Oppositiepartij N-VA VISIE ambieert de sjerp in Jabbeke: Piet Berton neemt handschoen op tegen burgemeester

Voor het eerst in decennia schuift een oppositiepartij een tegenkandidaat-burgemeester naar voren. N-VA VISIE ziet in Stalhillenaar Piet Berton de geknipte man. Opvallend is ook de naam waarmee N-VA naar de keizer trekt.

N-VA VISIE, zo heet de lijst van N-VA Jabbeke en verruimingskandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Of hiermee ook een link wordt gemaakt naar burgerbewegingen zullen we pas later weten, maar in elk geval klinkt de kritiek gelijkaardig. Piet Berton (46) wordt lijsttrekker en daarmee ook kandidaat-burgemeester. Fractieleider Geert Orbie wordt lijstduwer.

Fris verhaal

“Je mag onze slagzin ervaring en vernieuwing heel letterlijk nemen. We trekken naar de kiezer met een stevig team, van ervaren mensen en heel gemotiveerde nieuwkomers. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit fris verhaal heel wat kiezers over de streep zullen trekken. In alle deelgemeenten klinkt de roep naar vernieuwing”, meent Piet Berton. “Na twaalf jaar in de oppositie kan ik stellen dat we klaar zijn om in Jabbeke de touwtjes in handen te nemen en te zorgen voor een beleid met visie, dat breekt met de bestaande politiek.”

Een kandidaat-burgemeester lanceren is redelijk ambitieus, want eerst moet de volstrekte meerderheid van de CD&V worden doorbroken en vervolgens moet N-VA groter worden dan CD&V.

Landelijk karakter

“Vorige keer haalde CD&V al geen 48% van de stemmen meer. Na al de gebroken beloftes en het zeer zwakke beleid, zal de electorale rekening gepresenteerd worden”, meent Piet Berton. “Er moet meer geluisterd worden naar de bevolking, er moet draagvlak zijn voor de beslissingen die moeten genomen worden.” (PA)

The post Oppositiepartij N-VA VISIE ambieert de sjerp in Jabbeke: Piet Berton neemt handschoen op tegen burgemeester is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Wij verdienen er onze boterham mee”: waarom mosselen op restaurant een pak duurder zijn dan in de supermarkt

Tussen de 28 en 32 euro: dat blijkt de courante prijs voor mosselen op restaurant. Toch pakten verschillende supermarkten vorige week uit met promo’s vanaf 2,15 euro per kilogram. Een serieus verschil. Nochtans is mosselen bereiden geen culinair hoogstandje: vijf minuten op het vuur met enkele groenten en klaar, niet waar? We vroegen enkele horeca-uitbaters van waar dat prijsverschil juist

Lees meer »

3 op de 10 werknemers krijgen onvoldoende ruimte om te rouwen na verlies van dierbare: “We weten ons geen houding te geven”

Rouwen vraagt tijd en ruimte, die werknemers op de werkvloer niet altijd krijgen. Dat blijkt uit een bevraging van de Antwerpse uitvaartspecialist Dela bij tweeduizend Belgen. Drie op de tien werknemers vinden dat ze geen of onvoldoende steun krijgen op het werk om te rouwen. Een luisterend oor bieden is belangrijker dan advies geven, zegt woordvoerster Marysia Kluppels.

Lees meer »

Rodenbachwijk is klaar voor de driedaagse Aarthurfeesten

De Rodenbachwijk maakt zich op voor een driedaags feestweekend van vrijdag 2 tot zondag 4 augustus. Het zwaartepunt ligt zoals steeds op zondag met de bekende rommelmarkt. Na een regeneditie vorig jaar hoopt men nu terug op een zonnige rommelmarkt.
The post Rodenbachwijk is klaar voor de driedaagse Aarthurfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans minister: “Elementen aangetroffen waarmee we denken snel te weten wie verantwoordelijk was voor aanval op treinverkeer”

In het onderzoek naar de sabotage op het Franse spoorwegnet zijn “bepaalde elementen aangetroffen waardoor we denken vrij snel te zullen weten wie verantwoordelijk is”. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zaterdag verklaard op de Franse televisiezender France 2. Darmanin sluit sabotage vanuit het buitenland niet uit.

Lees meer »

Stembureaus voor presidentsverkiezingen Venezuela gesloten

De stembureaus voor de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zondagavond om 18.00 uur plaatselijke tijd (middernacht Belgische tijd) gesloten. Dat meldt de nationale kiesraad. Mensen die nog in de rij staan zullen wel nog hun stem kunnen uitbrengen in de cruciale verkiezing, klinkt het.

Lees meer »

Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten – Demonstratie tegen Netanyahu tijdens bezoek aan plaats van dodelijke aanval Golanhoogten

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. En vier jonge kankerpatiënten uit de Gazastrook worden geëvacueerd naar ons land. De kinderen zullen hier worden behandeld omdat

Lees meer »

Man in de cel voor vechtpartij met kapmes aan Brussel-Zuid

Op de Fonsnylaan in Brussel, vlak bij het station Brussel-Zuid, heeft zondagavond een vechtpartij plaatsgevonden waarbij een man werd aangevallen met een kapmes. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket. De politie kon een verdachte oppakken, en die werd door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Lees meer »

Protestactie tegen zwaar vrachtverkeer in Lissewege

Woensdagavond hielden een aantal bewoners van Lissewege een protestactie aan het station van Lissewege naar aanleiding van het zwaar vrachtverkeer in hun dorp. Ondanks een verbod op zwaar vrachtverkeer in het centrum van Lissewege rijden nog altijd vrachtwagenchauffeurs, die voortgaan op hun GPS, het centrum binnen, waar ze zich vastrijden en soms schade aanrichten.
The post Protestactie tegen zwaar

Lees meer »