Recordjaar voor Peter Goossens: nooit eerder verdiende hij met Hof van Cleve zoveel als afgelopen 2023

Het laatste jaar aan het fornuis bij Hof van Cleve was er voor Peter Goossens (60) één met een gouden randje. Ook letterlijk, zo blijkt uit de pas neergelegde jaarrekening van 2023. Nooit eerder maakte een sterrenrestaurant in ons land zoveel winst. Wie het kon betalen, wilde dan ook het ‘afscheidsjaar’ van de driesterrenchef meepikken. Maar hoeveel leverde die volkstoeloop Goossens én de Belgische schatkist uiteindelijk op? 

Meer krantenkoppen in België

Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren

Zes bieren van brouwerij Fort Lapin uit Brugge mogen voortaan het label ‘100 procent West-Vlaams’ dragen. Brouwer Kristof Vandenbussche reageert tevreden: “Een logische keuze, omdat we al onze ingrediënten bij lokale landbouwers aankopen.”
The post Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Triatleet Giani Vanden Broucke loopt 10km op BK

Giani Vanden Broucke is met enkele leden van zijn club Triatlon Brugge Team terug van een hoogtestage. Hij vroeg een VAL-nummer aan bij Olympic Brugge en neemt op zaterdag 3 augustus deel aan het BK 10 km op de weg.
The post Triatleet Giani Vanden Broucke loopt 10km op BK appeared first on KW.be.

Lees meer »

T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie me werk lukt echt niet meer”

Ter gelegenheid van de thuismatch in het teken van de Beker van West-Vlaanderen, 4-0-winst tegen Fusion Oostende, coachte Ronny Houben voor het laatst op het Oostveld. De succescoach, die destijds Dosko Sint-Kruis als kampioen naar derde provinciale loodste, stopt definitief in klimmen en dalen.
The post T1 Ronny Houben trekt er onmiddellijk stekker uit bij HOO Oedelem (3B): “Combinatie

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »

Een huwelijksaanzoek, hopen hits en bakken humor: een emotionele Adèle trapt 10-delige concertreeks in München af

Het eerste optreden uit de 10-delige concertreeks van Adèle (36) in München is achter de rug. "Het was een 2 uur durende show vol humor, meezingers en hits", vertelt reporter Gitte Van Hoyweghen. Speciaal voor de Britse wereldster werd een indrukwekkende openluchtarena gebouwd, met "het grootste scherm ter wereld" en een dorp waar fans zich kunnen onderdompelen in ‘de wereld

Lees meer »

Syensqo tempert jaarprognose

08:37 De speciaalchemiegroep Syensqo stelt vast dat de vraag naar zijn producten minder snel aantrekt dan verhoopt. Het bedrijf tempert zijn prognose over het boekjaar 2024.

Lees meer »

Snoop Dogg is onverwachte winnaar op de Olympische Spelen: “Ik ben zo clean als de atleten. Het goud, dat ben ik”

“Als wiet roken een sport was geweest, was Snoop Dogg Olympisch kampioen.” Tussen de fitste sporters ter wereld is de 52-jarige hiphoplegende een vreemde eend in de bijt, maar toch is hij een van dé fenomenen van deze Spelen. Op onnavolgbare wijze vervult hij de rol van sportcommentator voor Amerikaanse nieuwszender NBC. Waarom dat een gouden zet is, bewijst Snoop

Lees meer »

Frederik Vandenbroucke uit Ieper over zijn liefde voor heemkunde: “Oude foto’s krijgen veel weerklank”

Als tiener opende Frederik Vandenbroucke een toeristisch kantoor, nu ontrafelt hij als voorzitter van Iepers Kwartier heemkundige mysteries. Hij zit gebeiteld in Ieper, waar hij zijn voorliefde voor bouwkundig erfgoed en meer specifiek vestingsteden volop kan degusteren. “Toen de heemkring een oproep voor nieuwe bestuursleden lanceerde, waren ze tevreden dat er zich een jongere gast meldde.”
The post Frederik

Lees meer »