N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar

“Thuis in een welvarend, warm en veilig Brugge”. Dat zijn de krachtlijnen van het kiesprogramma dat N-VA Brugge bewust op de Vlaamse feestdag presenteerde, in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale N-VA-lijst is flink verjongd, ook al is de oudste kandidate 87 jaar.

De Brugse lijsttrekker Maaike De Vreese licht voor ons de speerpunten van het N-VA-kiesprogramma toe: “Thuis in een welvarend Brugge betekent zoveel mogelijk mensen aan de slag krijgen en steun verlenen aan wie onderneemt. Maar het is tevens streven naar dynamische en bruisende kernen, ook buiten het ‘ei’, een bloeiende haven, het aantrekken van hoogtechnologische bedrijven. Een gastvrij en gevarieerd toerisme moet ‘in evenwicht’ met wonen blijven.”

Autoluw

“Het verheugt mij dat CD&V ons idee over een autoluw centrum en een aangepast parkeerbeleid, waar enkel omwonenden en cursisten en hun bezoekers nog bovengronds mogen parkeren, naar Antwerps voorbeeld, overneemt. De auto’s van toeristen en shoppers horen thuis in de ondergrondse parkings. Aanvullend wensen we een verbeterd bussenplan. Daarnaast ijveren we voor een zuinig beheer van de publieke financiën, zeker nu het spaarpotje bijna is opgesoupeerd.”

“Thuis in een warm Brugge houdt in dat we van Assebroek tot Zeebrugge zorgzaam moeten zijn voor wie het moeilijk heeft. Er is nood aan betaalbare woningen, een toegankelijke stad, natuurversterking en groene omgeving. We moeten onze artistieke creativiteit uitspelen, via een sterk onderwijs, een echte studentenstad en blijvend leren.”

Jongeren

“Thuis in een veilig Brugge is synoniem voor een bereikbare en aanwezige politie, de aanpak van overlast, nultolerantie tegen geweld en drugs. Maar we moeten ook trots zijn op onze Vlaamse identiteit, Nederlands is de poort naar integratie en werk voor nieuwe Bruggelingen”, aldus Maaike De Vreese.

N-VA Brugge wil dat programma realiseren met ‘sterke personen met zeer uiteenlopende profielen’, wonend in zowat alle wijken van de stad. “Zij vormen een knappe sociologische weerspiegeling van Brugge”, zegt voorzitter Joël Boussemaere.

Zeven jongeren

Opvallend is het engagement van zeven jongeren. Naast jongerenvoorzitter Sam Vandoorne (27) en raadslid Ilse Coopman (31) gaat het om de jonge advocaat Lars De Coster (23) en de studenten Yannis Vancauteren (19), Mathijs Vlyminck (21), Lieven Lanckriet (21) en Kiara Vermeersch (22).

Lijstduwer Pol Van Den Driessche (65), die blijvende politieke ambities heeft, wijst op het blok senioren onderaan de lijst: “Ons ouderdomsdeken is Annie Van Schuylenbergh (87). Deze kranige dame is actief bij de Vlaamse Actieve Senioren en houdt van koormuziek en familiekunde.”

Overstap van Open VLD

Andere opmerkelijke kandidaten zijn Tonino Cherlet (67), voormalig motard bij de politie en voorzitter van het Feestcomité van Sint-Michiels, Heidi Vermeersch (62), stadsgids en nicht van wijlen professor Etienne Vermeersch, de slechthorende Isabel Hoornaert (48), die actief is bij een organisatie voor doven, en HR-specialist Matthias Vyncke (38), die overstapt van Open VLD naar N-VA.

The post N-VA Brugge pakt uit met kandidaten van 19 tot 87 jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werd u ziek van de hitte op reis?

Europe Assistance opende in juli al bijna 1.000 medische dossiers voor Belgen in het buitenland. Dat is een forse stijging in vergelijking met juli 2023. Vooral de aanhoudende hitte zou de boosdoener zijn, met name in Zuid-Europese landen.

Lees meer »

“Ik verberg mijn partner niet, maar praat er niet over in het openbaar”: Sven Ornelis brengt zomer door in zijn geliefde Barcelona

Nu het zomervakantie is, vertoeven Sven Ornelis (51) en zijn partner in het zonnige Barcelona, waar ze al 14 jaar een appartement hebben. “Het is de mooiste stad, ik ben er gek op, en die liefde blijft,” vertelt hij in gesprek met ‘Primo’. Hij legt uit wat hij zo bijzonder vindt aan de Spaanse stad, of hij plannen heeft om

Lees meer »

Chris (74) en Yvette (72) zijn al 40 jaar kookmoeder bij de Chiro: “Onze spaghetti blijft de lekkerste van de hele wereld”

Gisterenmiddag op het menu van de meisjeschiro van Pamel: gehaktballen met wortelstoemp en bruine saus. Alle 140 balletjes zijn door twee paar handen gerold, van zussen Yvette (72) en Chris Tielemans (74). Hun staat van dienst als kookmoeder is fenomenaal: Yvette gaat al 42 jaar mee op kamp, Chris pikte 2 jaar later in. En nee, ze kunnen zich geen

Lees meer »

Hawaï-party op Kriekefeesten in Ingelmunster voor Stefaan De Clercq

Op donderdag 1 augustus beginnen de Kriekefeesten vanaf 18 uur met een Hawaï-party voor Stefaan De Clercq in de feesttent in de Kweekstraat. Op 26 oktober 2024 neemt hij deel aan het wereldkampioenschap Ironman in Hawaï. Voor slechts 30 euro (kinderen tot 12 jaar betalen 20 euro) kan je aanschuiven aan de frietkar (frietjes met
The post Hawaï-party op

Lees meer »

Toch gevreesde beurtrol voor Francorchamps?

In de Nederlandse pers wordt aangekondigd dat de Grand Prix van Zandvoort ook in de toekomst op de kalender blijft. Maar dan wel in een beurtrol met … Francorchamps. De organisator van de Belgische Grand Prix ontkent.

Lees meer »