OPINIE – Het wordt steeds moeilijker om onze kinderen onvergetelijke weken te bezorgen

Hebben jullie al van de ‘semaine familiale’ gehoord? Die ‘familieweek’ is een uitvinding van Elio Di Rupo. Het concept kreeg vorm in de zomer van 2010: de regeringsvorming vlotte toen niet, waardoor de latere premier creatief uit de hoek kwam. Zeven dagen de riem eraf, ‘pour la famille’, maar vooral ook voor het vaderland.

En alles komt blijkbaar terug: ook nu is er een politieke vakantie op komst. In de week van 5 augustus plannen de politici een pauze die de naam ‘semaine familiale’ meekreeg. De Vlaamse en federale onderhandelaars mogen zich even amuseren… om dan weer te formeren.

Intussen laten de jeugdbewegingen weten dat hun ‘vakantie’ allesbehalve goedkoop is. Het weer zit hen niet mee, maar vooral de prijzen van kampplekken spelen hen parten. Alles is de dag van vandaag duurder, dat voelen ze nu ook bij de Chiro, Scouts, KSA en co.

In onze krant getuigen ze heel open over wat het allemaal kost om een bivak te organiseren. Velen geven toe: het is niet makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Het wordt dus steeds moeilijker om onze kinderen onvergetelijke weken te bezorgen.

Alles is de dag van vandaag duurder, dat voelen ze nu ook bij de Chiro, Scouts, KSA en co.

Het lijkt een kleine alarmkreet in komkommertijd, maar het is veel meer dan dat. Onze jeugdbewegingen hebben geen Voka of geen lobbyisten, maar het zijn allen kleine ondernemingen die geen winst willen maken, maar wel een rijkdom bieden aan onze maatschappij. Ze verdienen dus niet alleen respect, maar ook alle steun.

Die boodschap kunnen de politieke onderhandelaars misschien meenemen in hun formatie. Wat we investeren in onze jeugd, krijgen we later dubbel en dik terug. Toch?

Deze hoofdredacteur begint trouwens straks aan zijn ‘semaines familiales’. Fijne vakantie allemaal!

The post OPINIE – Het wordt steeds moeilijker om onze kinderen onvergetelijke weken te bezorgen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eigenlijk kan ze nu al rentenieren: zoveel verdient Adele met haar concerten in München

Adele (36) heeft kosten noch moeite gespaard voor haar concertreeks in het Duitse München. Vanaf vrijdag staat de superster tien keer in een speciaal voor haar gebouwd stadion, met als opvallendste snufje het grootste en duurste videoscherm óóit. Tegelijkertijd brengt haar passage in München ook veel geld ín het laatje. Wat mogen haar fans verwachten? Wat staat er op haar

Lees meer »

Royal Blood vervangt Queens of the Stone Age op Pukkelpop

Pukkelpop zag vrijdag met Queens of the Stonge Age de headliner van zondag afhaken. Reden daarvoor is de aanhoudende gezondheidsproblemen van frontman Josh Homme. Maar de organisatie heeft nu een vervanger beet: de Britse rockband Royal Blood zal op zondag 18 augustus het festival in Kiewit afsluiten op de main stage. Dat meldt de Pukkelpoporganisatie maandag.

Lees meer »

Uitgesloten Sergio snoeihard voor Vlaamse muziekprogramma’s: “Het gaat niet om wie je bent, maar om wie je kent”

Sergio Quisquater (59) werd dit jaar niet gevraagd door ‘Zomerhit’ of ‘Tien om te zien’. En dat wringt.“Ja, ik ben teleurgesteld. Maar ik heb me er ondertussen al bij neergelegd”, reageert hij. Zijn nieuw nummer ‘Eerlijk tot het eind’ werd niet opgepikt door de radiozenders, in de hitparade geraken wordt zo erg moeilijk en dat betekent dus geen deelname aan

Lees meer »