SV Roeselare in rouw door overlijden Roger Declercq, ex-brandweerman en gewezen trainer Eendracht Wervik

In Roeselare is Roger Declercq (94) gestorven. Hij was jeugdtrainer van het toenmalig SK Roeselare en in de jaren zeventig hoofdtrainer van Eendracht Wervik. Roger is bestuurslid van SK Roeselare en na de fusie SV Roeselare geweest. Roger was een gewezen brandweerman.

“Roger was zijn leven lang een Sportkringman in hart en nieren”; staat het te lezen op de Facebookpagina van SV Roeselare. “Hij was actief als jeugspeler op het Motje, werd daarna lid van het jeugdbestuur en bestuur en bovenal een gezond kritische supporter, die vele trainingen en wedstrijden bijwoonde. Hij volgde ook Anderlecht en Eendracht Wervik, maar ‘t Sport was en bleef de club van zijn hart.”

Jarenlang was hij vertegenwoordiger voor de zetelfabriek Confortluxe op de Menensesteenweg in Wervik. In die periode werd hij er ook trainer van Eendracht Wervik waar zijn werkgever wijlen André Ollevier toen de hoofdsponsor was.

Tot op hoge leeftijd reed Roger nog met de auto rond en hij was altijd piekfijn gekleed. Hij zal herinnerd worden als een man met een mening.

Roger Declercq was de weduwnaar van Bianka Heydens. Ze overleed in 2018. Er zijn drie kinderen: Christel, Christine en José. Daarnaast zijn er vijf kleinkinderen en zeven achterkleinkinderen.

De uitvaart vindt plaats in intieme familiekring.

The post SV Roeselare in rouw door overlijden Roger Declercq, ex-brandweerman en gewezen trainer Eendracht Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Nele bereidt bivak tot in de puntjes voor

Het jaarlijks Bivak schrijven ze bij Chiro Nele met een hoofdletter in de agenda. Het moet het hoogtepunt van de werking worden waar de meer dan honderd chirowietjes eindeloos naar verlangen. Maar een bivak vergt een intense voorbereiding. De leiding is er een jaar mee bezig om aan de leden een boeiend bivak te bezorgen.
The post Chiro Nele

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

“Dit is een grote f*ck you aan iedereen die niet meer in mij geloofde”: geëmotioneerde Nina Derwael naar brugfinale van zondag

Het kampioenenbloed drijft weer boven. Al haar harde zwoegwerk van de laatste maanden ziet Nina Derwael dubbel en dik beloond met een plekje in de brugfinale. De ontlading ging gepaard met tranen: “Alle emoties van de laatste maanden moesten eruit.” Zondagnamiddag (15u40) komt Derwael in actie voor de medaillestrijd: dromen mag, maar het goud ligt nu al klaar voor Kaylia

Lees meer »

Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

De stedelijke adviesraad voor personen met een handicap heeft zaterdag 27 juli actie gevoerd bij het Cash-punt in de Albert I-laan 176 in Nieuwpoort-Bad. Dit gebouw blijkt ontoegankelijk voor mensen met een mobiliteitsprobleem en de adviesraad eist nu dringende aanpassingen om de toegankelijkheid te verbeteren.
The post Nieuwpoortse adviesraad voor personen met een handicap klaagt ontoegankelijkheid van bankautomaat aan

Lees meer »