Nederlandse en Engelse fans clashen in Dortmund: 26 aanhoudingen

De politie in Dortmund heeft 26 aanhoudingen verricht rond de halve finale tussen Nederland en Engeland op het EK voetbal. De arrestaties vonden plaats na botsingen tussen Nederlanders en Engelsen.

 

Meer krantenkoppen in België

Boetes voor lakse ouders en minder verlof voor leerkrachten: dit ligt op tafel in de Vlaamse onderhandelingen over onderwijs

N-VA, Vooruit en CD&V bogen zich vandaag aan de centrale Vlaamse onderhandelingstafel over het grote onderwijsdossier. In de laatste onderhandelingsnota staan nog veel discussiepunten, maar enkele grote lijnen zijn wel al afgeklopt: leerlingen én ouders moeten Nederlands leren. Leerkrachten krijgen minder verlof. Van de gratis schoolmaaltijden is geen sprake meer. En er wordt geschrapt in het lessenrooster. Een overzicht.

Lees meer »

Tickets nu te koop voor Bloemenfestival Koket Koksijde dat Paul Delvaux in de kijker zet

Van 19 tot 23 september is het Koksijdse gemeentehuis opnieuw het decor voor het driejaarlijkse bloemenevenement ‘Koket Koksijde’. Dit jaar zetten Belgische en internationale floristen, in samenwerking met Floraliën Gent, kunstenaar Paul Delvaux letterlijk en figuurlijk in de bloemetjes, ter herdenking van zijn overlijden 30 jaar geleden.
The post Tickets nu te koop voor Bloemenfestival Koket Koksijde dat Paul

Lees meer »

Aantal misdrijven in West-Vlaanderen met acht procent gedaald

Er wordt minder criminaliteit geregistreerd dan tien jaar geleden. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Federale Politie. Dat is niet enkel in onze provincie zo, dezelfde trend doet zich in heel Vlaanderen voor. In West-Vlaanderen gaat het over een daling van acht procent ten opzichte van het jaar 2013.
The post Aantal misdrijven in West-Vlaanderen met acht procent

Lees meer »

Opendeurdag bij de Brugse brandweer

Op zaterdag 31 augustus van 13.30 tot 17.30 uur organiseert de vriendenkring van de brandweer een opendeurdag in de brandweerpost aan de Herdersbrug in de Pathoekeweg in Brugge.
The post Opendeurdag bij de Brugse brandweer appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peperdure gestolen Rolex duikt twee jaar later op in Istanboel: “Maar die terugkrijgen blijkt niet zo simpel”

Twee jaar nadat het Rolex-horloge van 14.100 euro van Nicholas Vertongen (43) uit Puurs werd gestolen, dook het peperdure ding opnieuw op… in Istanboel. Iemand bracht het daar in een officiële winkel binnen en het serienummer deed de alarmbellen afgaan. Zijn gestolen horloge mag dan wel terecht zijn, het ziet er niet naar uit dat het heel snel opnieuw om

Lees meer »

Na ‘Sing Again’ blijft Katerine waken over haar mentaal welzijn: “Dingen uit mijn kindertijd had ik nog niet verwerkt”

Haar deelname aan ‘Sing Again’ leverde haar geen finaleplaats op en haar recente duet met zus Coby werd geen radiohit, maar toch blijft Katerine Avgoustakis (40) – vanavond te zien in ‘Tien om te zien’ – niet bij de pakken zitten. “Een comeback als solozangeres is niet mijn ambitie, maar ik blijf wel optreden.” Sinds haar burn-out vorig jaar waakt

Lees meer »

Walz valt aan en overtuigt in een avond vol sterren

Tim Walz, de running mate van Kamala Harris, pakte woensdag het conventiepubliek in met tomeloze geestdrift en een dosis populisme. Naast Bill Clinton en Stevie Wonder, verscheen ook Oprah Winfrey op het podium. “Nu en dan moet je pestkoppen confronteren.”

Lees meer »

Adjunct-hoofdredacteur Humo dient klacht in voor bedreiging na column Herman Brusselmans

Matthias Vanderaspoilden, adjunct-hoofdredacteur van het weekblad Humo, heeft een klacht ingediend wegens bedreiging. Die bedreiging werd geuit in de nasleep van de controverse rond de column van Herman Brusselmans. "Ik heb al veel scheldtirades over me heen gekregen sinds het verschijnen van de column, maar dit is anders, omdat hier ook mijn familie wordt geviseerd", zegt Vanderaspoilden.

Lees meer »