Notoir tafelschuimer slaat ook toe bij restaurant van Hans Otten: “Hij deed zich voor als hoofdinspecteur”

De 66-jarige J.M., een tafelschuimer met tientallen veroordelingen achter zijn naam, heeft onlangs opnieuw toegeslagen in Antwerpen. Voormalig schermgezicht Hans Otten, tegenwoordig uitbater van een restaurant op het Eilandje, plaatste de man met naam en toenaam op Facebook.

 

Meer krantenkoppen in België

Wordt Adeles concert in München afgelast vanavond? “Ze kwam niet opdagen voor repetitie door extreme weersvoorspellingen”

Donkere wolken pakken zich samen boven het optreden van Adele vrijdagavond in München. Ook letterlijk: volgens de weersvoorspellingen zal er een storm over de Duitse stad trekken. En zo komt de aftrap van Adeles concertreeks in het gedrang. Dat de Britse nachtegaal haar generale repetitie heeft afgelast, doet fans vrezen voor een annulatie.

Lees meer »

Duitser ter dood veroordeeld in Wit-Rusland: video waarin hij bekent, roept vooral veel vragen op

In een opvallende video op de Wit-Russische staatstelevisie bekent de Duitser Rico Krieger dat hij van plan was een terroristische aanval uit te voeren. Hij zegt dat hij in opdracht van Oekraïne handelde. Het Wit-Russische gerecht veroordeelde Krieger tot de doodstraf, maar echt bewijs voor zijn schuld kan niet worden gevonden. De Wit-Russische mensenrechtenactivist Andrei Paluda heeft ook zijn twijfels

Lees meer »

Unieke foto-expo Michael Depestele

Nog tot 15 september kun je in het Muziekcentrum Dranouter en Eetcafé ’t Folk werk zien van concertfotograaf Michael Depestele uit Poperinge, ook fotograaf voor deze krant. Aan de muren van het eetcafé hangen ruim vijftig indrukwekkende concertfoto’s, een selectie die hij maakte van de laatste 25 jaar.
The post Unieke foto-expo Michael Depestele appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wit-Rusland verleent gratie aan terdoodveroordeelde Duitser

De Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko verleent gratie aan een Duitser die in het land ter dood veroordeeld werd voor “terrorisme” en “huurlingenhandel”. Dat heeft hij dinsdag beslist, meldt het staatspersagentschap Belta. De Duitser had eerder een vraag tot gratie naar de president gestuurd, aldus de Wit-Russische geheime dienst KGB.

Lees meer »

Venezolaanse oppositie “kan winst bewijzen”, regering haalt diplomaten terug uit zeven Latijns-Amerikaanse landen

De Venezolaanse oppositieleider María Corina Machado zegt dat de oppositie 73,2% van de stemuitslagen in handen heeft, waarmee het kan bewijzen dat oppositiekandidaat Edmundo González Urrutia de verkiezingen gewonnen heeft en niet huidig president Nicolás Maduro, die eerder door de Nationale Kiesraad (CNE) officieel uitgeroepen werd tot verkozen president van Venezuela. Zijn herverkiezing zou echter dankzij massale fraude tot stand

Lees meer »

Franse start-up wil foie gras vervangen door kweekvlees als ethisch alternatief voor omstreden ganzenlever

Foie gras van gekweekt vlees kan een ethisch alternatief zijn voor klassieke foie gras waarvoor ganzen gedwangvoerd worden. Dat zegt culinair journalist Jan Scheidtweiler. De Franse start-up Gourmey wil als eerste in Europa een gekweekte foie gras op de Europese markt brengen. EU-lidstaten Italië, Frankrijk, Hongarije en Oostenrijk zijn alvast kritisch over kweekvlees.

Lees meer »

LIVE. Histori­sche gevangenen­ruil tussen Rusland en Westen – Biden opgetogen: “Knap staaltje diplomatie”

Rusland en enkele westerse landen hebben donderdag 26 gevangenen geruild, waaronder de Amerikaanse journalist Evan Gershkovich en de voormalige Amerikaanse marinier Paul Whelan. Dat zegt Turkije, dat de gevangenenruil coördineert. Het zou gaan om de grootste gevangenenruil tussen Rusland en het Westen sinds het einde van de Koude Oorlog. Volg alle updates over deze historische deal in onze liveblog.

Lees meer »

Irma viert 102de verjaardag in woonzorgcentrum Tara

Op maandag 22 juli was er een bijzondere reden tot feest in woonzorgcentrum Tara in Middelkerke. Irma Vandercruysse, een stralende dame van 102 jaar, werd in de bloemetjes gezet.
The post Irma viert 102de verjaardag in woonzorgcentrum Tara appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoofdcoach Pirates Oostende trekt naar Mons

De Ostend Pirates wordt in het American Football komend seizoen geleid door Frederik George want Andy Brutyn koos voor een nieuwe uitdaging, als hoofdcoach bij Mons Knights. “Ik woon al een zestal jaar in Wallonië, op de taalgrens. Deze club ligt dichter bij huis.”
The post Hoofdcoach Pirates Oostende trekt naar Mons appeared first on KW.be.

Lees meer »

Indische dj Roop – die lesgeeft op plaatselijke Tomorrowlandschool – debuteert in Boom: “Mijn collega’s dachten dat ik gek was geworden”

Hij geeft al jaren muziekles op de Music & Arts School in Kolkata, en mocht z’n kunnen al etaleren op festivals in z’n thuisland. Maar een buitenlands optreden, laat staan een plekje op de affiche van Tomorrowland: die eer viel dj Roop nog niet eerder te beurt. Tot nu. De Tomorrowland Foundation haalde hem naar België, en liet hem tijdens

Lees meer »