Pavlos (59) en Tilly (54) staan na ruim 35 jaar dienst bij Audi misschien samen op straat: “We leerden elkaar kennen in de fabriek en huwden er. Nu moeten we vrezen voor onze job”

Zij werkt 35 jaar bij Audi Vorst, hij zelfs 41 jaar. Ze werden verliefd, kregen een tweeling en trouwden tien jaar geleden – op 12 juli 2014 – ìn de autofabriek: méér Audi-koppel dan Tilly (54) en Pavlos (59) is niemand. Maar vandaag overheerst verslagenheid in plaats van feest. Tegen november van dit jaar schrapt Audi Vorst 1.410 banen en dreigt de volledige sluiting van de fabriek. Dit is het verslag van hun rotdag: “Er begonnen tranen te vloeien. Collega’s gaven elkaar knuffels.” 

Meer krantenkoppen in België

“Nu zit hij bijna aan 100 procent, in Parijs zal dat 120 procent zijn”: Jérôme Guéry wil met tophengst Quel Homme de Hus nog één keer schitteren

Voor één keer geen prima donna op twee benen maar wel eentje op vier poten: Quel Homme de Hus is de naam. Een hengst van 18 met al olympisch brons en WK-zilver op zijn erelijst. Toch wil hij, voor zijn pensioen, nog één keer schitteren tijdens de jumping in Parijs. Ruiter en mede-eigenaar Jérôme Guéry toont trots de plek waar

Lees meer »

“Ik had even een degout van het hele mediacircus”: Sean Dhondt verandert van job en wordt weldra papa

Een nieuwe woning, een nieuwe job en een eerste kindje op komst: het leven van Sean Dhondt (40) krijgt een frisse wending na enkele bewogen jaren. Zo werd hij vorig jaar ontslagen bij Qmusic en bleef het sexting-schandaal hem lang achtervolgen. “De zaak-Eveline was een ongelofelijke fout, maar de gevolgen waren wel buiten proportie”, klinkt het in ‘Primo’.

Lees meer »

Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren

Zes bieren van brouwerij Fort Lapin uit Brugge mogen voortaan het label ‘100 procent West-Vlaams’ dragen. Brouwer Kristof Vandenbussche reageert tevreden: “Een logische keuze, omdat we al onze ingrediënten bij lokale landbouwers aankopen.”
The post Fort Lapin uit Brugge: 100 procent West-Vlaams bieren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wonen in het centrum van Ieper is nog altijd betaalbaar”: vastgoedmakelaar Valentine Vancayzeele (30) over ondernemen in de Kattestad

Opgevoed met ondernemerszin in de papfles opende Valentine Vancayzeele al op haar 23ste haar eigen vastgoedkantoor. Zes jaar later kent de Elverdingse de Ieperse vastgoedmarkt op haar duimpje. “De Kiplinglaan en Leopold III-laan blijven toplocaties, maar het mooie aan vastgoed is dat er voor iedereen iets te vinden is.”
The post “Wonen in het centrum van Ieper is nog

Lees meer »

TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen

Het Israëlische leger heeft luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen hebben. Lees hier

Lees meer »

Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in

Op de Grote Markt in Menen is het dak van het voormalige hotel-restaurant De Sterre deels ingestort. Vooral aan de achterkant is veel schade. Aannemers en dakwerkers zijn aan de slag om de restanten van het dak te verwijderen.
The post Dak van voormalig hotel-restaurant stort gedeeltelijk in appeared first on KW.be.

Lees meer »