Slechte waterkwaliteit op zes plaatsen in Wallonië door het stormweer

In zes zones in Wallonië mag je momenteel het water niet in door een verslechtering van de waterkwaliteit na de recente stormen. Dat meldt de Waalse overheidsdienst SPW donderdag in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Gepensioneerd onderzoeksrechter Karel Van Cauwenberghe wordt molenaar in Boechout: “Geslaagd voor examen na 100 uur stage”

Een carrièreswitch kan je het niet noemen, want de bekende Antwerpse onderzoeksrechter is al een tijdje op rust, maar Karel Van Cauwenberghe heeft wel een nieuwe uitdaging te pakken. Hij is geslaagd voor het theoretische en praktische examen om molenaar te worden. "Een heerlijke bezigheid", zegt hij trots in de schaduw van de wieken van De Steenen Molen in Boechout.

Lees meer »

J.K. Rowling haalt uit naar Olympische Spelen: “Een man die een vrouw slaat voor jullie entertainment, dat is geen sport”

J.K. Rowling heeft uitgehaald naar de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs, na een incident waarbij de Italiaanse bokser Angela Carini moest vechten tegen de Algerijnse Iman Khelif, een transvrouw. Na slechts een paar klappen moest Carini het al opgeven: “Dit is niet rechtvaardig”, schreeuwde ze. Rowling gaat daarmee akkoord: “Dit zijn mannen die genieten van hun macht over

Lees meer »

“Die vierde plek in Tokio heeft serieus aan Emma gevreten”: Ouders van Emma Plasschaert hopen op twéé gouden medailles

Het kan zomaar gebeuren dat Bart Plasschaert (63) en Greet Mees (64) komende dinsdag twee keer mogen juichen. Hun dochter, Emma Plasschaert, en hun schoonzoon, de Australiër Matt Wearn, kunnen in Marseille immers beiden olympisch zeilgoud veroveren.
The post “Die vierde plek in Tokio heeft serieus aan Emma gevreten”: Ouders van Emma Plasschaert hopen op twéé gouden medailles appeared

Lees meer »

De zeearend nestelt zich in de Westhoek

Je hoeft niet meer naar de Noorse fjorden om de ‘vliegende deur’ te zien. Natuurgebied De Blankaart in de Westhoek pronkt met een gezin zeearenden dat horden vogelkijkers lokt, een Vlaamse primeur. “Dit hadden we niet durven te dromen.”

Lees meer »

T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie me werk lukt echt niet meer”

Ter gelegenheid van de thuismatch in het teken van de Beker van West-Vlaanderen, 4-0-winst tegen Fusion Oostende, coachte Ronny Houben voor het laatst op het Oostveld. De succescoach, die destijds Dosko Sint-Kruis als kampioen naar derde provinciale loodste, stopt definitief in klimmen en dalen.
The post T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie

Lees meer »

Handbagage is nieuwe melkkoe van luchtvaartmaatschappijen: zoveel rekenen ze tegenwoordig aan voor uw rolkoffertje

Populaire luchtvaartmaatschappijen hebben een nieuwe melkkoe gevonden: de trolley. Waar een traditioneel rolkoffertje vroeger nog tot de standaard handbagage behoorde, rekenen steeds meer maatschappijen bijkomende kosten aan. En die kunnen serieus oplopen. Bovendien hanteert zowat elke maatschappij andere regels en afmetingen. Welke trucs hanteren ze om je te laten bijbetalen? En kan je deze kost ook vermijden? Wij deden de

Lees meer »

“Zoals een horrorfilm”: 17-jarige opgepakt voor steekpartij in Engeland – minstens acht gewonden, onder wie ook kinderen

De Britse politie heeft een 17-jarige jongen opgepakt en een mes in beslag genomen na een steekpartij in Southport, ten noorden van Liverpool. Minstens acht personen zijn gewond. Onduidelijk is of er ook slachtoffers zijn omgekomen. Volgens ‘The Liverpool Echo’ is minstens één persoon – wellicht een kind – overleden en zijn meerdere anderen kritiek. Ooggetuigen noemen het incident volgens

Lees meer »

Noël Vandamme was klaar voor Olympische Spelen in 1964: “Medaille werd me onthouden”

In 1964 werden de Olympische Spelen gehouden in Tokio. Gaston Roelandts won er goud op de steeple, Patrick Sercu in de 1000 meter tijdrit en Walter Godefroot brons in de wegwedstrijd. België werd vertegenwoordigd door één deelneemster in de gymnastiek, maar er waren geen mannelijke Belgische turners. Noël Vandamme, Wevelgemnaar en nu 83 jaar, was er nochtans klaar voor.

Lees meer »