Theo Francken over wapens voor Oekraïne: “Als de F-16’s te dicht bij het front komen, gaan die eraan hoor”

“Het klinkt cynisch, maar de NAVO kan erg veel leren van de oorlog in Oekraïne”, zegt N-VA-politicus Theo Francken vanop de NAVO-top in Washington. Die lessen heeft hij dan ineens op zak, als hij de kans krijgt minister van Defensie te worden.

 

Meer krantenkoppen in België

Emma Meesseman beleeft als Belgische vlaggendraagster op Olympische Spelen een van de mooiste momenten uit carrière

Emma Meesseman beleefde vrijdag als eerste Belgische vlaggendrager uit de basketwereld een historische avond tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs. “Ik kreeg er kippenvel van”, vertelde ze zaterdag op een persconferentie in Kortrijk, twee dagen voor de start van haar toernooi tegen Duitsland. “Het was een enorme eer en echt onvergetelijk. Ik heb een aantal geweldige momenten

Lees meer »

Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel”

Volksdansgroep Choronde organiseert midden in de zomer een Festival Werelddans. Op maandag 12 augustus komt de wereld op bezoek met dansgroepen uit Bulgarije, Ecuador, Spanje, Chicago (USA) en Taiwan.
The post Choronde voor het eerst met Festival Werelddans: “Vijf groepen uit alle hoeken van de wereld brengen een avondvullend spektakel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallend veel kinderen liepen gisteren verloren langs kust: “Terwijl zij bij ons wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren”

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

Nederlandse kiezers hebben ook dit jaar weer belangrijke stem bij gemeenteraadsverkiezingen in Voeren

Ruim 60 procent van de niet-Belgische kiezers in Voeren hebben zich geregistreerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. Het merendeel van hen zijn Nederlanders. In heel Vlaanderen kan je je als niet-Belg alleen nog vandaag registeren om op 13 oktober te stemmen. De Nederlanders spelen intussen al enkele decennia een cruciale rol bij de lokale verkiezingen in Voeren. Want sinds de eerste gemeenteraadsverkiezingen

Lees meer »

Supporters van triatleet Marten Van Riel voor niks met bus van Wuustwezel naar Parijs: “Teleurstelling is groot”

Bij een 50-tal supporters van Marten Van Riel heerst er grote teleurstelling, nadat ze vannacht met een bus vanuit Wuustwezel naar Parijs trokken voor de Olympische triatlon die toch niet doorgaat vandaag. De wedstrijd zou plaatsvinden om 8 uur, maar omdat de Seine vervuild is, wordt de race uitgesteld. "We maken er dan maar een dagje Parijs van", zegt burgemeester

Lees meer »