Politie moet uitrukken voor… drie schapen en een geit op wandel: “Geen spoor van de eigenaar”

Wie drie schapen en een geit mist, belt best even naar de politiezone Regio Tielt. Die kon de vier ontsnapte dieren woensdag vangen in Lichtervelde, maar van de eigenaar is geen spoor.

Het zou het begin van een vrolijk kinderboek kunnen zijn. Drie schapen en een geit gingen woensdag samen op avontuur in Lichtervelde. Het plezier was echter van korte duur, want de politie kon de vier kornuiten ‘inrekenen’ in de Bollestraat.

“De dieren bevonden zich op de openbare weg, waardoor ze onder onze verantwoordelijkheid vielen in het kader van de openbare veiligheid”, weet commissaris Heytens van de politiezone Regio Tielt. “Hoe we ze gevangen hebben? Ik was er zelf niet bij, maar ik vermoed dat de inspecteurs ter plekke het tactisch aangepakt hebben. Ze werden alleszins niet in de politiecombi geduwd, dat zou die dieren in paniek brengen. Enkele lokale landbouwers zullen geholpen hebben.”

In quarantaine

De dieren werden tijdelijk ondergebracht bij een omwonende. “In het politiekantoor is er geen plaats, neen”, lacht de commisaris. “Zoiets is eigenlijk niet evident, want je weet niet welke ziektes die dieren eventueel hebben. Vanavond worden ze getransporteerd naar Wingene, maar iemand de dieren tijdelijk onderdak zal bieden. De stal, waar ze in quarantaine zullen verblijven, worden momenteel gereinigd.”

Waar de dieren vandaan komen, is voorlopig een raadsel. “De dieren zijn gemerkt, waardoor we een voormalige eigenaar konden traceren. Maar op een bepaald moment houdt het spoor op. We weten dus niet van wie ze zijn.”

Rekening

De eigenaar mag de politiezone Regio Tielt contacteren op het algemeen nummer 051 42 84 10. Daar wacht wellicht wel een rekening. “De mensen die de dieren tijdelijk opvangen, moeten bijvoorbeeld kosten maken om de stal te ontsmetten. Die zullen uiteindelijk voor rekening van de eigenaar zijn”, weet commissaris Heytens.

De politie moet nu en dan ontsnapte dieren vangen. “Het gebeurt wel eens dat we melding krijgen van ontsnapte koeien, schapen of honden. Gelukkig niet elke week. De meeste dieren zijn wel voorzien van een chip of een oormerk. Meestal vinden we de eigenaar dus wel snel.”

The post Politie moet uitrukken voor… drie schapen en een geit op wandel: “Geen spoor van de eigenaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen”

Zomerbar Bar Hazart staat op zaterdag 17 augustus volledig in het teken van de fiets. Naast fietstochten voor wielerliefhebbers organiseren Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) met de steun van een werkgroep ook een familiefietszoektocht.
The post Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen” appeared

Lees meer »

Ook kankerpatiënte Martine (65) is gedupeerde van On Line Fitness: “Zelfs met doktersattest dreigden ze met een advocaat”

“Mijn borsten moesten geamputeerd worden en dan nog durfden ze dreigen met een advocaat. Beschamend”, zegt Martine De Vos uit Opbrakel. Rik betaalde zelfs meer dan 500 euro om van zijn fitnessabonnement verlost te geraken, terwijl hij terminaal ziek is. Ze zijn een van de tientallen gedupeerden van On Line Fitness, de fitnessketen achter de bekende ondernemer Nicolas De Bruyn.

Lees meer »

Hoe erg is de meeuwenoverlast in Oostende nu echt? “Het is niet omdat je ze niet ziet, dat ze niet op de loer liggen”

In Oostende hebben ze alles al geprobeerd om de overlast van meeuwen tegen te gaan: de inzet van roofvogels, een meeuweninterventieteam, en nu het idee om huisvuil ‘s nachts al op te halen. We gingen zelf eens kijken hoe erg het gesteld is met de overlast. “Mensen denken dat ze sneller zijn dan meeuwen, maar moeten hun mening achteraf herzien”,

Lees meer »

Wordt Alexander Doom de opvolger van Frederik Deburghgraeve als gouden medaille-winnaar?: “Sowieso zullen we hem huldigen”

Krijgt de Rodenbachstad na Frederik Deburghgraeve opnieuw een olympisch kampioen? Alle ogen zijn vanaf komend weekend gericht op Alexander Doom (27) die aan zijn tweede Olympische Spelen begint. Bij zijn atletiekclub KAVR zijn ze alvast overtuigd van wel. “Als hij een medaille behaalt, zal er zeker een feestje volgen”, klinkt het.
The post Wordt Alexander Doom de opvolger van

Lees meer »