Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt

Recreatiedomein Watewy in Tielt heeft een flinke facelift achter de rug. Recent werden het beachvolleyterrein en de atletiekpiste gerenoveerd, is er een pickleballterrein aangelegd en werd er een nieuw fitnesstoestel geplaatst. Ook de kleedkamers en douches zijn vernieuwd. “We willen deze site, die op termijn eigendom wordt van de stad, blijven opwaarderen”, zegt sportschepen Hedwig Verdoodt (CD&V).

In 2021 realiseerde de stad op de plek van de oude basketbalvelden al twee nieuwe padelvelden, terwijl er begin 2023 een nieuw skatepark aangelegd werd. Recent werd ongeveer 150.000 euro uitgetrokken voor een reeks nieuwe ingrepen. Wellicht het meest in het oog springend is het volledig vernieuwde beachvolleyterrein. Er werd nieuw zand aangevoerd, er werd een nieuw net geplaatst en ook de belijning werd vernieuwd. “Beachvolley zit enorm in de lift”, zegt Bart Cocquyt van de werkgroep Beachvolley. Die werkgroep ontstond in de schoot van Tievolley Tielt. “Beach Vlaanderen kan de vraag amper bijbenen en dat merken we hier ook. Elke week spelen hier zeven ploegen. Idealiter zouden we er zelfs nog een tweede of zelfs een derde terrein bij willen in de toekomst, al zijn we uiteraard tevreden dat het bestaande terrein vernieuwd werd.”

Pickleball

Daar houden de vernieuwingen niet op. Ook de atletiekpiste kreeg een nieuwe toplaag, er werd geïnvesteerd in een sleepnet en aan de kant van het Conditiecentrum werd een nieuw buitenfitnesstoestel geplaatst. Opvallend is ook het nieuwe pickleballterrein naast de padelvelden. Het gaat om een nieuw soort racketsport die het midden houdt tussen padel en tennis. “We hadden hier nog wat ruimte over en aangezien deze sport aan een opmars bezig is beslisten we hier een terrein te voorzien”, aldus Hedwig Verdoodt. “Voor wie er niet mee vertrouwd is, is er een plakkaat met een woordje uitleg. Iedereen is welkom om vrij te komen spelen en reserveren hoeft niet. Balletjes en rackets zijn te verkrijgen bij de sportdienst. Ook voor padelmateriaal kan je trouwens bij de sportdienst aan de Europahal terecht.”

Een padelclub is er sinds maart 2023 niet meer op de Watewy, al blijven de terreinen populair. Volgens de sportschepen wordt er inmiddels werk gemaakt van een soort masterplan voor de site. “In overleg met alle betrokkenen zijn we de noden en wensen al langer in kaart aan het brengen. Graag zouden we op termijn naar een systeem gaan waarbij de padelvelden en het pickleballveld mee in concessie gegeven worden met de bestaande cafetaria. Zo zouden spelers daar materiaal kunnen ophalen.”

Ook nieuw klim- en speeltoestel

Tot slot werden ook de kleedkamers en de douches van de Watewy vernieuwd. “Nadat het stooklokaal volledig gerenoveerd werd, hebben we nu de oude waterleidingen en de douches onder handen genomen.”

De schepen geeft nog mee dat er in de loop van de zomer een nieuw klim- en speeltoestel komt, met het oog op de vele kinderen die gebruikmaken van de site. De stad heeft een erfpachtovereenkomst met de eigenaar van het domein en zal in 2030 de eigenaar worden van de gronden. (SV)

The post Reeks nieuwe ingrepen zorgt voor verdere opwaardering recreatiedomein Watewy in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Navalny was niet meer dan lokaas.” Hoe Poetin de winnaar werd van de historische gevangenenruil

16-8. Dat is de eindstand van de gevangenenruil waarover Rusland en het Westen 2,5 jaar hebben onderhandeld. Al van vóór de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich werd opgepakt. Diens arrestatie maakte deel uit van het plan van Vladimir Poetin, zo leert een reconstructie op basis van meerdere bronnen. En hoewel hij maar half zo veel mensen vrij kreeg, is Poetin toch

Lees meer »

Trump ontmoet Israëlisch premier Netanyahu voor het eerst sinds vertrek uit Witte Huis: “Hij zet persoonlijke vetes opzij”

De Amerikaanse oud-president Donald Trump en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu hebben elkaar voor het eerst sinds het vertrek van Trump uit het Witte Huis in 2020 ontmoet. Trump noemde zichzelf tijdens zijn presidentschap "de meest pro-Israëlische president in de moderne geschiedenis", maar sinds de oorlog in Gaza is zijn relatie met de Israëlische premier wel verzuurd.

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden zet druk op Netanyahu tijdens “zeer direct” telefoongesprek: “Moordaanslag heeft niet geholpen voor staakt-het-vuren”

Tijdens een “zeer direct” telefoongesprek met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, zei de Amerikaanse president Joe Biden dat de moord op de Hamas-leider, Ismail Haniyeh, niet bevorderlijk is voor een staakt-het-vuren in Gaza. “We hebben de basis voor een staakt-het-vuren”, zei Biden tegen verslaggevers. “Hij zou er werk van moeten maken.”

Lees meer »

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

Van 30 euro per dag tot helemaal gratis: hoeveel kost parkeren aan zee?

De afgelopen dagen trokken vele bezoekers en toeristen naar onze kust. Maar hoeveel ben je eigenlijk kwijt aan parkeerkosten als je met de auto naar de kust gaat? Over het algemeen geldt de regel: hoe verder je wegtrekt van het centrum of de kustlijn, hoe lager de prijs is en hoe langer je er geparkeerd mag staan. Wie sowieso een

Lees meer »

“Enige kippenvel dat ik kreeg was van de ervaring zelf”: Belgian Cats genoten met volle teugen van openingsceremonie, ondanks de regen

Geen paniek, beste fans van de Belgian Cats: ze zijn nog allemaal gezond en wel na twee uurtjes op de boot tijdens de openingsceremonie. “Ik heb toch nergens een snotvalling gehoord,” grapt kapitein Emma Meesseman, die zegt helemaal klaar te zijn voor de eerste poulematch maandag tegen Duitsland, zelfs zonder Julie Allemand. “We weten voor wie we spelen: voor Julie,

Lees meer »