’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk

Exact een jaar geleden riep de Vlaamse overheid individueel maatwerk in het leven. Die gesubsidieerde vorm van tewerkstelling biedt werknemers met een arbeidsbeperking bijkomende kansen op werk. Maatwerkbedrijf ’t Veer gelooft sterk in het potentieel van individueel maatwerk en zet volop mee zijn schouders hieronder.

Mensen met een arbeidsbeperking kunnen nu ook vlot aan de slag bij een reguliere werkgever en zijn niet meer gebonden aan een collectief maatwerkbedrijf. Dat is het baanbrekende aan de nieuwe regelgeving. Een inclusieve arbeidsmarkt komt hierdoor opnieuw een stapje dichterbij. Computerwinkel JD Systems uit Menen is één van die werkgevers die beroep doet op individueel maatwerk.

“Wij stellen 5 personen tewerk, één van hen is individueel maatwerker”, zegt zaakvoerder Jannick Dumortier van JD Systems. “Ewout is bij ons aan de slag als polyvalent IT-medewerker en ondersteunt onze technische dienst. Zijn beperking is voor ons een opportuniteit. Zijn hoge concentratievermogen en zijn focus op details komen goed van pas in de IT-sector.”

Kennis delen

Als werkgever van Ewout krijgt JD Systems van de overheid een loon- en begeleidingspremie. “Zijn begeleiding dient echter aan de nodige kwaliteitsvoorwaarden te voldoen. Als kleine KMO hebben wij geen gekwalificeerd begeleider in dienst die aan alle voorwaarden voldoet. Daarom doen we een beroep op de knowhow en expertise van ’ t Veer.”

Zelf stelt ’t Veer op zijn eigen werkvloer vandaag zo’n 8 maatwerkers tewerk, al of niet met begeleidingsnood. Als erkend extern dienstverlener kan het bedrijf ook individuele maatwerkers op andermans werkvloer begeleiden. “Werkgevers kunnen bij ons begeleiding extern inkopen en zo beroep doen op onze ervaring in het begeleiden van maatwerkers”, zegt HR-directeur Hans Lingier van ’t Veer.

“Op vandaag hebben we binnen ’t Veer één externe dienstverlening lopende, bij JD Systems. Wij staan echter klaar voor méér. Drie medewerkers hebben de opleiding tot extern gekwalificeerd begeleider gevolgd. We hopen de reguliere bedrijven hiervoor warm te maken door onze kennis omtrent individueel maatwerk te delen met bedrijven uit de regio”, aldus Hans Lingier. (Carlos Berghman)

The post ’t Veer Menen erkend als externe dienstverlener maatwerk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Eén tropische dag, en de boel is ontploft”: maar liefst 134 kinderen liepen dinsdag verloren op strand

Eén bloedhete dag, en het gaat volledig verkeerd. Dinsdag liepen maar liefst 134 kinderen verloren langs onze kust, waaronder het leeuwendeel in Oostende en Blankenberge. “Het is om moedeloos van te worden”, zucht An Beun van het IKWV. “Terwijl kinderen bij ons zitten te wachten, zijn hun ouders aan het pintelieren op een strandbar. Maar onze redders zijn geen babysits.”

Lees meer »

Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator

Niels Destadsbader zal op de Olympische Spelen in Parijs de presentatie verzorgen in het Lotto Belgium House. Niels presenteerde al verschillende programma’s, maar nu komt hij dus ook in de sportwereld terecht. En daar is hij naar eigen zeggen op zijn Instagramprofiel heel enthousiast over.
The post Niels Destadsbader trekt naar de Olympische Spelen… maar dan als presentator appeared

Lees meer »

Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren

In een jeugdverblijfscentrum in Westmalle zijn zaterdag bedwantsen gevonden, zo melden diverse media. Net op dat moment stond een groep West-Vlaamse jongeren klaar om huiswaarts te keren richting Kortrijk en Brugge.
The post Bedwantsen op kamp met West-Vlaamse jongeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »