Videogame ‘Baldur’s Gate 3’ levert Gentse studiobaas Vlaams ereteken op, ook deze 3 verdienstelijke Vlamingen worden gelauwerd

Swen Vincke, de baas van de Gentse gamestudio achter het wereldwijd geprezen videogame ‘Baldur’s Gate 3’, krijgt een Vlaams ereteken. Ook journaliste Barbara Ceuleers, regionaal WHO-topman Hans Kluge en de CEO van Rode Kruis-Vlaanderen Philippe Vandekerckhove worden gelauwerd. 

Meer krantenkoppen in België

Vijftigtal huizen tijdlang zonder water na drie waterlekken in Kortemark, ook in omliggende gemeenten minder waterdruk

Een vijftigtal huishoudens zat sinds de nacht van maandag op dinsdag een tijdlang zonder water door drie waterlekken in Kortemark. “De oorzaak is momenteel nog in onderzoek”, zegt Brigitte Van Damme van De Watergroep. Door de lekken was er ook tijdelijk minder waterdruk in omliggende gemeenten.
The post Vijftigtal huizen tijdlang zonder water na drie waterlekken in Kortemark, ook

Lees meer »

Speler stuikt ineen op veld, wedstrijd gestaakt: “‘Niemand had nog zin om te voetballen”

Opschudding zondag tijdens de bekerwedstrijd tussen VVC Beernem en KFC Damme. Nadat Milan Carels de thuisploeg op voorsprong bracht, stuikte hij even later neer op het veld. Gelukkig waren er mensen met een medische achtergrond aanwezig. Zij dienden de onfortuinlijke speler de eerste zorgen toe, waarna hij naar het ziekenhuis werd overgebracht. Intussen stelt Milan het naar behoren.
The

Lees meer »

Snoop Dogg is onverwachte winnaar op de Olympische Spelen: “Ik ben zo clean als de atleten. Het goud, dat ben ik”

“Als wiet roken een sport was geweest, was Snoop Dogg Olympisch kampioen.” Tussen de fitste sporters ter wereld is de 52-jarige hiphoplegende een vreemde eend in de bijt, maar toch is hij een van dé fenomenen van deze Spelen. Op onnavolgbare wijze vervult hij de rol van sportcommentator voor Amerikaanse nieuwszender NBC. Waarom dat een gouden zet is, bewijst Snoop

Lees meer »

OPROEP. Verloor je deze vakantie ook al jouw bagage?

Elke dag gaan er wereldwijd zo’n 26 miljoen koffers verloren, of zeven per duizend luchtvaartpassagiers. Is dit jou ook deze zomervakantie al overkomen op onze en/of internationale luchthaven? Als jij wenst te getuigen, stuur dan een bericht naar onze consumentenexperte Safia Yachou via [email protected]. Vergeet je telefoonnummer niet te vermelden.

Lees meer »

Indische dj Roop – die lesgeeft op plaatselijke Tomorrowlandschool – debuteert in Boom: “Mijn collega’s dachten dat ik gek was geworden”

Hij geeft al jaren muziekles op de Music & Arts School in Kolkata, en mocht z’n kunnen al etaleren op festivals in z’n thuisland. Maar een buitenlands optreden, laat staan een plekje op de affiche van Tomorrowland: die eer viel dj Roop nog niet eerder te beurt. Tot nu. De Tomorrowland Foundation haalde hem naar België, en liet hem tijdens

Lees meer »

In Thailand geeft boksen kans op slagen

In Thailand doet boksen de harten van het volk sneller slaan. De sport opent er deuren richting Olympische Spelen of een beter leven. Een voltreffer in een land met een van de grootste inkomstenverschillen ter wereld.

Lees meer »

“Bezoek van deskundige alleen al: 125.000 euro”: radiostem raakte dakloos door 14 jaar durend verzekeringsgeschil

“Ik vraag me af hoe mijn leven er zonder die ramp uitgezien zou hebben”, zegt radiostem Els De Craecker (48), bekend van JOE en Nostalgie. Na graafwerken op een aanpalend terrein verzakte haar huis, waarop een lijdensweg van 14 jaar begon. Het getouwtrek met de verzekering deed de dakloze Els in een zware depressie belanden en uiteindelijk eindigde ze in

Lees meer »

5.000 fans voor Lotti Goes Classics in Koksijde

In Koksijde kwamen op vrijdagavond 26 juli 2024 5.000 fans genieten van Helmut Lotti, die er op de ‘Zomer Arena’ voor de OLV kerk na 29 jaar opnieuw zijn ‘Helmut Lotti Goes Classics’ repertoire bracht.
The post 5.000 fans voor Lotti Goes Classics in Koksijde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leraressen voorkomen dankzij snelle acties nog erger bloedbad: “Leanne heeft er alles aan gedaan om die kinderen te beschermen”

Dankzij de dappere interventie van twee leraressen is een erger bloedbad in Southport voorkomen. Leanne Lucas (35) wees verschillende kinderen de weg naar de nooduitgang, haar collega Heidi Barlow (35) sloot enkele jongeren op in het toilet. Hierdoor slaagde de zeventienjarige dader er niet in om ook hen aan te vallen. De tol van de steekpartij tijdens de dansles blijft

Lees meer »