Overaanbod Chinese zonnepanelen zorgt voor bikkelharde concurrentie: “Tot 80 procent goedkoper dan Europese”

China overspoelt de wereld met meer zonnepanelen dan er geplaatst kunnen worden. De consument en het klimaat kunnen profiteren, maar de doodssteek dreigt voor de laatste Europese producenten. “Ze zitten tussen hamer en aambeeld.”

 

Meer krantenkoppen in België

Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede

Een 51-jarige man is opgepakt op verdenking van moord op een 74-jarige man uit Moorslede. Het lichaam van het slachtoffer werd maandag aangetroffen in zijn woning. Dezelfde verdachte zou afgelopen zaterdag ook brandgesticht hebben bij de woning van zijn ex in Spiere-Helkijn.
The post Vijftiger opgepakt op verdenking van moord op ex-huisbaas (74) in Moorslede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden wil Amerikaans Hooggerechtshof hervormen

De Amerikaanse president Joe Biden wil het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten hervormen. De 81-jarige Biden zal zijn plannen maandag voorstellen in de Texaanse stad Austin, maar de grote lijnen van het plan zijn nu al duidelijk.

Lees meer »

Zwemvijver Boekenberg in Deurne net op bloedhete dag gesloten: “Zichtbaarheid te beperkt door algenvorming”

De ecologische zwemvijver Boekenberg in Deurne is vandaag gesloten omdat er algenvorming is in het water. Daardoor kan je er volgens de stad Antwerpen niet veilig zwemmen. "Er zijn stalen genomen van het water en we zoeken een oplossing om de algen weg te krijgen", zegt Jelle Bryssinck, woordvoerder van schepen van Sport Peter Wouters (N-VA). Uit betrouwbare bron vernemen

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

“Hier gebeuren dingen die niet koosjer zijn”, zelfs de afvaldiensten weigeren nog in deze wijk te komen

Al sinds juni komen de vuilnisophaaldiensten van Net Brussel niet meer in de Brabantwijk, achter het Brusselse Noordstation. De reden: werknemers voelen er zich niet meer veilig na een aantal gevallen van agressie en voortdurende bedreigingen. Het vuil stapelt er zich op, ratten hebben vrij spel. “Kan zijn maar zonder veiligheidsgaranties keren we niet terug”, klinkt het.

Lees meer »

“Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op 50ste Festival Dranouter, dat voor het eerst helemaal uitverkocht is

Van een handvol mensen die in 1975 naar wat folkgroepjes kwamen kijken tot 50.000 bezoekers voor de 50ste editie: festival Dranouter heeft er een lang parcours opzitten dat dit weekend extra in de verf wordt gezet. De organisatoren richten hun blik echter op de toekomst.
The post “Wij zijn geen gewoon festival, maar een muziekvakantie”: organisatie blikt vooruit op

Lees meer »