VKW Vleteren (3A) wil scenario van vorig jaar vermijden: “Tien spelers aangeworven”

Komend seizoen treedt VKW Vleteren opnieuw aan in derde provinciale. Met Rino Vandenbulcke werd er een nieuwe trainer aangesteld en voor de tien vertrekkende spelers werden vervangers aangetrokken.

Voorzitter Marnick Sercu zag veel veranderen in het tussenseizoen. “Trainer Rino Vandenbulcke komt over van Merkem Sport. Rino is een Vleternaar en ik had al langer gezegd dat we hem ooit als trainer wilden. Rino had eigenlijk aangegeven om te stoppen als trainer, maar we konden hem toch overtuigen. Hij wordt geassisteerd door Serge Vandevyvere die vorig jaar overnam en Rudi Polley. Zij zijn flexibel en zullen in een beurtrol de beloften doen. Jens Van Damme stopte als doelman en is nu onze keeperstrainer. Verder zijn er nog een tiental vertrekkers, onder hen acht die naar SK Zillebeke trekken in het zog van onze ex-trainers Diego Caron en Diederik Pattyn.”

Jonge gasten

“Het geraamte van de ploeg blijft wel, maar we waren ook genoodzaakt om op zoek te gaan naar nieuwe spelers. Daarvoor zochten we vooral naar jonge gasten die de ambitie hebben om het eens een stapje hoger te proberen. Er zijn ook een aantal spelers die bij hun vrienden komen spelen. In doel komen Rune Depoorter (FC Westouter) en Maxim Senesael (TSC Proven) erbij. Verder trokken we Zion Logie (TSC Proven), Lowic Paridaen, Matthias Verheye, Laurens Ravestyn (allen KFC Poperinge), Elias Durant (Sassport Boezinge B), Hannes Barzeele, Jens Van Oplynes (herbeginnen na een inactieve periode) en Olivier Van Eecke (VKLP) aan.”

“Met Rino Vandenbulcke hebben we een nieuwe T1” -Voorzitter Marnick Sercu

Eerste training 18 juli

De eerste training is op dinsdag 18 juli. “In de oefenperiode spelen we tegen Jonkershove, Nieuwkerke en Brielen. Voor de beker werden we uitgeloot tegen Moorsele B, Ledegem, Marke B en Lo-Reninge. Een bekerduel tegen de buren is altijd aangenaam. Tegen eind augustus moeten we klaar zijn voor de competitiestart.” De eerste wedstrijden zijn tegen VP Gits, Sassport Boezinge B en BS Geluveld.

“We willen een scenario van vorig jaar, toen we met 2 op 30 begonnen, vermijden. Het wordt echter een sterkere reeks dan vorig jaar. Promovendi VKLP, KVKO en Dadizele verwachten we niet onderaan en ook Geluveld en KFC Poperinge zullen een meerwaarde zijn. We hopen op een rustig seizoen en ons doel is om de jonge gasten goed te laten integreren”, aldus Marnick (58), die in Woesten woont en nu zo’n tien jaar voorzitter is van de club.

The post VKW Vleteren (3A) wil scenario van vorig jaar vermijden: “Tien spelers aangeworven” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. Incidentloze start, pakt Max Verstappen uit met een spectaculaire inhaalrace in GP van België op Spa-Francorchamps?

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

Expo zet Vigor Boucquet, de barokke Veurnse Vlaamse meester, in de kijker: “Het hoogtepunt van zijn carrière situeert zich tussen 1659 en 1668”

Het imposante Stad- en Landshuis op de Grote Markt dateert net zoals de werken van Vigor Boucquet (Veurne 1618/19-1677) uit de 17de eeuw en is de ideale locatie voor een overzichtstentoonstelling van deze barokke kunstenaar. Hij realiseerde zowel decoratieve als religieuze opdrachten, maar blonk vooral uit in zijn stofweergave en als portrettist.
The post Expo zet Vigor Boucquet, de

Lees meer »

Maurits Vande Reyde, kandidaat-voorzitter bij Open Vld, verloor zijn broer aan zelfdoding: “Alexander had alles kunnen worden. Maar hij koos voor drugs”

Diest, Vlaams-Brabant. Elf kinderen groeien op in hetzelfde gezin, krijgen dezelfde opvoeding, dezelfde kansen. Tien van hen worden succesvol, krijgen jobs, gezinnen en carrières. De elfde geraakt aan de harddrugs en stapt uit het leven. Dit is het verhaal van Alexander Vande Reyde, gestorven toen hij 40 was. Verteld door zijn broer Maurits Vande Reyde (39), Vlaams parlementslid, schepen in

Lees meer »

Israëlische politie pakt imam op na gebed voor Hamas-leider – Netanyahu: nieuwe delegatie naar Caïro voor onderhandelingen

Israëlische politie heeft de imam van de Al-Aqsamoskee in Jeruzalem opgepakt wegens een gebed voor de gedode Hamas-leider Ismael Haniya. Dat zegt zijn advocaat vrijdag. En een Israëlische delegatie reist in de komende dagen naar Caïro voor onderhandelingen over een staakt-het-vuren in Gaza en de vrijlating van gijzelaars. Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Exit ‘Nadalcaraz’ na discutabele beslissing op cruciaal moment, Nadal wil niet veel kwijt over toekomst: “Nadenken over volgende fase”

De gouden medailledroom aan diggelen. Het Spaanse tennisduo Rafael Nadal-Carlos Alcaraz zal geen olympisch kampioen worden in het dubbelspel. Ze verloren van de Amerikanen Krajicek en Ram in twee sets. Op een cruciaal moment in de tweede set maakte de umpire een discutabele beslissing in het voordeel van de Amerikanen. De Spanjaarden – met Nadal voorop – waren daar duidelijk

Lees meer »

Talent rendeert alleen met mentaliteit

Altijd raak, vlijmscherp, maar fair. Zo tackelen onze huisanalisten Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle) week na week de meest opvallende voetbalgebeurtenissen van het afgelopen weekend en werpen ze hun blik op hun volgende thuiswedstrijd. Stevig en zuiver op de bal, zoals een uitstekende tackle hoort te zijn.
The post Talent rendeert alleen met mentaliteit appeared first on

Lees meer »

N-VA wil dat zorginstellingen reserves aanspreken

Het wordt uitkijken naar hoe de Vlaamse regeringsonderhandelaars de knelpunten over welzijn na hun “semaine familiale” zullen ontwarren. N-VA heeft een paar oude strijdpunten opgedist, zoals de financiële reserves van zorginstellingen, de zorgkassen en het groeipakket.

Lees meer »