Scholen ondersteunen het 14de Dovy Natourcriterium in Roeselare

De vzw Roeselare Koerst organiseert het 14de Dovy Natourcriterium dat op dinsdag 23 juli door de straten van Roeselare zal rijden. Ook de Roeselaarse scholen hebben meer dan hun plaats in de organisatie.

Tot vorig jaar was het hart van het Dovy Natourcriterium te vinden op de Moermanparking en het De Coninckplein. Op de Moermanparking kwam de reusachtige viptent, gebeurde de rennersvoorstelling en de start van alle wedstrijden en tussen de Moermanparking en het De Coninckplein was ook de aankomst. Maar de parking is een stadspark geworden en de organisatoren moesten op zoek naar een andere invulling.

Die werd gevonden op en in de omgeving van het Polenplein. “De start, aankomst en grootste beleving van het Dovy Natourcriterium zijn nu te vinden op de Grote Markt en het Polenplein”, zegt Paul Deroo van Roeselare Koerst. “Op het Polenplein komt een reusachtige viptent waar vanaf 17 uur gasten worden ontvangen, terwijl er om 12 uur ‘s middags ook een viplunch wordt geserveerd in het restaurant van het VTI. Vanaf 17 uur kunnen deze gasten ook terecht in de tent op het Polenplein. We zullen daar in vergelijking met verleden jaar twee rijkgevulde culinaire buffetten bij plaatsen en we verdrievoudigen het meubilair. Zo komen we tegemoet aan de verzuchtingen van verleden jaar van onze gasten.”

Overal welkom

“We zijn ontzettend blij dat we de medewerking krijgen van het VTI voor de viplunch, maar dit is niet de enige school die zich engageert voor het Dovy Natourcriterium. Al van de eerste jaren zijn we welkom in de VMS en in CREO voor onze werkvergaderingen doorheen het jaar en persconferenties. Dit jaar mogen we de gebouwen van VISO gebruiken om onze technische en organisatorische ruimtes in onder te brengen, er komt een cateringzaal voor onze medewerkers naast de veiligheidsposten en het perscentrum. En de gronden van het Klein Seminarie zijn beschikbaar als parkeerplaatsen voor de vips. De mensen van MSKA hebben ook een groot hart voor het wielrennen, maar voor hen is de datum een beetje ongelukkig. Op 23 juli zijn er namelijk geen leerlingen aanwezig op school en kunnen zij met hun richting Integrale Veiligheid geen jonge vrijwilligers sturen om alles in goede banen te helpen leiden.”

The post Scholen ondersteunen het 14de Dovy Natourcriterium in Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Olympisch effect’ bij Kortrijkse hotels, waar ook Belgian Cats verblijven: “Significant meer volk”

De Belgian Cats verblijven in het Kortrijkse Parkhotel terwijl ze de voorrondes van het Olympisch basketbaltoernooi in het nabijgelegen Rijsel afwerken. De hotels in de Guldensporenstad zien hun aantal boekingen stijgen. Het Olympisch effect bedraagt om en bij de 10 %. “Dat is een significant verschil als je vergelijkt met dezelfde periode vorig jaar.”
The post ‘Olympisch effect’ bij

Lees meer »

“Onverwachte groepering” eist aanval op Frans spoorwegnet op: “Olympische Spelen zijn gigantische vertoning van onderdrukking”

Verschillende Franse en buitenlandse media hebben zaterdag een e-mail ontvangen waarin de aanvallen op het Franse spoorwegnet van vrijdagochtend worden opgeëist. Dat bevestigen bronnen bij het dossier aan het Franse persagentschap AFP. De mail werd volgens Le Parisien verstuurd vanop een beveiligd platform dat in het verleden wel vaker door radicaal-links werd gebruikt. Volgens bronnen bij het onderzoek is er

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

Trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeert over te steken: meer dan 100 gewonden

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld

Zeilster Emma Plasschaert uit Oostende is haar Olympische Spelen in Marseille donderdag begonnen met een teleurstellende 25ste plaats in de eerste regatta van de ILCA 6-categorie. De tweede regatta van de dag werd uitgesteld door de zwakke wind in Zuid-Frankrijk.
The post Emma Plasschaert begint met tegenvallende 25ste plaats aan olympische zeilrace, tweede regatta uitgesteld appeared first on KW.be.

Lees meer »

DEBAT VAN DE DAG. Afschaffen van ecocheques, maar in ruil verhoging waarde van maaltijdcheques: een goed idee?

HLN vernam dat formateur Bart De Wever (N-VA) aan meerdere partijen heeft voorgesteld om de ecocheques af te schaffen. In ruil wil hij wel een verhoging van de waarde van maaltijdcheques. Wat denk jij? Voor of tegen: de afschaffing van ecocheques, maar het bedrag van maaltijdcheques optrekken? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast

Lees meer »