Nieuwe regeringen Wallonië en Franse Gemeenschap willen 1,5 miljard euro aan belastingen verlagen

De liberale MR en centrumpartij Les Engagés vormen samen de nieuwe regeringen van Wallonië en de Franse Gemeenschap. Voorzitters Georges-Louis Bouchez (MR) en Maxime Prévot (Les Engagés) stelden hun regeerakkoord voor tijdens een persconferentie in Namen. Met hun regeerakkoord willen ze “doen wat we vijftig jaar lang niet gedurfd hebben in Wallonië”, zei Bouchez. We vatten het samen. 

Meer krantenkoppen in België

Houtlands Harmonieorkest uit Torhout mag musiceren met Lady Linn

Het Houtlands Harmonieorkest is niet bang voor een nieuwe uitdaging en dat blijkt eens te meer. In oktober 2022 organiseerde het orkest de Great American Night. Tijdens dat muziekevenement trad het gezelschap op samen met onder meer de Oost-Vlaamse zangeres Lady Linn. Verschillende muziekstijlen kwamen aan bod: van jazz, pop, soul, swing tot bigband vanaf
The post Houtlands Harmonieorkest

Lees meer »

Huldigingen bij de senioren van Neos

Neos organiseerde tijdens deze zomeronderbreking een receptie voor haar leden. De dag startte met een wandeling, waarbij onderweg enkele vragen beantwoord moesten worden. Jacques Degloire was hierin de beste. Hij ontving een kunstwerk als beloning. Op vrijdag 23 augustus is er een lange wandeling in Moen. Verzamelen om 14 uur aan d’Iefte in Deerlijk. Op
The post Huldigingen bij

Lees meer »

Onze journaliste belde lukraak in Vlaanderen aan en kwam terug met een wéreldverhaal: “Ik moest mijn kindjes afgeven en zag die van mijn kinderen opgroeien”

Journaliste Annick De Wit en fotograaf Pieter-Jan Vanstockstraeten bellen deze week elke dag aan op hetzelfde adres in een andere plaats, kriskras door Vlaanderen. Vandaag: Veldstraat 5 in Muizen (Mechelen), bij Wendy Vermeulen, jongste dochter Lotte én hun ongelofelijke levensverhaal. “We hebben in dit gezin veel verlies gekend. Maar de liefde, die vieren we.”

Lees meer »

“Op naar een leven zonder winkelbel”: Gerdy en Nadine van tuincentrum ‘t Molenhof starten uitverkoop

Spijtig nieuws vanuit ondernemend Alveringem: Gerdy en Nadine Chaerel stoppen met tuincentrum ‘t Molenhof. “We zijn 66 en 63 jaar en hebben geen opvolger. De kinderen merkten vorig jaar op dat we niet mogen vergeten om te genieten en we nemen hun advies ter harte”, glimlacht Gerdy. De winkel aan de Rozendaalstraat houdt nu uitverkoop.
The post “Op naar

Lees meer »

Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets

Voetbalclub Sparta Kruiseke is in diepe rouw door het overlijden van ex-jeugdspeler Tiebe Blanckaert (18) uit Geluveld. De jonge fietser kwam dinsdagmorgen om het leven tijdens het dwarsen van de expresweg N58, ter hoogte van de Oude Beselarestraat in Wervik.
The post Sparta Kruiseke in rouw door overlijden ex-speler Tiebe Blanckaert bij ongeval met de fiets appeared first on

Lees meer »

Bijna 800 kilo cocaïne gemengd in paprikapoeder onderschept op weg naar Antwerpen

In de haven van Buenaventura in Colombia is afgelopen week een lading cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept. De antidrugseenheid van de Colombiaanse politie controleerde met de hulp van een drugshond een lading gemalen paprika. “Het paprikapoeder bleek vermengd te zijn met cocaïne, het was de eerste keer dat we zoiets tegenkwamen”, vertelt Brigadier-Generaal Ricardo Sánchez Silvestre van de antidrugseenheid. “In

Lees meer »

Uitbatersduo Delhaize St. Rochus neemt nu ook Kortrijk Noord over én behoudt opening op maandagochtend: “Kijken er echt naar uit”

Op vrijdag 2 augustus verwelkomen Jeroen Demeersseman en Shalane Vandemaele, de nieuwe uitbaters van Delhaize Kortrijk Noord, hun klanten. De opening als zelfstandige Delhaize supermarkt is een belangrijk moment voor de nieuwe uitbaters, de meer dan 35 medewerkers en de klanten van Delhaize in de regio.
The post Uitbatersduo Delhaize St. Rochus neemt nu ook Kortrijk Noord over én

Lees meer »

“Khartoem door seksueel geweld onveilig voor vrouwen”

De Soedanese hoofdstad Khartoem en aangrenzende steden zijn niet veilig voor vrouwen en meisjes, meldt Human Rights Watch (HRW) na onderzoek naar seksueel geweld. Het Soedanese leger en de paramilitaire groep Rapid Support Forces (RSF) zijn sinds april 2023 met elkaar in oorlog en maken zich volgens de mensenrechtenorganisatie beide schuldig aan seksueel geweld.

Lees meer »