ging dat vieren op zijn luxejacht voor de kust van Sicilië en verdween daar maandagochtend onder de golven. Nu is zijn lichaam samen met dat van zijn dochter gevonden.

Lees meer »

Nieuwe Belgische zege in Ronde van Polen: Tim Merlier sprint naar de overwinning in chaotische finale, Jordi Meeus wordt 2e

Tim Merlier (31) heeft de vijfde etappe in de Ronde van Polen gewonnen. De renner van Soudal Quick-Step sprintte in de straten van Katowice naar de etappezege voor onze landgenoot Jordi Meeus en Olav Kooij. De finale werd wel ontregeld door een valpartij waarbij Pedersen, Bauhaus en Ewan de grootste slachtoffers waren. Jonas Vingegaard blijft leider

Lees meer »

Op 1 na grootste diamant ooit ontdekt in Botswana

In een mijn in Botswana is een gigantische ruwe diamant van 2.492 karaat ontdekt. Enkel de legendarische diamant de Cullinan (3.106 karaat), die onder meer in de Britse kroonjuwelen is verwerkt, was nog groter. Het Canadese bedrijf Lucara Diamond kon de bijzondere edelsteen opsporen via röntgentechnologie.

Lees meer »

TBSK wil recreatieve zwemzones in Kortrijk: “Zodat het niet elders onveilig gebeurt”

Begin dit jaar werd er een nieuwe wetgeving aangenomen in het Vlaams parlement waarbij heel wat verplichtingen bij vrije zwemzones in open lucht wegvallen. Team Burgemeester Stadslijst Kortrijk (TBSK) wil met deze nieuwe mogelijkheid komende legislatuur volop aan de slag. “We willen niet alleen een groenere stad, tegelijk willen we ook een blauwere stad”, zegt TBSK-kandidaat Arthur Vandenbulcke.
The

Lees meer »

London Zoo verwijdert gorilla-kunstwerk van Banksy

Het jongste kunstwerk van Banksy aan de London Zoo – een streetarttekening op een rolluik aan de ingang van de dierentuin – werd om veiligheidsredenen verwijderd. Om het werk veilig te stellen, maar ook om de toegangspoorten van de zoo tijdens de drukke zomerperiode volledig te kunnen gebruiken, luidt het bij de zoo. In de plaats werd een replica geplaatst.

Lees meer »