Voetgangster (77) sterft bij aanrijding door auto in Oostende: getuigen proberen wagen nog op te tillen

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijkse metalband Amenra kroont zich tot meest duistere artiest van Pukkelpop

De Kortrijkse metalband Amenra mag zich wellicht kronen tot de meest duistere artiest van deze editie van het festival Pukkelpop. Dit jaar viert de band hun 25-jarig bestaan, al was er aan de show niets feestelijk te merken. Amenra hield vast aan hun eigen recept van een duistere mysterieuze sfeer, headbangen en loodzware muziek.
The post Kortrijkse metalband Amenra

Lees meer »

Lindsey 8 maanden na ongeval met visser Michael nog steeds op zoek naar antwoorden: “IK zoek geen schuldige, maar ik wil wel gerechtigheid”

Exact acht maanden nadat Michael Hubert door een ongeval aan boord van het vissersschip O.51 ‘Stormvogel’ om het leven kwam, blijft weduwe Lindsey (31) met nog heel veel vragen zitten. Het onderzoek loopt nog steeds. Het enige wat vaststaat is dat Michael niet meer terugkomt en net dat maakt het verlies voor Lindsey ondraaglijk. “Al denk ik soms nog steeds

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Wout Van Aert liet al mooie dingen zien na zijn val eerder dit jaar. Maar in de Vuelta mocht hij eindelijk nog eens het zegegebaar maken!
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man doodgeschoten op druk treinperron in Frankfurt

Dinsdagavond heeft een 54-jarige man een 27-jarige man koelbloedig geëxecuteerd met enkele schoten in het hoofd, midden op een perron van het drukke centraal station in Frankfurt. De Duitse politie heeft een verdachte gearresteerd. Dat melden de Duitse autoriteiten.

Lees meer »

Nederlandse presentator Gordon woont niet langer in Dubai sinds hij er boete van 50.000 (!) euro kreeg

Het afgelopen anderhalf jaar was dramatisch voor de Nederlandse zanger en presentator Gordon (56), bij ons bekend als jurylid in ‘K2 zoekt K3’. Zijn verloving werd verbroken, zijn televisiecarrière stopte en hij moest zijn concerten afblazen. En nog meer rampspoed kwam op Gordons pad: in Dubai kreeg hij een monsterboete, waarna hij besloot om naar Nederland terug te keren. Ook

Lees meer »

Grepen drie vrienden niet gepast in toen man (37) verdronk in Blankenberge? Advocaat betwist schuldig verzuim: “Cliënt was te dronken om hulpdiensten te bellen”

Drie vrienden van de 37-jarige man die gisteren verdronk op het strand van Blankenberge zijn verhoord en worden verdacht van mogelijk schuldig verzuim. Dat bevestigt de advocaat van een van de verdachten. Het lichaam spoelde dinsdag aan ter hoogte van strandbar Karma Beach. Het slachtoffer is een 37-jarige man van Bulgaarse nationaliteit. “Mijn cliënt was zo dronken dat hij niet

Lees meer »

‘En route!’: deze ambassadeurs nemen je mee naar Open Monumentendag 

Op zondag 8 september is het weer zo ver: Open Monumentendag. Dit jaar in het teken van reizen. Vandaag wordt het programma bekendgemaakt. Alle activiteiten zijn gratis, maar vaak moet je reserveren en er snel bij zijn. VRT NWS sprak met twee ambassadeurs van Open Monumentendag, over op pelgrimstocht trekken en over oude en nieuwe pleisterplaatsen onderweg.

Lees meer »

Boerenbond stapt naar Grondwettelijk Hof tegen stikstofdecreet

De Boerenbond start een procedure bij het Grondwettelijk Hof tegen het stikstofdecreet. Dat decreet is in januari goedgekeurd door het Vlaams Parlement en gaat over maatregelen om de uitstoot van stikstof sterk te verminderen. Voor de goedkeuring zijn er meer dan twintigduizend bezwaren ingediend, zonder resultaat. Daarom is de juridische weg de enige oplossing, zegt voorzitter Lode Ceyssens.

Lees meer »

Lien (33) en Slava (38) maken kans om Lady Chef of the Year te worden: “Aan de slag gaan met de vangst van de dag, zalig is dat”

Vijf vrouwelijke chefs maken kans op de titel Lady Chef of the Year 2024. Zij kregen van de Lady Chef Academy de hoogste scores. Daar zitten ook twee chefs uit West-Vlaanderen bij: Lien Vandeputte (Brugge) en Slava Tcherbak (Komen-Waasten). Vanaf 1 september kan jij ook stemmen op je favoriet.
The post Lien (33) en Slava (38) maken kans om

Lees meer »