“Op deze Vlaamse feestdag hinken Vlaams-nationalisten op twee gedachten”

Het is voor Vlaams-nationalisten op twee gedachten hinken op deze Vlaamse feestdag. Wanneer ze straks het glas zullen heffen op de overwinning op de Fransen in 1302, zal het besef doordringen dat het Vlaams-nationalisme nog nooit zo dicht bij de macht stond als vandaag. Daags voor de Vlaamse feestdag werd N-VA-voorzitter Bart De Wever door de koning tot formateur benoemd. Nog nooit eerder kreeg een Vlaams-nationalist, iemand die als eerste agendapunt het opdoeken van België heeft, de sleutels van de Belgische politiek in handen. Dat is op zich al historisch te noemen.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden

In Antwerpen zijn drie van de zeven terreurverdachten die donderdag waren opgepakt bij een reeks huiszoekingen in ons land, aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat meldt het federaal parket. De vermoedelijke terreurgroep zou gelinkt zijn aan ISKP, een tak van IS (Islamitische Staat), bevestigt het parket.
The post Drie opgepakte terreurverdachten zijn aangehouden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opgelapte Russische tanks moeten tij van oorlog in Oekraïne keren, maar dat lijkt voorlopig niet te lukken

De afgelopen weken heeft het Russische leger honderden oude, opgelapte tanks verplaatst naar de frontlijn. Dat schrijft de Amerikaanse denktank Institute for the Study of War (ISW). Het grootste deel van die tanks houdt Rusland voorlopig achter de hand, maar uit een eerste, grootschalige aanval blijkt wel dat het aangeleverde militair materieel geen garantie is op succes.

Lees meer »

“Het is nooit te laat om in actie te schieten”: bijna helft gevallen van dementie vermijdbaar of uitstelbaar

Bijna de helft van alle dementiegevallen wereldwijd zou kunnen worden voorkomen of vertraagd. Dat blijkt uit nieuw onderzoek. Er is steeds meer overtuigend bewijs dat je levensstijl een stevige impact kan hebben op je kans op dementie, zegt Jurn Verschraegen, directeur van het Vlaams Expertisecentrum Dementie. "Van een helm dragen tot je gezichtsverlies laten behandelen, er zijn verschillende voor de

Lees meer »

KSA’ers uit Deerlijk vijf dagen met de fiets op kamp

Na de succesvolle heemfeesten van de KSA-groep gaat alle aandacht naar de voorbereiding van de kampen. De verschillende groepen kozen voor een verblijf in Doornik. Een grote vrachtwagen bracht de tenten en de uitrusting naar de kampplaats. De leden volgden.
The post KSA’ers uit Deerlijk vijf dagen met de fiets op kamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Iran waarschuwt Israël: “Nieuwe militaire avonturen in Libanon kunnen onvoorziene gevolgen hebben”

Het Israëlische leger heeft de voorbije nacht luchtaanvallen uitgevoerd op Hezbollah-doelwitten in Libanon. Dat gebeurde onder meer in Shabriha, Burj el-Shemali, Kfar Kila en Tayr Harfa. De actie is een vergelding voor de twaalf doden die er op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte. Iran waarschuwt Israël intussen dat nieuwe militaire “avonturen” in Libanon “onvoorziene gevolgen” kunnen

Lees meer »

Trotse papa in het publiek en bonkende beats op het terrein: Lucca van Damme trakteert Tomorrowland op gesmaakte set

Zijn vuurdoop op Tomorrowland kende ie vorig jaar al, en sindsdien heeft Lucca van Damme – zoon van topchef Roger – niet stilgezeten. Tijdens zijn set op de Rise Stage deed de 15-jarige dj, ondanks het vroege aanvangsuur, de massa meedansen. “Is die jongen écht minderjarig? Dan staat hem nog een grote carrière te wachten”, oordeelden de aanwezige feestbeesten.

Lees meer »

Provincie Utrecht wil wolf afschieten na incidenten: “Kom niet met kleine kinderen naar bossen”

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18

In het Roemeense Alba Blaj hebben de Young Yellow Tigers een schitterend Europees kampioenschap U18 gespeeld. Tijdens de poulefase zegevierden de Belgische tieners in zes van hun zeven duels.
The post Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18 appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Wilde achtervolging van Breda tot Antwerpen: politie houdt bestuurder aan en vindt 5-jarig kind in auto

In Antwerpen is zondagnacht een automobilist aangehouden na een wilde politieachtervolging. De dollemansrit begon in Prinsenbeek, een deelgemeente van Breda, op zo’n 60 kilometer van Antwerpen. De bestuurder reed onder meer over de vluchtstrook en haalde rechts in om uit de greep van de verkeerspolitie te blijven. Opvallend: er bleek een 5-jarig kind op de achterbank te zitten.

Lees meer »