Vrouw (77) in Oostende overleden na aanrijding op voetpad: “Samen met omstaanders wagen opgetild”

In Oostende gebeurde donderdag omstreeks 10 uur 45 een verkeersongeval. Een 77-jarige vrouw werd er aangereden toen de 28-jarige bestuurder van een personenwagen een oprit wou verlaten. De vrouw overleefde de klap niet.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Carrefour in de Vuurtorenwijk. Volgens getuigen stond de vrouw in kwestie op het voetpad toen ze werd aangereden door een personenwagen. Dat wordt door de politie bevestigt. Hoe het komt dat de bestuurder de vrouw niet heeft opgemerkt, is voorlopig niet duidelijk.

Ernstige situatie

Meteen werd duidelijk dat de situatie ernstig was. De hulpdiensten werden verwittigd en snelden meteen ter plaatse. De vrouw zat geklemd onder de wagen na de aanrijding. Verschillende omstaanders hieven de wagen op, terwijl ambulanciers de vrouw vanonder de wagen haalden.

De brandweer werd in eerste instantie opgeroepen om de vrouw vanonder de wagen te bevrijden. “De persoon zat inderdaad onder de wagen, maar bij aankomst bleek onze tussenkomst niet meer nodig”, zegt brandweerkapitein Nathalie Van Moorter. “Het slachtoffer werd nog geruime tijd gereanimeerd, maar alle hulp kwam te laat.”

Wagen optillen

Brandon Janssens (28) is ex-ambulancier en werkt in het Brico-filiaal vlakbij. Hij was als een van de eersten bij het ongeval. “Ik kwam net van een medisch onderzoek en was op weg naar het werk”, vertelt de man.

“Ik zag meteen de ernst van de situatie. De brandweer en ambulancediensten waren dan al verwittigd. De MUG was als eerste ter plaatse en vroeg of we niets hadden om de wagen op te tillen. Ik ben naar de Brico gelopen en heb daar enkele mannen gehaald. Samen met andere omstaanders hebben we de wagen opgetild na groen licht van de MUG-arts.”

In shock

De jonge vrouw die het slachtoffer aanreed was in shock en werd verzorgd ter plaatse alvorens naar het ziekenhuis gebracht te worden. Ook de dienst Slachtofferhulp van de politie kwam ter plaatse en ontfermde zich over zowel de bestuurder als de nabestaanden.

Voorlopig zijn de omstandigheden waarin het ongeval kon gebeuren nog onduidelijk. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse die het ongeval moet onderzoeken. De Stroombanklaan werd volledig afgesloten in beide richtingen en werd rond 14 uur weer vrijgegeven.

The post Vrouw (77) in Oostende overleden na aanrijding op voetpad: “Samen met omstaanders wagen opgetild” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Mensen beginnen met een proefles en gaan naar buiten met een wurgcontract”: zo gaat het eraan toe in fitnessketen van Nicholas De Bruyn uit ‘The Sky is the Limit’

Ziek worden en toch je abonnement niet kunnen opzeggen. Een maand sporten en alsnog voor bijna twee jaar moeten betalen. Het zijn maar enkele zaken die klanten overkwamen bij On Line Fitness, een keten die eigendom is van Nicolas De Bruyn uit het programma ‘The Sky is the Limit’. Dat blijkt uit onderzoek van HLN-consumentenexperte Safia Yachou. “Mensen beginnen met

Lees meer »

“Hoe langer men wacht, hoe moeilijker”: waarom de regeringsvorming in Brussel ter plaatse blijft trappelen

Anderhalve maand na de verkiezingen van 9 juni lijkt de Brusselse formatie in het slop te zitten. Aan Nederlandstalige kant heeft formateur Elke Van den Brandt (Groen) het moeilijk om voldoende partners te vinden en aan Franstalige kant moet formateur David Leisterh (MR) ‘baarlijke duivel’ PS mee aan boord nemen. En dan hebben we het nog niet over het regeerakkoord,

Lees meer »

Russische Wagner Group lijdt zware verliezen bij hinderlaag in Mali, mogelijks ook hooggeplaatste commandant gesneuveld

Bij gevechten in het Malinese Tinzaouaten, een dorpje aan de grens met Algerije, zijn tientallen huurlingen van de Russische Wagner Group gesneuveld. De huurlingen vochten er samen met militairen van het leger van Mali tegen de Touareg-rebellen. De Wagner Group is al sinds 2021 actief in het land, waar de legerleiding toen de macht greep en aanwezige westerse militairen het

Lees meer »

“Zijn komst neemt geen grammetje verdriet weg”: Annelies (42) krijgt nieuwe baby jaar nadat Juliette (4) sterft aan agressieve bacterie

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Massale nachtelijke Russische droneaanval op Kiev: “Voorlopig geen schade of slachtoffers gemeld”

Rusland heeft in de nacht van woensdag op donderdag verschillende golven droneaanvallen op de Oekraïense hoofdstad Kiev gestuurd. Volgens het militaire bestuur van de stad gaat het om een van de grootste droneaanvallen tot nu toe, waardoor het luchtalarm in de hoofdstad bijna de hele nacht door afging. Ondanks de grote schaal van de aanval, zouden er voorlopig geen slachtoffers

Lees meer »

Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar bij de Cats

Julie Allemand moet forfait geven voor de Olympische Spelen in Parijs. De point-guard van ASVEL Lyon liep op training een spierblessure op. Dat deelde het BOIC donderdag mee. Ze wordt in de selectie van de Belgian Cats vervangen door de negentienjarige Nastja Claessens .
The post Blessure houdt Julie Allemand van Spelen, Nastja Claessens (19) uit Waregem vervangt haar

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »