Volle buit voor Girmay én twee ploegmaats kwijt: nieuwe groene trui wordt bijna onmogelijke opdracht voor Philipsen

Een tweede opeenvolgende groene trui is weer wat verder weg voor Jasper Philipsen. De sprinter van Alpecin-Deceuninck moest in Villeneuve-sur-Lot toekijken hoe concurrent Biniam Girmay nog maar eens de volle buit pakte én hij zag met Jonas Rickaert en Soren Kragh Andersen ook twee ploegmaats buiten tijd aankomen. “We proberen nu te mikken op nog een ritzege.” 

Meer krantenkoppen in België

Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem

Op de voormalige site Florin langs de Lendeleedsestraat is het startschot gegeven voor werken aan een nieuwe verkaveling. Bouwbedrijf Bossu realiseert er een reeks woningen langs een nieuwe straat, die vernoemd zal worden naar wijlen burgemeester Gerda Mylle.
The post Startschot voor werken aan nieuwe verkaveling in Lendeleedsestraat in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (51) verdacht van moord op huisbaas in Moorslede, dader probeert ook garage in brand te steken in Spiere-Helkijn

Een man van 51 uit Wevelgem wordt verdacht van de moord op E.V., zijn 74-jarige huisbaas in de Sprietstraat in Moorslede. Volgens onze info dreigde de man uit zijn huurwoning gezet te worden in dezelfde straat. De feiten vonden vorig weekend al plaats. De vijftiger stichtte vorig weekend in Spiere-Helkijn ook al brand aan een houten garage. De dader, die

Lees meer »

“Is er iemand die dit serieus neemt?” Fans van Sinead O’Connor niet te spreken over wassen beeld van de zangeres

“Vreselijk”, “Het lijkt wel een mannequin uit een winkel” en “Ik hoop dat ze een naambordje krijgt want anders gaat niemand haar herkennen”. Fans van Sinead O’Connor, die in juli 2023 overleden is, zijn niet opgezet met een nieuw wassen beeld van hun idool. Op sociale media laten ze hun ongenoegen dan ook maar al te graag blijken. “En waarom

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

Machinist krijgt 2,5 jaar cel voor Spaanse treinramp met 79 doden

De machinist die in 2013 verantwoordelijk was voor het zware treinongeval bij het Spaanse Santiago de Compostella heeft een celstraf van 2,5 jaar gekregen. Ook de toenmalige directeur veiligheid van spoorbeheerder Adif heeft die straf gekregen. Door het ongeval kwamen 79 mensen om het leven en raakten meer dan 140 mensen gewond.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »

Nieuwe dienstfietsen voor gemeentepersoneel in De Haan

De gemeente De Haan kocht tien nieuwe stadsfietsen aan. Deze zullen door de dienst Werken in Eigen Beheer gebruikt worden voor korte verplaatsingen, en om kleinere werken in de gemeente uit te voeren.
The post Nieuwe dienstfietsen voor gemeentepersoneel in De Haan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huldigingen bij de senioren van Neos

Neos organiseerde tijdens deze zomeronderbreking een receptie voor haar leden. De dag startte met een wandeling, waarbij onderweg enkele vragen beantwoord moesten worden. Jacques Degloire was hierin de beste. Hij ontving een kunstwerk als beloning. Op vrijdag 23 augustus is er een lange wandeling in Moen. Verzamelen om 14 uur aan d’Iefte in Deerlijk. Op
The post Huldigingen bij

Lees meer »

Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine

Martine Kesteloot (60) startte 22 jaar geleden langs de Iepersteenweg 80 in Merkem de hoevewinkel Groenten en Fruit Martine. Een winkel waar de producten van eigen hoeve, samen met nog een aantal producten van collega landbouwers en een assortiment kruidenierswaren, rechtstreeks aan de consument worden verkocht.
The post Label 100% West-Vlaams voor Groenten en Fruit Martine appeared first on

Lees meer »