Nieuw onderzoek schetst onrustwekkend beeld van antisemitisme: 96 procent kreeg er al mee te maken

Uit recent onderzoek naar antisemitisme van het EU-bureau voor de grondrechten is gebleken dat 96 procent van de respondenten ooit te maken kreeg met anti-Joods gedrag. Na de Hamas aanval op 7 oktober, steeg dat aantal nog feller.

 

Meer krantenkoppen in België

In openlucht zwemmen: op deze plekken kan het

Het zomert volop. En waar vindt u bij tropische temperaturen beter verkoeling dan in het water? Op verschillende plaatsen in Vlaanderen kunt u ook (al dan niet gratis) een duik nemen in zwemvijvers, rivieren en kanalen. Bekijk op de kaart waar u terechtkunt.

Lees meer »

“Laat het verhaal van Sofie een inspiratie zijn voor iedereen in Vlaanderen die met een briljant idee rondloopt: ga ervoor”

Komt er een doorbraak in een moordzaak die al 33 jaar onopgelost blijft? Speurders gaan stalen afnemen van 170 mannen en hopen via een nieuwe DNA-techniek de dader te kunnen vatten. “Dat zoiets kan, is te danken aan de briljante geest en inzet van één jonge, Vlaamse vrouw”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Haar verhaal inspireert en toont dat er veel

Lees meer »

Red Lion Arthur De Sloover en Red Panther Alix Gerniers, neef en nicht op de Spelen: “Arthur is eerder rustig op het veld, ik ben een furie”

Het hockeybloed gaat diep terug bij Red Lion Arthur De Sloover (27) en Red Panther Alix Gerniers (31). Grootvader Xavier Gerniers was in zijn jonge tijd al international, nu staan de kleinkinderen samen op de Spelen. Een interview met de twee internationals over zichzelf, een hockeygekke familie, de olympische droom en een belofte die in 2012 werd gemaakt.

Lees meer »

Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en onzekerheid”

Steeds meer vrouwen geven borstvoeding aan hun boreling, maar het gebeurt nog altijd het minst in West-Vlaanderen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Agentschap Opgroeien bij de start van de Week van de Borstvoeding, die loopt tot woensdag 7 augustus. “Informeren en ondersteunen blijft van cruciaal belang.”
The post Borstvoeding minst populair bij West-Vlaamse vrouwen: “Door onwetendheid en

Lees meer »

Hoe het rioolstelsel roet in het eten gooit van de Olympische Spelen

Wanneer het hevig regent, kunnen rioolstelsels overbelast raken waardoor ongezuiverd rioolwater in rivieren terechtkomt. Dat is wat aan de hand is in de Seine in Parijs, net tijdens de Olympische Spelen. Vervelend, want daarom is de mannentriatlon uitgesteld. Maar waarom is dat rioolwater zo’n probleem? En hoe komt dat precies terecht in de rivier?

Lees meer »

Scouts aangevallen op kamp: “Tenten opengescheurd”

In Vielsalm in de provincie Luxemburg werd een Luikse scoutsgroep aangevallen toen ze lagen te slapen in hun tent. Een slachtoffer van 9 jaar kreeg per ongeluk een klap en werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Dat bevestigt de woordvoerder van de Fédération des Scouts.

Lees meer »

3.000 toeschouwers voor de jaarlijkse Boetprocessie in Veurne

Het mooie weer heeft veel volk naar Veurne gelokt voor de jaarlijkse Boetprocessie. De organisatoren schatten dat er 3.000 toeschouwers waren. In de Boetprocessie beeldden 850 mensen het lijdensverhaal van Jezus Christus uit en ook enkele taferelen uit de Bijbel. In navolging van Christus droegen 70 anonieme boetelingen met een kap over hun gezicht een zwaar houten kruis op hun

Lees meer »