Vlaams Belang en Viktor Orbán krijgen concurrentie op extreemrechts in Europees Parlement

Het Duitse AfD, dat “te radicaal” is voor de fractie van Vlaams Belang, Orbán en Le Pen, richt een eigen extreemrechtse fractie op in het Europees Parlement.

 

Meer krantenkoppen in België

Gedenkmuur voor huisdieren aan kerkhof Herfelingen

Aan het kerkhof in Herfelingen (Herne) wordt volgende week een gedenkmuur voor huisdieren opgericht. De gemeente stelt via haar burgerbudgetten – subsidies die de inwoners zelf aan bepaalde projecten mogen toewijzen – 7.200 euro ter beschikking om het voorstel van de plaatselijke Rotary Club te realiseren.

Lees meer »

Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd”

De vzw Izegemse Helpende Handen (IHH) heeft een cheque met een mooi bedrag geschonken aan provinciaal centrum ’t Venster in Emelgem, dat zich inzet voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Met het geld werd onder ander een caravan voor een zomerbar met bijpassend meubilair aangekocht.
The post Vzw Izegemse Helpende Handen helpt ’t Venster: “Droom wordt gerealiseerd” appeared first

Lees meer »

Brabantwijk in Schaarbeek “heeft dagelijks onderhoud nodig”, maar Net Brussel komt er al weken niet meer door onveiligheid

De Brabantwijk in Schaarbeek, achter het Noordstation, ligt er vuil bij. De schoonmaakploegen van Net Brussel komen er sinds juni niet meer, omdat ze zich er niet veilig voelen. Vandaag houdt een privéfirma, ingehuurd door de gemeente Schaarbeek, de wijk schoon, al gebeurt dat maar 2 keer per week. De gemeente hoopt dat er snel een oplossing komt. "Om 7

Lees meer »

Gezinsbond viert 100ste verjaardag met luxe smoefeltocht en zoektocht: “Een druk maar leuk feestjaar”

Dit jaar mag de Kanegemse afdeling van de Gezinsbond honderd kaarsjes uitblazen. Om dat feestjaar te vieren, pakt de afdeling op zondag 18 augustus uit met een luxe-editie van hun smoefeltocht, aangevuld met een zomerse gezinszoektocht en tal van andere activiteiten. Voorzitter Luc Vandenbroecke, die zich intussen 25 jaar voorzitter mag noemen, blikt alvast vooruit.
The post Gezinsbond viert

Lees meer »

Nazaten Galland-Lagae bezoeken ‘hun’ collectie in aardewerkmuseum van Torhout

Sinds enkele maanden beschikt het Museum Torhouts Aardewerk over de zogenoemde collectie Nossegem, een schenking van maar liefst 565 stukken Vlaams aardewerk door de nazaten van de familie Galland-Lagae. Emmanuël Hupin en zijn vrouw Anne Lagae besloten de hele familiecollectie, die zich in een herenwoning in Nossegem bevond (een deelgemeente van Zaventem), aan Torhout cadeau te
The post Nazaten

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »

Niet-Belgen registreren zich amper voor gemeenteraadsverkiezingen

In Vlaanderen registreerde zich tot nu toe amper 5 procent van de niet-EU-burgers en nog geen 9 procent van de EU-burgers voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het migrantenstemrecht is een slag in het water, zo schrijven ‘De Standaard’, ‘Het Nieuwsblad’ en ‘Gazet van Antwerpen’ vandaag.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »