Oud-minister van Werk Peeters (CD&V) over Audi Brussels: “Als productie verlieslatend is, kan politiek tij nog moeilijk keren”

Als de hoofdzetel van Audi heeft beslist om de verlieslatende productie van de Q8 e-tron in Vorst uit te doven, is het moeilijk voor de politiek om het tij nog te doen keren. Dat zegt Kris Peeters (CD&V). Hij zat als voormalig minister van Werk rond de tafel bij de onderhandelingen van onder meer Opel, Ford en Volvo. "De eerste fase, waarin we alle registers kunnen opentrekken om hen op andere gedachten te brengen, lijkt voorbij." 

Meer krantenkoppen in België

West-Vlaamse studenten werken het hardst: recordaantal jongeren verdient bij met vakantiejob

Jobstudenten en de zomervakantie, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Heel wat werkgevers doen vooral in vakantieperiodes een beroep op studenten die een euro willen bijverdienen om de boel draaiende te houden. En dat zijn er elk jaar meer: in 2023 waren er bijna 72.000 West-Vlaamse jongeren aan het werk als jobstudent, een absoluut record.
The post West-Vlaamse studenten

Lees meer »

‘Dronegate’ eist nieuw slachtoffer in Parijs: Canada stuurt ook bondscoach weg na ‘nieuwe onthullingen’

De spionagezaak blijft niet zonder gevolgen. Het Canadees Olympisch Comité heeft na twee begeleiders van het vrouwenvoetbalteam ook hoofdcoach Beverly Priestman naar huis gestuurd. Het gaat om assistent-coach Jasmine Mander en analyticus Joseph Lombari. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor het bespieden van de training van Nieuw-Zeeland, de eerste opponent op de Spelen, met een drone.

Lees meer »

Goud voor Lucienne en Ronny

Op 28 juni 1974 werden Ronny Verlinde en Lucienne Vercauteren officieel in de echt verbonden. Vijftig jaar later kwamen schepenen Philippe Vlietinck en Tine Gobert het echtpaar feliciteren bij hen thuis in de Jan Devischstraat. Het koppel heeft twee dochters, Caroline en Arianne, die in Brussel en rondom Gent wonen, en vijf kleinkinderen. Ronny en
The post Goud voor

Lees meer »