Theo Francken over wapens voor Oekraïne: “Als de F-16’s te dicht bij het front komen, gaan die eraan hoor”

“Het klinkt cynisch, maar de NAVO kan erg veel leren van de oorlog in Oekraïne”, zegt N-VA-politicus Theo Francken vanop de NAVO-top in Washington. Die lessen heeft hij dan ineens op zak, als hij de kans krijgt minister van Defensie te worden.

 

Meer krantenkoppen in België

KV Kortrijk versterkt defensie met Bram Lagae

KV Kortrijk versterkt zijn defensie met Bram Lagae. De 20-jarige verdediger komt dit seizoen op huurbasis over van AA Gent. Dat hebben de Kerels woensdag gemeld.
The post KV Kortrijk versterkt defensie met Bram Lagae appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hier gebeuren dingen die niet koosjer zijn”, zelfs de afvaldiensten weigeren nog in deze wijk te komen

Al sinds juni komen de vuilnisophaaldiensten van Net Brussel niet meer in de Brabantwijk, achter het Brusselse Noordstation. De reden: werknemers voelen er zich niet meer veilig na een aantal gevallen van agressie en voortdurende bedreigingen. Het vuil stapelt er zich op, ratten hebben vrij spel. “Kan zijn maar zonder veiligheidsgaranties keren we niet terug”, klinkt het.

Lees meer »

Zomergroeten van Chiro Padiro Lauwe uit… Opoeteren

Chiro Padiro Lauwe was van 11 tot 21 juli op kamp in Opoeteren. Liefst 135 meisjes – van het eerste leerjaar tot het vijfde middelbaar verbleven er in Bivak De Zandhoek.
The post Zomergroeten van Chiro Padiro Lauwe uit… Opoeteren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vandalen gooien blikvanger van Trammelant omver

De strooien belle-époquefietser aan het bekende tramhuisje in De Haan werd deze nacht door vandalen tegen de grond gewerkt. Ondertussen staat het beeld alweer overeind, maar volgens burgemeester Wilfried Vandaele is de schade wel aanzienlijk.
The post Vandalen gooien blikvanger van Trammelant omver appeared first on KW.be.

Lees meer »

NET OPEN. Winnaars van ‘Met vier in bed’ openen zomerbar bij hun B&B: “We willen heel graag dat verborgen adresje blijven”

Een jaar na hun klinkende overwinning in het VTM-programma ‘Met Vier In Bed’ – ze haalden de maximumscore – openen David Verheyden (49), Saskia Vandermeersch (52) en hun dochter Fleur (22) een zomerbar bij hun bed and breakfast BBrut in Brugge. “Het is gek hoeveel reservaties we te danken hebben aan onze passage in het programma”, vertellen ze.

Lees meer »