Vijf Nederlanders opgepakt voor grootschalige mensenhandel nadat Belgische vrouw aangifte doet van seksuele uitbuiting

Vijf mannen uit de Nederlandse provincie Brabant worden verdacht van betrokkenheid bij grootschalige mensenhandel en mensensmokkel, na een klacht van een Belgische vrouw over seksuele uitbuiting.

 

Meer krantenkoppen in België

Diner van 475.000 euro met blauwe kreeft en roze macarons duwt begroting van ‘koning’ Macron in het rood

Emmanuel Macron is op de vingers getikt omdat hij te veel geld uitgeeft. Zo heeft een diner van bijna 475.000 euro voor de Britse koning Charles III met blauwe kreeft, roze macarons en exclusieve wijnen de begroting van het Élysée, het kantoor van de Franse president, verder in het rood geduwd. Dat meldt de politieke nieuwssite ‘Politico’ op basis van

Lees meer »

Buurtinformatienetwerk boekt succes: verdachte van geweldpleging aan kanaal Herentals-Bocholt gearresteerd dankzij samenwerking met buurtbewoners

De 17-jarige verdachte die donderdagavond een vrouw verkracht zou hebben aan het kanaal Herentals-Bocholt, kon opgespoord worden dankzij een melding in het buurtinformatienetwerk van de lokale politie. Wim Van Reusel, woordvoerder van de politiezone Neteland, is tevreden over de samenwerking met de buurtbewoners: "Steeds meer mensen melden zich aan, bijna 20 procent van ons grondgebied is al gedekt".

Lees meer »

Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles”

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft na een eerder incident beslist dat er voorlopig geen historische trams meer mogen uitrijden. Dat is ook een streep door de rekening voor Trammelant in De Haan. “Ons belle-époquefeest drááit rond die oude trams”, zegt toerismeschepen Marleen De Soete.
The post Geen nostalgische tramritjes dit jaar op Trammelant: “Veiligheid boven alles” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. “Hoogste leider Iran geeft bevel om Israël rechtstreeks aan te vallen”

De Iraanse hoogste leider Ali Khamenei heeft het bevel gegeven om Israël rechtstreeks aan te vallen. Dat meldt de ‘New York Times’ op basis van drie anonieme bronnen. De ayatollah gaf de opdracht naar verluidt tijdens een spoedvergadering, kort nadat bekend raakte dat Hamas-leider Ismail Haniyeh om het leven gekomen was. Hoe krachtig die vergeldingsactie moet worden, is niet duidelijk.Volg

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »

Pv voor milieumisdrijf op Tomorrowland: 2 weekends op rij geen herbruikbare bekers gebruikt, festival riskeert miljoenenboete

De milieutoezichthouders van het Vlaamse departement Omgeving stellen een proces-verbaal op tegen het dancefestival Tomorrowland. De organisatie hield dit jaar nog vast aan het gebruik van wegwerpbekers, terwijl sinds juni vorig jaar in principe enkel herbruikbare bekers mogen. Voor dat milieumisdrijf riskeert Tomorrowland een boete van 2 miljoen euro.

Lees meer »

Chinese waarschuwing aan Filipijnen over Amerikaanse raketten

Als de Filipijnen een recent afgesloten akkoord, bedoeld om de spanningen in de Zuid-Chinese Zee te doen afnemen, schenden, zal Peking “met vastberadenheid” reageren. Daarvoor heeft de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi zijn Filipijnse ambtgenoot Enrique Manalo gewaarschuwd.

Lees meer »

Een half jaar geleden schoven ze hun twijfels opzij: Karl Vannieuwkerke (53) vindt de liefde bij Tine Maertens (31)

Karl Vannieuwkerke (53) heeft z’n hart verloren aan Tine Maertens, een 31-jarig cd&v-gemeenteraadslid in Koekelare. Dat schrijft ‘Dag Allemaal’. Het nieuws komt enkele weken nadat bekend raakte dat Karl gebroken heeft met Caroline Vereenooghe (38), mama van z’n twee jongste zoontjes. Wie is Maertens, hoe leerden zij elkaar kennen en hoe lang zijn ze al samen?

Lees meer »