TERUGLEZEN GAZA. Civiele Bescherming: 60 lichamen onder puin gevonden na terugtrekking Israël – Spaanse premier hekelt op NAVO-top dubbele standaard Gaza

De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft er woensdag bij het Westen op aangedrongen om de “dubbele standaard” met betrekking tot het conflict in Gaza te verwerpen. Hij deed dit in het licht van de steun voor Oekraïne die de NAVO-leiders tijdens de top in Washington uitspraken. En Benjamin Netanyahu is vastbesloten een akkoord over een wapenbestand in Gaza te sluiten, mits de rode lijnen van Israël worden gerespecteerd. Dat zegt het kabinet van de Israëlische premier. Volg de belangrijkste ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Stranduitbater Christoph (54) zocht en vond vermist Brugs meisje (11) in Knokke-Heist

Bijna twee uur was er van een 11-jarig meisje uit Brugge geen spoor nadat ze woensdag in zee ging in Knokke-Heist. De hulpdiensten vreesden zelfs voor een rampscenario, tot een verlossend telefoontje kwam van stranduitbater Christoph Trio (54)… vijf kilometer verderop. Samen met zijn personeel en enkele klanten ging hij mee op zoek naar het meisje. “Plots zagen we haar

Lees meer »

Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest

In de wijk Lindemeers in Beernem werd feestgevierd. Buurtbewoner Lander Sesier vond de verjaardag van de buurt een ideale gelegenheid om de wijk eens extra in de bloemetjes te zetten. In samenwerking met de gemeente organiseerde hij een buurtfeest.
The post Wijk Lindemeers viert verjaardag met buurtfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

“De scheidsrechter op de tatami is niet meer dan een marionet”: judoka Nikiforov “gedegouteerd” na uitschakeling

Hij kon het nauwelijks geloven, Toma Nikiforov. Onze Belgische judoka kreeg in z’n eerste ronde tegen de Kazach Sharkhan een derde shido (bestraffing) voor passiviteit. Het was eigenlijk Sharkhan die de hele tijd tegen de mat ging liggen. Een misnoegde Nikiforov is zo wel meteen uitgeschakeld op de Spelen. “Vanwege die scheidsrechterlijke beslissingen is het vaak niet de sterkste die

Lees meer »

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit Los Angeles 2028.

Lees meer »

Wordt overgewicht Kim Jong-un (40) binnenkort fataal? “Tienerdochter in geheim klaargestoomd voor Noord-Koreaans leiderschap”

De dochter van de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un (40) zou in het geheim klaargestoomd worden om haar vader op te volgen. Die laatste sukkelt immers met zijn gezondheid, beweert de Zuid-Koreaanse intelligentiedienst. De 40-jarige Kim, een kettingroker die regelmatig te diep in het glas kijkt, lijdt door zijn ongezonde levensstijl aan obesitas en diabetes.

Lees meer »

Drie Nederlandse jongeren gewond na val van balkon aan Costa Brava

Wat een leuke vakantie moest worden voor twaalf Nederlandse jongeren is geëindigd in mineur. Toen ze in hun vakantiehuisje een groepsfoto wilden maken op het balkon brak de balustrade af waardoor enkele jongens naar beneden vielen. Twee jongens raakten daarbij zwaargewond. Een derde lid van de groep belandde ook in het ziekenhuis, maar mocht het inmiddels wel verlaten.

Lees meer »