Nieuw onderzoek schetst onrustwekkend beeld van antisemitisme: 96 procent kreeg er al mee te maken

Uit recent onderzoek naar antisemitisme van het EU-bureau voor de grondrechten is gebleken dat 96 procent van de respondenten ooit te maken kreeg met anti-Joods gedrag. Na de Hamas aanval op 7 oktober, steeg dat aantal nog feller.

 

Meer krantenkoppen in België

Oeps… restauratie van engeltje in Spaanse kerk kon duidelijk beter

Gelovigen in het Spaanse Soria staan op hun achterste poten. Restaurateurs hebben een cherubijn, een soort van mythische engel, in hun kerk volledig mismeesterd en overschilderden de bleke muren bovendien met dofroze verf. Het bisdom geeft toe dat er kritiek is. “Maar niet iedereen stoort er zich aan”, klinkt het zalvend.

Lees meer »

“Er zijn geen woorden voor de ontreddering”: drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles krijgen gezicht

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Dasilva Aguiar (9). Bebe en Elsie overleden gisteren aan hun verwondingen, Alice vanmorgen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »

Inflatie eurozone stijgt onverwacht in juli

De inflatie in de eurozone is in juli onverwachts gestegen, zo blijkt uit een eerste raming van Eurostat, het Europees bureau voor de statistiek. De stijging is slecht nieuws voor de Europese Centrale Bank (ECB), die wellicht huiveriger zal staan tegenover nieuwe renteverlagingen.

Lees meer »

Duel tussen Cercle Brugge en AA Gent op vijfde speeldag wordt uitgesteld voor Europees avontuur van beide ploegen

De kalendercommissie van de Pro League heeft Cercle Brugge laten weten dat de wedstrijd tegen AA Gent op 24 augustus tijdens de vijfde speeldag van de Jupiler Pro League zal worden uitgesteld. Dat bevestigde Cercle Brugge vrijdag via zijn website.
The post Duel tussen Cercle Brugge en AA Gent op vijfde speeldag wordt uitgesteld voor Europees avontuur van beide

Lees meer »

Omstreden Algerijnse boksster zal niét worden uitgesloten nadat ze tegenstander snel rake klappen gaf: “Misleidende informatie”

Het blijft rommelen in de bokswereld op de Olympische Spelen. Met Lin Yu-Ting (28) en Imane Khelif (25) doen er twee bokssters mee in de vrouwenreeks die eerder niet door een geslachtstest kwamen. En dat heeft de Italiaanse Angela Carini (25) na enkele rake klappen van de Algerijnse Khelif mogen ondervinden… Het IOC heeft zich ondertussen achter Khelif geschaard en

Lees meer »

Politie geeft namen vrij van drie meisjes die omkwamen bij mesaanval tijdens Taylor Swift-dansles: ouders Alice Aguiar (9) “ontroostbaar”

De politie van Merseyside heeft de namen vrijgegeven van de drie slachtoffertjes die gisteren omkwamen bij een mesaanval in een dansschool in het Engelse Southport. Het gaat om Bebe King (6), Elsie Dot Stancombe (7) en Alice Aguiar (9). Die laatste overleed vanmorgen aan haar verwondingen. Volgens een tante van Alice zijn haar ouders “ontroostbaar”.

Lees meer »