Vlaamse Beweging viert feestdag tussen hoop en onzekerheid: “Willen absoluut herhaling van vorige regering vermijden”

Tot frustratie van de Vlaamse Beweging lijkt het idee van een nieuwe staatshervorming van de politieke agenda. Maar ze rekent wel op Bart De Wever voor beterschap. “We gaan ervan uit dat hij nog steeds een idealist is.”

 

Meer krantenkoppen in België

Chinese waarschuwing aan Filipijnen over Amerikaanse raketten

Als de Filipijnen een recent afgesloten akkoord, bedoeld om de spanningen in de Zuid-Chinese Zee te doen afnemen, schenden, zal Peking “met vastberadenheid” reageren. Daarvoor heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zijn Filipijnse ambtgenoot Enrique Manalo gewaarschuwd.

Lees meer »

Unieke foto-expo Michael Depestele

Nog tot 15 september kun je in het Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ’t Folk werk zien van concertfotograaf Michael Depestele uit Poperinge, ook fotograaf voor deze krant. Aan de muren van het eetcafé hangen ruim vijftig indrukwekkende concertfoto’s, een selectie die hij maakte van de laatste 25 jaar.
The post Unieke foto-expo Michael Depestele appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke

In Moerkerke bij Damme vatte woensdagmiddag de lading van een vuilniswagen vuur. De chauffeur merkte de vlammen in zijn achteruitkijkspiegel op en kon het voertuig op een parking plaatsen.
The post KIJK – Lading van vuilniswagen vat vuur in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterie rond laatste vlammendragers opgelost, hevige regenval is domper: dit was de openingsceremonie

Parijs 2024 is nu écht van start gegaan. De openingsceremonie van de Olympische Spelen kreeg bakken regen te verwerken en duurde láng. Maar in het slot werden de geduldigen toch beloond met een straf (weder)optreden van Céline Dion. Én ze ontdekten ook welke sporters de olympische vlam mochten aansteken: Marie-José Perec en Teddy Riner en dus niét de mysterieuze ‘Zorro’.

Lees meer »

Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Bij CNH Industrial, met vestigingen in Zedelgem en in Antwerpen, zijn honderd banen verloren gegaan. Dat schrijft De Tijd op zijn website en wordt aan Belga bevestigd door vakbondsafgevaardigde Peter Injon van het ABVV. De producent van maaidorsers en andere landbouwmachines ziet de marktvraag dalen.
The post Ruim 100 banen weg bij CNH Industrial door gedaalde vraag naar landbouwmachines

Lees meer »

Pop-uprestaurant Bassud in Kasteel Ravenhof in Torhout

Van dinsdag 20 tot en met zaterdag 24 augustus strijkt het gastronomische restaurant Bassud vijf avonden vanuit de Zuidstraat neer in het Kasteel Ravenhof. Dat gebeurt voor het bijzondere concept Bassud@Ravenhof, dat kadert in het Kastelen- en Abdijenjaar van Westtoer. Bassud zorgt voor een culinair all-in menu, van aperitief tot koffie, voor de prijs van
The post Pop-uprestaurant Bassud

Lees meer »

Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting

De koninklijke wielerclub ‘De Verenigde Sportvrienden-Hoger Op’ in Langemark kan tijdens de wielerwedstrijden die ze organiseert in de gemeente een beroep doen op een groep trouwe signaalgevers.
The post Wielerclub steekt signaalgevers in nieuwe uitrusting appeared first on KW.be.

Lees meer »

Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem

Dennis Bels (34) wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in oktober lijsttrekker van het Vlaams Belang. Hij is sinds 2020 partijvoorzitter van de lokale afdeling. Dennis is van opleiding historicus en godsdienstwetenschapper.
The post Historicus Dennis Bels (34) lijsttrekker Vlaams Belang Wevelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Beste vermogens die ik al in een tijdrit reed”: geen medaille voor ontgoochelde Kopecky, die onderuit ging op spekglad parcours

Lotte Kopecky (28) is zesde geworden in de olympische tijdrit. Onze landgenote ging onderuit op het spekgladde parcours in Parijs, maar ook zonder die valpartij was een medaille te hoog gegrepen. Het goud was voor de Australische Grace Brown. Anna Henderson (Groot-Brittannië) en Chloé Dygert (Verenigde Staten) mogen mee op het podium met de winnares van Luik-Bastenaken-Luik.

Lees meer »