Nieuw onderzoek schetst onrustwekkend beeld van antisemitisme: 96 procent kreeg er al mee te maken

Uit recent onderzoek naar antisemitisme van het EU-bureau voor de grondrechten is gebleken dat 96 procent van de respondenten ooit te maken kreeg met anti-Joods gedrag. Na de Hamas aanval op 7 oktober, steeg dat aantal nog feller.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Hollywoodacteur Vin Diesel is special guest tijdens optreden van Dimitri Vegas en Like Mike op Tomorrowland

Hollywood op bezoek op Tomorrowland. De Amerikaanse acteur Vin Diesel (57), onder meer bekend van ‘The Fast and The Furious’-franchise, is zaterdagavond opgedoken op het festival in Boom. Helemaal onverwacht is dat niet: in een gesprek met HLN had Dimitri Vegas (42) het nieuws aangekondigd, al was het toen nog niet duidelijk of het effectief zou lukken. Wél dus. Vin

Lees meer »

Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons”

Op zaterdag 17 augustus organiseren de Avelgemse sportdienst en dienst jeugd en cultuur ‘Road to Nowhere’, een oriëntatietrail met start en aankomst op het Zomerplein, het evenemententerrein naast GC Spikkerelle.
The post Oriëntatietrail ‘Road to Nowhere’ start op Avelgems Zomerplein: “Gaan voor een light-editie van de Barkley Marathons” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal

Vorig weekend organiseerden Club Brugge Foundation en Amp Football Belgium in Sport Vlaanderen het EAFF Junior Camp voor amputatievoetbal. 120 deelnemers uit 14 verschillende landen namen eraan deel.
The post Met 120 op Junior Camp voor amputatievoetbal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom prins William een ‘ongeziene confrontatie’ had met Queen Elizabeth: “Ze hield zich niet in”

Prins William (42) en zijn grootmoeder, koningin Elizabeth II, hadden ooit een heftige ruzie over het gebruik van helikopters. De overleden koningin stond haar kleinzoon niet toe om zelf te vliegen vanwege de veiligheidsrisico’s. Ook Williams vader, koning Charles (75) tilt daar zwaar aan. Dat staat te lezen in een nieuwe biografie over prinses Kate, die later deze week verschijnt.

Lees meer »

Kom op tegen Kanker vraagt structurele financiering voor sociaal tolken

Kom op tegen Kanker (KOTK) vraagt, met de steun van een tiental zorgorganisaties, de Vlaamse onderhandelaars om een structurele financiering voor sociaal tolken in ziekenhuizen en de eerstelijnszorg. Om kosteloos een tolk te laten inzetten bij complexe, medische gesprekken in de somatische zorg, zal jaarlijks goed een half miljoen euro vrijgemaakt moeten worden, schat KOTK.

Lees meer »

“Respect dat hij kwam opdagen”: bokser Victor Schelstraete oogst bewondering met groots gebaar na tragedie voor tegenstander

Zijn zege op het olympisch bokstoernooi was knap. Maar wat Victor Schelstraete (28) erna deed, was mogelijk nog mooier. Nadat hij tot winnaar was uitgeroepen, stak hij de arm van zijn tegenstander de lucht in. Ato Plodzicki-Faoagali verloor vrijdag zijn coach na een hartstilstand in het olympisch dorp. “Ik kan me niet inbeelden hoe zwaar dit moet zijn voor hem.”

Lees meer »

In openlucht zwemmen: op deze plekken kan het

Het zomert volop. En waar vindt u bij tropische temperaturen beter verkoeling dan in het water? Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kunt u ook (al dan niet gratis) een duik nemen in zwemvijvers, rivieren en kanalen. Bekijk op de kaart waar u terechtkunt.

Lees meer »