Stad Izegem verdubbelt aantal slimme rattenvallen

Vorig jaar investeerde de stad in vijf slimme rattenvallen. Sindsdien werden al meer dan 100 ratten gevangen met het systeem. Door het succes komen er vijf extra vallen bij. “De slimme rattenvallen van SmarTrap zijn een milieuvriendelijker alternatief voor rattengif. Rattengif kan immers gevaarlijk zijn voor mensen en andere dieren”, vertelt schepen van Groenbeleid Caroline Maertens.

Om de ratten nog effectiever te kunnen bestrijden, is op locaties waar veel overlast is nood aan meer dan één slimme rattenval. Daarom verdubbelt de stad het aantal. “Deze uitbreiding moet ervoor zorgen dat we de rattenpopulatie sneller kunnen terugdringen.” Naast de uitbreiding van de slimme vallen, wordt de rattenvanger nu wekelijks één dag bijgestaan door een collega.

The post Stad Izegem verdubbelt aantal slimme rattenvallen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is ‘kl***’… oei, kan je dat er nog uitknippen?”: ‘Girl power’ zorgt nét niet voor Belgisch brons bij eventingruiters

Net niet. De Belgische eventingruiters zijn als vierde geëindigd in de landencompetitie op de Olympische Spelen. Met 123,40 strafpunten moesten Lara de Liedekerke-Meier, Karin Donckers en Tine Magnus als volledig vrouwelijk team Groot-Brittannië (91,30), Frankrijk (103,60) en Japan (115,80) voor laten gaan. Maar alle drie kijken ze nu al uit Los Angeles 2028.

Lees meer »

‘Hot Summer Night’ in Het Witte Paard: minder sketches en pluimen, maar de wow-momenten stapelen zich moeiteloos op

Marc Coucke kaapte verrassend veel aandacht weg op de première van ‘Hot Summer Night’ in Blankenberge. De multimiljonair/mede-eigenaar van Het Witte Paard werd, weliswaar tot zijn eigen verbazing, meegesleurd in een sketch als bruidegom, voerde wat later de polonaise aan en bleef ook na afloop de gangmaker met zijn dankspeech. Maar wat als Coucke geen extra attractie is? Wie steelt

Lees meer »

Jongeman (21) wiens cannabisplantage ontdekt werd door brand blijft in de cel

Een 21-jarige Albanees blijft een maand langer in de cel nadat de politie hem arresteerde toen ze een cannabisplantage hadden ontdekt. De feiten kwamen toevallig aan het licht nadat bij de buren in de brand uitbrak. Door de brand was een gat in de muur ontstaan en is zo de plantage gevonden.
The post Jongeman (21) wiens cannabisplantage ontdekt

Lees meer »