Primeur: drone filmt hoe twee leeuwen anderhalve kilometer zwemmen in rivier vol krokodillen

Een Australisch onderzoeksteam heeft unieke beelden gemaakt in Oeganda. Ze konden filmen hoe Jacob en Tibu het gevaarlijke Kazinga-kanaal, vol nijlpaarden en krokodillen, oversteken.

 

Meer krantenkoppen in België

Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons”

Op zaterdag 17 augustus organiseren de Avelgemse sportdienst en dienst jeugd en cultuur ‘Road to Nowhere’, een oriëntatietrail met start en aankomst op het Zomerplein, het evenemententerrein naast GC Spikkerelle.
The post Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout

Toer de Boer, de smoefelfietstocht van de landelijke beweging, heeft dit jaar uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag 15 augustus plaats, maar op zondag 11 augustus. De startplaats is voorzien op het bedrijfsdomein van schepen Hans Blomme en zijn vrouw Conny Dejonghe aan de Kruiskensstraat 1A.
The post ‘Toer De Boer’ uitzonderlijk niet op Hemelvaartsdag in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toeriste zorgt voor ophef nadat ze halfnaakt in fontein duikt in Firenze

Bewoners van Firenze zijn de vele toeristen in hun stad beu. Nog geen twee weken geleden klauterden toeristen op een standbeeld in Borgo San Jacopo om te doen alsof ze er seks mee hadden, en ook afgelopen weekend zorgde een toeriste voor verontwaardiging. Beelden tonen hoe een vrouw halfnaakt in een fontein zwemt en anderen zelfs uitnodigt om hetzelfde te

Lees meer »

Vlaams minister Weyts wil dat DHL Boeing 777-toestellen kan blijven gebruiken op luchthaven Zaventem, ondanks “heimelijke” instructie van federale minister

Vlaams minister van Rand Ben Weyts (N-VA) wil dat pakjesbedrijf DHL op de luchthaven van Zaventem kan blijven werken met Boeing 777-toestellen. Volgens Weyts verspreidde de federale minister van Mobiliteit, Georges Gilkinet (Ecolo), onlangs “heimelijk” een nieuwe instructie waardoor deze toestellen niet meer mogen landen of opstijgen in Zaventem. Weyts wil een belangenconflict inroepen.

Lees meer »

Oldtimers verzamelen op de Kortekeer in Koolskamp

Aan Café de Kortekeer was er zopas een geslaagde bijeenkomst van oldtimers. Organisator Philippe Claeys mocht tijdens de voorinschrijvingen reeds het bordje volzet bovenhalen, want deze oldtimertocht is jaarlijks een topper met een aangenaam dagprogramma. Een van de blikvangers aan de Kortekeer, waar de rit startte en eindigde, was de Amazone-combi van de Koolskampse familie
The post Oldtimers verzamelen

Lees meer »

Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18

In het Roemeense Alba Blaj hebben de Young Yellow Tigers een schitterend Europees kampioenschap U18 gespeeld. Tijdens de poulefase zegevierden de Belgische tieners in zes van hun zeven duels.
The post Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18 appeared first on KW.be.

Lees meer »