Thibaud Nuyttens is terug na gezondheidsperikelen

Thibaud Nuyttens bouwt terug op na een periode van gedwongen rust deze winter. Na een bizarre val in koers moest hij verschillende onderzoeken ondergaan om de oorzaak te achterhalen, echter zonder uitsluitsel. Ondertussen is hij wel weer aan het koersen, voornamelijk bij de LWU, en hij hoopt snel terug de oude te zijn.

Eind vorig seizoen maakte Thibaud een zware val in de koers van Aalter. De kwetsuren vielen al bij al mee, maar vooral de oorzaak van de val was zorgwekkend. “De mensen van het SOS Team die in de groene vlag zaten, zagen het gebeuren. Ik zat achterin het peloton en week plots, uit het niets, van mijn lijn af. Dat is natuurlijk niet normaal, dus ik heb allerlei controles gehad, onder andere aan m’n hart. Daar is niets uit gebleken, maar voor de zekerheid zit ik nu toch met een holter-ecg die alles monitort. Deze winter heb ik niet veel kunnen doen: ik moest drie maanden platte rust nemen, mocht ook niet autorijden. Maar goed, ik heb sindsdien niets meer ondervonden en ben nu weer aan het opbouwen”, aldus de tweedejaarsbelofte.

Thuiskoers in Heule

Dat opbouwen doet de pion van KDM-Pack Cycling Team vooral bij de nevenbond LWU. Bij Cycling Vlaanderen reed hij tot nu enkel het West-Vlaams kampioenschap in Rollegem en het criterium van Wevelgem. “Ik ben nu nog steeds aan het opbouwen, maar ik voel wel dat het steeds beter gaat. Een 12de stek in Evergem is tot nu toe m’n beste resultaat van het jaar. Naar het einde van het seizoen toe wil ik wel wat meer bij Cycling Vlaanderen koersen als de conditie het toelaat.

Weer op niveau komen, is dus mijn voornaamste doel. In september is er nog een thuiskoers in Heule bij Cycling Vlaanderen, daar zou ik toch wel graag goed rijden. Vorig jaar deed ik het daar al beter dan verwacht, ik hoop dat het dit jaar weer zo kan gaan. Mocht ik op het einde van het seizoen zien dat ik goed sta in het LWU-klassement, dan kan ik misschien daar ook nog gaan voor een dichte plaats”, aldus de student verkeerskunde en mobiliteit aan Vives Kortrijk.

Op de piste

Na het wegseizoen is de 20-jarige sportman vastbesloten ook weer op de piste te gaan koersen, zoals hij de vorige jaren ook al geregeld deed. “Op de piste van Roubaix is er de Cofidis Cup, een regelmatigheidsklassement van enkele meetings, die zou ik alvast graag rijden”, vult hij aan. (RRK)

The post Thibaud Nuyttens is terug na gezondheidsperikelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

CNH Zedelgem schrapt honderd jobs

Bij de fabrikant van landbouwmachines CNH Industrial in Zedelgem zijn ruim 100 banen verloren gegaan als gevolg van de gedaalde marktvraag. Dat meldt de krant De Tijd en wordt ons bevestigd door ABVV-vakbondsafgevaardigde Peter Inyon.
The post CNH Zedelgem schrapt honderd jobs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Forse stijging van aantal verloren gelopen personen aan de kust in de maand juli: hoogste cijfer in Oostende, laagste in Zeebrugge

De maand juli bracht een forse stijging van het aantal verloren gelopen personen aan onze kust. De maand juli tikt af op 482 verloren gelopen personen, waarbij de cijfers per kustgemeente variëren van vijf in Zeebrugge tot 184 in Oostende. Het cijfer schoot op 30 juli enorm de hoogte in toen er op één enkele dag maar liefst 135 personen

Lees meer »