Navo botst hard met China, Koude Oorlog laait weer op

De Navo-bondgenoten hebben het niet alleen aan de stok met Rusland, ook China is woedend. Peking pikt het niet dat het een “beslissende factor” wordt genoemd in de oorlog van Rusland tegen Oekraïne.

 

Meer krantenkoppen in België

Dadizeelsestraat in Moorslede lokt pak volk met straatfeest

Buurtbewoners van de Dadizeelsestraat in Moorslede genoten voor de vierde keer van het jaarlijkse straatfeest. Zo’n honderdvijftig bewoners kwamen samen in een afgesloten gedeelte van de straat. Ze genoten er van een drankje of een braadworst. Een accordeonist kwam langs om enkele deuntjes te spelen. De organisatoren van het straatfeest kijken nu al uit naar
The post Dadizeelsestraat in

Lees meer »

Nu Elon Musk deepfake over Kamala Harris deelt: waar en waarom liep het zo mis tussen de Tesla-baas en de Democraten?

Tesla-baas Elon Musk heeft op zijn sociale netwerk X een nepfilmpje van de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris gedeeld. In die zogenoemde ‘deepfake’-video ‘zegt’ Harris onder meer dat president Joe Biden “seniel” is. Opvallend, want in 2020 stemde Musk nog op Biden. Waarom keert hij de Democraten nu de rug toe? “Biden is een vochtige sokpop in mensenvorm.”

Lees meer »

Bosbrand in Californië in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat

De snel om zich heen grijpende bosbrand in het noorden van Californië is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grootste ooit in de Amerikaanse staat. Tot overmaat van ramp is voorlopig “0 procent” van de vuurzee onder controle, ondanks inspanningen van ongeveer 2.500 mensen, meer dan een dozijn helikopters en tal van blusvliegtuigen, aldus de lokale autoriteiten.

Lees meer »

Marc Vanden Bussche (74) stopt onverwachts eind dit jaar als burgemeester van Koksijde: “Geef fakkel door aan volgende generatie”

Koksijds burgemeester Marc Vanden Bussche (74) stelt zich bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober niet opnieuw verkiesbaar. Tegen de verwachtingen in legt hij eind dit jaar zijn functie neer. Een duidelijke verklaring voor zijn keuze geeft hij niet. Eerste schepen Stéphanie Anseeuw (Open VLD) is voorgedragen als lijsttrekker van Team 8670, al moet het partijbestuur dat nog goedkeuren.

Lees meer »

Uitbater van het ‘beste terras van NL’ onder vuur wegens scherpe reacties op negatieve recensies

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

Grote werken op de Kezelberg starten op 6 augustus

Op dinsdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat in Moorsele en Dadizele. De voorbereidende werken op de Kezelberg zijn inmiddels achter de rug.
The post Grote werken op de Kezelberg starten op 6 augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18

In het Roemeense Alba Blaj hebben de Young Yellow Tigers een schitterend Europees kampioenschap U18 gespeeld. Tijdens de poulefase zegevierden de Belgische tieners in zes van hun zeven duels.
The post Tea Radovic (Bevo Roeselare) topschutter in EK-finale U18 appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Rocco Sinfonico’ viert het rijke oeuvre van Rocco Granata: “Ik mis mijn vrouw en de muziek”

‘Finito, finito, finita’ zong Rocco Granata (85) bijna tien jaar geleden tijdens zijn afscheidstournee. Nu er met ‘Rocco Sinfonico’ twee groots opgezette concerten rond het rijke oeuvre van de Italo-Belg aankomen, mochten we op de cappuccino in Kapellen, waar de mijnwerkerszoon al decennia woont. “Hoe het met me is? Ik ben kerngezond, maar ik mis de twee grote liefdes in

Lees meer »

Technische Scholen Mechelen koopt bedrijfsgebouw op Douaneplein: “Ideaal voor auto- en houtopleidingen”

Technische Scholen Mechelen (TSM) koopt een gebouw van transportbedrijf Ninatrans op het Douaneplein om er opleidingen in onder te brengen waarvoor veel praktijkruimte nodig is. "Voor onder andere onze auto- en houtopleidingen is een locatie net buiten het stadscentrum ideaal", zegt technisch adviseur en coördinator van de scholengroep Christoph Bernaerts. Ten vroegste in september 2026 zal de campus opengaan.

Lees meer »