Tomorrowland riskeert 2 miljoen euro boete omdat het weigert herbruikbare bekers te gebruiken

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om het festival duurzamer te maken? “Er werden vórig jaar al uitzonderingen gegeven.” 

Meer krantenkoppen in België

Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen op Theater Aan Zee: “Het voelt alsof we samen een berg beklommen”

Een van de verrassingen op Theater Aan Zee (TAZ) dit jaar, is de gelaagde – en al weken uitverkochte – voorstelling Foreverandevergem die Marijke Pinoy, afkomstig uit Menen, maakte met haar moeder, kinderen en kleinkinderen. Vier generaties samen op de planken. “Confronterend en helend tegelijk”, aldus de 65-jarige actrice.
The post Marijke Pinoy speelt met moeder, kinderen en kleinkinderen

Lees meer »

EXCLUSIEF. Van uithoudingsrace tot oldtimerrally: dit is de Mille Miglia. “Eigenlijk komen we hier 5 dagen het varken uithangen”

Vorig jaar in de cinema en nu op Amazon Prime: ‘Ferrari’. De film over het leven van Enzo Ferrari, de man achter het befaamde automerk, focust zich op het jaar 1957. Hoofdgebeurtenis daarin? De Italiaanse uithoudingsrace Mille Miglia die toen in zijn originele vorm voor het laatst plaatsvond. “Eén van de meest tot de verbeelding sprekende (en decadente) auto-evenementen ter

Lees meer »

Palestijnse bronnen melden minstens 30 doden en 100 gewonden bij Israëlische luchtaanval op schoolgebouw

Minstens 30 Palestijnen zijn gedood en 100 anderen geraakten gewond bij een luchtbombardement op een schoolgebouw in het centrum van de Gazastrook. Dat blijkt uit berichten van Palestijnse bronnen, zoals het plaatselijke ministerie van Gezondheid. Volgens Israël werd het gebouw gebruikt als commandocentrum van Hamas, waar wapens en plannen voor verdere aanvallen werden opgeslagen.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin dreigt productie van kernwapens voor de middellange afstand herop te starten

De Russische president Vladimir Poetin dreigt ermee om de productie van kernwapens voor de middellange afstand opnieuw op te starten als de Verenigde Staten hun raketten stationeren in Duitsland of elders in Europa. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky belooft een betere verzorging voor oorlogsinvaliden in zijn land. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland

De Belgische hockeymannen zijn hun olympische toernooi in groep B gestart met een zakelijke zege tegen Ierland. De Red Lions, de titelverdedigers, wonnen in het Stade Yves-du-Manoir in Colombes, een voorstad van Parijs, met 2-0.
The post Eerste West-Vlaams succes op Olympische Spelen: Arthur De Sloover wint met de Red Lions van Ierland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeilijke tijden voor brouwerij Duvel Moortgat: “Ook pessimistische vooruitzichten voor de rest van het jaar”

Brouwerij Duvel Moortgat, bekend van de bieren Duvel, La Chouffe en Vedett, heeft het zwaar. Dat meldt ‘De Tijd’. Vorig jaar zag de brouwerij haar winst flink dalen en ook voor dit jaar zijn de verwachtingen somber. Het bedrijf voorspelt een langzamere groei in alle markten wereldwijd, volgens de economische krant. Dit is opnieuw een teken dat Belgische brouwers het

Lees meer »