Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd omdat het KMI waarschuwt voor slecht weer. Er is een risico op een storm of op wateroverlast, meldt Binnenlandse Zaken donderdag in een persbericht. Er geldt code geel in het land, maar die is niet van toepassing in West-Vlaanderen

Wie bij storm- en/of wateroverlast bijstand van de brandweer nodig heeft, kan een aanvraag indienen via het e-loket www.1722.be of bellen naar het nummer 1722. Er wordt gevraagd om bij voorkeur het e-loket te gebruiken.

Het nummer 1722 dient enkel voor situaties die niet levensbedreigend zijn. Bij mogelijk levensbedreigende situaties kan er nog altijd gebeld worden naar 112.

De bedoeling van het e-loket en nummer 1722 is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten.

Code geel

Komende nacht en vrijdagochtend trekt een regen- en onweerszone vanuit Frankrijk ons land in. In de betrokken provincies kan er 20 tot 50 mm -en zeer lokaal mogelijk meer- neerslag vallen in 24 uur of zelfs lokaal in 6 uur tijd. Het KMI geeft code geel, behalve voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen.

The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op storm of wateroverlast, code geel niet van toepassing in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De records van Parijs

Geen Olympische Spelen zonder records. Welke toptijden sneuvelen in het bad, op de piste en elders? Ontdek het in dit handige overzicht.

Lees meer »

Verdachte Massimo N. blijft moord op Marc en Laura in Tenerife ontkennen, ondanks harde bewijzen: “Hij is onschuldig”

De familie van Massimo N., een van de drie verdachten voor de verdwijning en moord op Laura Trappeniers en Marc Olbrechts in Tenerife, blijft ontkennen dat de Belg iets met de zaak te maken heeft. “Hij is onschuldig”, zegt zijn vriendin. Toch beschikken de Spaanse autoriteiten over enkele concrete bewijzen en menen ze een ijzersterk dossier in handen te hebben.

Lees meer »

Zwaarverbrande Kevin (35) die van dak sprong om vlammenzee te ontsnappen opnieuw thuis: “Ik wist niet zeker of ik die sprong zou overleven”

De beelden van Kevin (35) gingen een aantal dagen geleden nog het hele land rond. Een week nadat zijn huis afbrandde en hij van dak naar dak sprong om de vlammen te ontwijken, is de zwaarverbrande dertiger opnieuw ‘thuis’. Die thuis is een noodwoning in de buurt van Oostende waar de man met zijn vriendin en twee tienerdochters verblijft. Het

Lees meer »

Hof Ter Emstrode viert con brio het vijftigjarig bestaan

Hof Ter Emstrode, de bekende horecazaak nabij de visvijvers langs de Papestraat, bestaat vijftig jaar. Die verjaardag laten zaakvoerder Pieter-Jan Bruneel en zijn familie niet zomaar passeren. In aanloop naar de opening van de Ledegemse Meersen werd het terras vernieuwd. De zaak pakt de komende drie weken ook uit met Dulle Donderdagen.
The post Hof Ter Emstrode viert con

Lees meer »

De ereplaats die bronzen Van Aert wél koestert: een medaille dankzij een grotere materiaalstunt dan zeven jaar geleden in Luxemburg

Het besluit van Wout van Aert na de Tour zes dagen geleden: “Ik ben geen favoriet voor de wegrit.” Over de tijdrit repte hij zelfs geen woord. Welaan, in een kletsnat Parijs nam hij alle risico’s door als enige met twee volle wielen te rijden… Brons als resultaat. “We hadden berekend dat het zeventien watt winst kon opleveren. Dit is

Lees meer »

Vandalen vernielen Karmelietessenklooster in Leopoldsburg

In Leopoldsburg hebben vandalen heel wat vernielingen aangebracht in het leegstaande Karmelietessenklooster. Tientallen glas-in-lood-ramen werden ingegooid, deuren werden ingebeukt en er werd een balustrade omgegooid. Het klooster zou binnenkort worden verbouwd voor een woonproject. Een tijdje geleden werden er al hekken geplaatst om indringers buiten te houden, maar dat bleek onvoldoende.

Lees meer »

Vijf doden na explosie op industrieterrein in China

Een jury in Saint Louis, in de Verenigde Staten, heeft het bedrijf Abbott Laboratories vrijdag veroordeeld tot het betalen van 495 miljoen dollar (bijna 456 miljoen euro) omdat Abbott de risico’s had verzwegen van het drinken van babymelk genaamd Similac Special Care 24.

Lees meer »

Hawaï-party op Kriekefeesten in Ingelmunster voor Stefaan De Clercq

Op donderdag 1 augustus beginnen de Kriekefeesten vanaf 18 uur met een Hawaï-party voor Stefaan De Clercq in de feesttent in de Kweekstraat. Op 26 oktober 2024 neemt hij deel aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Voor slechts 30 euro (kinderen tot 12 jaar betalen 20 euro) kan je aanschuiven aan de frietkar (frietjes met
The post Hawaï-party op

Lees meer »