Onwaarschijnlijke beelden: fietser negeert gesloten overweg en vermijdt op nippertje aanrijdende trein

Een fietser is donderdagmiddag aan de dood ontsnapt toen hij een gesloten overweg in Oud-Heverlee overstak. Enkel zijn voorwiel werd geraakt door de aankomende trein. Het treinverkeer tussen Waver en Sint-Joris-Weert was wel even verstoord. “Riskeer je eigen leven niet en respecteer altijd de slagbomen en rode lichten”, waarschuwt spoorwegnetbeheerder Infrabel. 

Meer krantenkoppen in België

Kinderschoenwinkel Hip for Kids opent

In het weekend van 3 en 4 augustus opent de schoenwinkel Hip For Kids by Celine in de Torhoutsestraat 7 in Ruddervoorde. De opening is gekoppeld aan twee opendeurdagen met heel wat randanimatie voor kinderen.
The post Kinderschoenwinkel Hip for Kids opent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kun je je dromen sturen (en waarom zou je dat doen)?

Dromen doen we allemaal en soms onthouden we ze ook eventjes als we wakker zijn? Waarom we dromen en of ze iets te betekenen hebben, is al langer een raadsel. Maar je kunt ook lucide dromen hebben, dromen waar je iets aan hebt en die je kunt sturen. Of is dat, zoals de meeste dromen, niet helemaal waar?

Lees meer »

Israël doodt Hezbollah-commandant bij aanval op buitenwijk Libanese hoofdstad Beiroet, reactie op aanval op Golanhoogte

Israël heeft bij een aanval op een zuidelijke buitenwijk van de Libanese hoofdstad Beiroet Hezbollah-commandant Fuad Shukr omgebracht. De commandant zou volgens Israël verantwoordelijk zijn geweest voor de dodelijke aanval van afgelopen weekend op de Golanhoogte. Het lichaam van Shukr was lange tijd spoorloos onder het puin, maar zou nu toch gevonden zijn. Bij de aanval vielen in totaal 5

Lees meer »

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens”

Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen de bouw van twee windturbines langs de A11 in Westkapelle. “Men creëert afschuwelijk industriële littekens in dit waardevolle agrarische gebied”, zegt het gemeentebestuur.
The post Knokke-Heist tekent cassatieberoep aan tegen bouw van windturbines langs A11 in Westkapelle: “Afschuwelijk industriële littekens” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld: “Alles centraliseren op één locatie”

“Het was steevast een fantastisch weekend. Hét topweekend voor Knokke-Heist. En toch is het financieel niet gelukt. Het is dus logisch dat we het anders gaan aanpakken. Als je hetzelfde doet, krijg je hetzelfde resultaat en dat kan de bedoeling niet zijn.” Marc Coucke heeft de vernieuwde Zoute Grand Prix in Knokke-Heist voorgesteld. En daarbij staan enkele veranderingen en zaken

Lees meer »

Nieuwe autopomp voor de brandweer van Ardooie

Vanaf nu beschikt de Ardooise brandweerpost over een nieuwe autopomp. De nieuwe wagen zal eerstdaags in het straatbeeld verschijnen in de zone Midwest. Er volgt nu een opleiding. Na de vakantie zal de autopomp operationeel worden ingezet bij de interventies van de brandweer. (foto JM)
The post Nieuwe autopomp voor de brandweer van Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »