Recensie | De gevangenis als metafoor voor de wereld in ‘Sons’

11:41 In zijn gelaagde gevangenisdrama ‘Sons’ stelt de Zweedse regisseur Gustav Möller ons voor aan een zachtaardige cipier die ontdekt dat ze ook een wraakzuchtige vrouw kan worden. Met een glansrol voor d… 

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil dat zorginstellingen reserves aanspreken

Het wordt uitkijken naar hoe de Vlaamse regeringsonderhandelaars de knelpunten over welzijn na hun “semaine familiale” zullen ontwarren. N-VA heeft een paar oude strijdpunten opgedist, zoals de financiële reserves van zorginstellingen, de zorgkassen en het groeipakket.

Lees meer »

Nu de vervaldatum van de vorige staatsbon nadert, wedijveren overheid en banken om uw centen: dit zijn de alternatieven

Begin september komt het geld van de populairste staatsbon ooit opnieuw vrij. En dat zorgt voor een wedloop tussen overheid en banken. De ene lanceert een nieuwe staatsbon. De anderen pakken uit met tal van alternatieven. Maar wat kan je doen met het geld dat weer vrijkomt? Wat zijn de alternatieven voor de nieuwe staatsbon? En waar houd je best

Lees meer »

Spilhoeve krijgt label West-Vlaams streekproducent

Enkele weken na de opening van de hoevewinkel van Tinne Gyselinck (33) en Jonas Maes (35) uit Beselare kregen ze de titel van West-Vlaams streekproducent.
The post Spilhoeve krijgt label West-Vlaams streekproducent appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Als er wat alcohol in de man was, werden de handjes losser”: ex-missen getuigen over grensoverschrijdend gedrag

“Op de foto grepen en knepen ze er niet naast.” In ‘HUMO’ getuigde voormalig Miss België Dina Tersago hoe ze tijdens haar missenperiode regelmatig te maken kreeg met ongewenst gedrag. Helaas is ze niet de enige schone die daarmee geconfronteerd wordt. Onder meer Nele Somers (40), Emilie Vansteenkiste (22) en Joke Van de Velde (44) getuigen in ‘TVFamilie’ over losse

Lees meer »

LIVE CERCLE BRUGGE-KILMARNOCK (do, 20u00). “Groepsfase halen is ons doel”: Muslic spreekt duidelijke taal voor beslissende Europese terugmatch – Van der Bruggen: “Sterke thuisreputatie opgebouwd”

Na het 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock is het alles of niet voor Cercle Brugge in de Europa League. Donderdag moet de Vereniging volop aan de bak willen ze zich plaatsen voor de derde voorronde. Zetten ze hun Europese parcours verder met een thuisoverwinning? Kijk donderdag live op VTM2 en VTM GO, of mis niets van de actie via deze

Lees meer »

Diamant voor Willy Deberdt en Roza Dumortier

Willy Deberdt (82) en Roza Dumortier (78) uit de Pottemstraat vierden hun diamanten jubileum. Op 18 juli 1964 stapten ze in Beselare in het huwelijksbootje. Willy werd in Vlamertinge geboren. “Mijn vader overleed toen ik nog heel jong was”, vertelt Willy. “Ik was nog geen 14 jaar toen ik in de bouw aan de slag ging.”
The post Diamant

Lees meer »

Radicale Britse moslimprediker Anjem Choudary veroordeeld tot levenslang

In het Verenigd Koninkrijk is de radicale moslimprediker Anjem Choudary dinsdag veroordeeld tot een levenslange celstraf wegens het leiden van een verboden “terreurorganisatie”, die betrokken zou zijn geweest bij verschillende dodelijke aanvallen de voorbije jaren. Hij moet daarvan zeker 28 jaar uitzitten, oordeelde de rechtbank in Londen.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »