Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat

Loïc Segaert en Ruben Deltour starten sportmedisch centrum ‘Spartha’ in de Stationsstraat 88 in Lendelede. “Een centrum waar we niet alleen sporters en topsporters willen begeleiden en revalideren, maar waar niet-sporters van welke leeftijd ook revalidatie en sportieve begeleiding kunnen krijgen”, zeggen ze.

Loïc Segaert is master bewegings- en sportwetenschappen en werkt als trainer bij wielerploeg Bahrain-Victorious, Ruben is kinesist en werkte 6 jaar in een groepspraktijk in Izegem. Ze kennen elkaar al van in de lagere school en waren allebei sporters: Loïc een tijdje als wielrenner, Ruben als speler bij KFC Lendelede.

“Na brainstormen besloten we met een sportmedisch centrum te beginnen, waar verschillende disciplines elkaar kunnen helpen”, zeggen ze. “Vorig jaar in september gingen we op zoek naar een geschikte locatie en die vonden we in de Stationsstraat 88 op het eerste verdiep (er is een lift) met een totale oppervlakte van 420 vierkante meter. We vonden het allebei heel belangrijk om ons centrum in Lendelede te vestigen. Het is een levendige en sportieve gemeente en wij hebben allebei in de regio een uitgebreid netwerk. Naast een grote oefenzaal zal het centrum ook nog 3 kineruimtes en kantoorruimte hebben.”

De naam Spartha staat voor ‘Sport Performance And Revalidation To Healthy Activities. Ruben en Loïc benadrukken dat Spartha er niet alleen voor begeleiding en revalidatie van sporters en topsporters zal zijn. “Je zal bij ons evengoed terechtkunnen voor algemene kinebehandelingen als bijvoorbeeld rug- of nekklachten, of je nu al dan niet een sporter bent en welke leeftijd je ook hebt.”

Loïc zal gezien zijn job bij Bahrain Victorious niet continu in Spartha aanwezig zijn. “Ik heb een coördinerende rol en zal onder andere de coaches aansturen, coaches waar ik nu al mee samenwerk”, zegt Loïc. “Ik zal hier wel altijd aanwezig zijn als kinesitherapeut”, voegt Ruben eraan toe. Ruben en Loïc hopen half augustus definitief van start te kunnen gaan. (IB)

Info: www.spartha.be.

The post Nieuw sportmedisch centrum Spartha in de Stationsstraat is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE JUDO. ‘Geërgerde’ Gella Vandecaveye ziet hoe Casse olympisch geluk wéér niet aan zijn kant heeft: “Je kan er úren over discussiëren”

Geen (halve) finale voor Matthias Casse op de Olympische Spelen. In de kwartfinale ging de judoka in de klasse tot 81 kilogram onderuit tegen de Japanner Nagase, die hem drie jaar geleden op de Spelen in Tokio ook al vloerde – toen in de halve finale. Casse dingt nu via de herkansingen nog naar het brons, maar had ongetwijfeld op

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israël wil Turkije uit NAVO laten zetten

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft maandag de plek van de dodelijke aanval in de geannexeerde Golanhoogten bezocht. Hij beloofde dat Israël met een “harde reactie” komt op de raketaanval waarbij twaalf kinderen omkwamen. Er werd echter gedemonstreerd tegen zijn komst. Israël heeft inmiddels gezegd dat het wil dat Turkije uit de NAVO wordt gezet.Volg alle updates in onze liveblog.

Lees meer »

Komend weekend lange files verwacht in heel Europa, ook op E40 richting kust

Voor het tweede weekend op rij verwacht reishulporganisatie Touring een bijzonder moeilijke verkeerssituatie op de Europese snelwegen. In het midden van de zomervakantie zoeken namelijk heel wat vakantiegangers warmere oorden op, maar keren tegelijkertijd ook heel wat reizigers terug. Zo’n wisselweekend dreigt lange files in beide richtingen in heel Europa te veroorzaken. En dus ook in West-Vlaanderen. Zo verwacht Touring

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hamasleider Haniya gedood in Iran – Israëlisch leger zegt Hezbollah-commandant te hebben gedood bij aanval op Beiroet

Hamasleider Ismail Haniya, die beschouwd werd als de belangrijkste politieke leider van de Palestijnse extremistische beweging Hamas, is gedood in Iran. Dat meldt de Iraanse Revolutionaire Garde in een verklaring. Het Israëlische leger heeft naar eigen zeggen dan weer een commandant van de sjiitische militie Hezbollah, Fuad Shukr, gedood bij een raketaanval dinsdagavond op een buitenwijk van de Libanese hoofdstad

Lees meer »