Onbekenden vernielen tiental verkeerspaaltjes in Strombeek-Bever: “Wellicht misplaatst vandalisme tegen verkeersplan”

In Strombeek-Bever hebben onbekenden in de nacht van woensdag op donderdag een tiental verkeerspaaltjes vernield. De geel-witte paaltjes werden afgezaagd en opzij gegooid. Het gemeentebestuur van Grimbergen is verontwaardigd en heeft een klacht ingediend bij de politie. 

Meer krantenkoppen in België

Schuift Trump straks zijn running mate J.D. Vance aan de kant?

Volgens CNN doet hij het barslecht in de polls en zijn denigrerende uitspraken over ‘kinderloze kattenvrouwen’ vallen heel slecht. Neen, het was niet de beste week voor Trumps running mate J.D. Vance. Met als klap op de vuurpijl de voorspelling dat hij aan de kant zal geschoven worden. Professor Amerikaanse politiek Herman Matthijs (UGent) legt uit dat of nog kan

Lees meer »

Japanse fietstoerist ‘Ken’ is ondanks aanrijding vol lof over Vlamingen: “Jullie zijn allemaal zo vriendelijk en hulpvaardig”

Kleine ‘accidentele’ ontmoetingen maken meestal mooie verhalen, dat is ook zo met de tip die we binnenkregen via Veerle Goethals uit Dentergem. “Ik was woensdagochtend op weg naar de lokale slager en zag een bepakte toerist een beetje radeloos aan een gesloten fietsenwinkel staan. De Japanner Kentaro ‘Ken’ Kawamoto (39) was blijkbaar aangereden met een scheefgetrokken wiel als resultaat. Gelukkig

Lees meer »

Brussels parket opent onderzoek naar e-bikemaker Cowboy na race-app

Het Brusselse parket heeft een opsporingsonderzoek geopend naar e-bikemaker Cowboy, omwille van de interactieve app van het bedrijf waarmee fietsers tegen elkaar kunnen racen. Dat meldt parketwoordvoerder Yasmina Vanoverschelde. “De verkeersveiligheid van de Brusselaars en van de dagelijkse passanten die Brussel bezoeken, is een absolute prioriteit voor het parket”, klinkt het.

Lees meer »

Nederlandse provincie Utrecht wil probleemwolf afschieten en waarschuwt ouders met kleine kinderen

In Nederland hebben de provincie Utrecht en diverse gemeenten een dringende oproep gedaan om voorlopig niet met kleine kinderen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug in te trekken. De waarschuwing geldt voor het bosgebied in de gemeenten Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In andere delen van de Utrechtse Heuvelrug geldt het advies om “zeer voorzichtig” te zijn.

Lees meer »

‘Oorveeg’ van Turkse president Erdogan veroorzaakt ophef op sociale media

Recep Tayyip Erdogan woonde zaterdag de openingsceremonie bij van een urban transformation-project in het Turkse Rize. Tijdens die ceremonie werd de Turkse president begroet door enkele aanwezigen, waaronder twee jongens die hem mochten ontmoeten. Maar toen Erdogan zijn hand uitstak om een handkus te krijgen van een van de jongens, aarzelde de uk even en kreeg hij een tik op

Lees meer »

Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Langs de Izegemstraat in Ingelmunster woedde zondagmiddag een zware brand. Een achtergebouw brandde volledig uit. De bewoner probeerde wellicht een brandende frietketel te blussen met water. Hij kreeg veel rook binnen en werd met lichte brandwonden naar het ziekenhuis gebracht.
The post Bewoner (61) raakt gewond nadat hij brandende frietketel in rijwoning in Izegem probeert te blussen met water

Lees meer »

“Dé place to be voor Belgische fans tijdens de Spelen in Parijs”, maar hoe gaat het er écht aan toe in het Belgium House? Onze reporter zocht het uit

Toen Remco Evenepoel gisteravond ‘Waar is dat feestje?’ schreeuwde, antwoordden enkele honderden mensen luidkeels. Maar wie zijn de mensen in het Belgium House? Hoeveel kost een ticket om er binnen te geraken, en wat krijg je in ruil voor je centen? Onze reporter zocht het ter plekke uit. “6 euro voor een half gevulde plastic beker bier, zonder één olympiër

Lees meer »

Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt

De Brugse raadkamer heeft een 22-jarige man uit Tielt naar de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling (KI) verwezen voor moord. Dat is de laatste stap op weg naar een assisenproces. Jarod D. bracht zijn slachtoffer met messteken om het leven, maar zijn motief blijft een raadsel.
The post Jongeman op weg naar assisen voor moord zonder motief in Tielt appeared

Lees meer »

“Er is nog steeds veel verdriet”: 1 jaar geleden overleed Bea Van der Maat

Exact één jaar geleden moest Vlaanderen afscheid nemen van presentatrice en zangeres Bea Van der Maat. Zij koos op 62-jarige leeftijd voor euthanasie nadat ze in 2022 de diagnose ALS kreeg. Collega’s Willy Sommers (71) en Koen Crucke (72) en boezemvriend Showbizz Bart (46) denken met warme gevoelens aan haar terug. “Haar positiviteit leeft verder in haar familie.”

Lees meer »

Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte in Brugge

In de Langestraat 83 openen Annick Gies (56) en Willem Steyaert (53) half september de deuren van restaurant Cocotte. Op het menu: stoofpotjes zoals waterzooi, coq au vin of boeuf bourguignon. “Niet alleen de gerechten, maar ook het interieur, inclusief Leuvense stoof, doen terugdenken aan grootmoeders tijd”, zegt Willem.
The post Geniet van stoofpotjes uit grootmoeders tijd bij Cocotte

Lees meer »

132 mensen even geëvacueerd uit flatgebouwen door uitgebrande pizzeria in Nieuwpoort: “Als deze brandgeur blijft, hopen we op een andere flat” 

Verschillende flatgebouwen aan het strand van Nieuwpoort werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd door een brand die een Italiaans restaurant vernielde. Na een opvang van enkele uren mochten de 132 flatbewoners terugkeren, maar een aantal zocht meteen elders onderdak. “Wij blijven met de ramen open, tenzij deze geur blijft hangen”, zegt Patrick in de flat boven de

Lees meer »

Snel om zich heen grijpende bosbrand in Californië een van de grootste ooit in de staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is binnen korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “nul procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en verschillende blusvliegtuigen, laten lokale autoriteiten weten.

Lees meer »

Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we stunten tegen de States”

“Gaan we nog in Parijs geraken?” Na het onverwacht verlies van de Belgian Cats op de Spelen heerste ongeloof in de kantine van het Iepers sportcentrum, waar de olympische matchen worden getoond op groot scherm. “Dit is de teleurstelling waar we voor vreesden”, zegt mama Mestdagh.
The post Ongeloof in thuisstad Meesseman na onverwacht olympisch verlies: “Nu moeten we

Lees meer »