Mindervalide die werd afgeranseld wacht maanden revalidatie: “Was net een kaarsje gaan branden voor genezing”

Jurgen Poffe (46) raakte zondag levensgevaarlijk gewond op het Dusartplein in Hasselt. De mindervalide man werd er afgeranseld door een 17-jarige. “Jurgen kwam net terug van de kerk waar hij dagelijks een kaarsje brandt in de hoop te genezen van zijn hersenaandoening”, vertelt zijn flatgenoot en goede vriend Gill.

 

Meer krantenkoppen in België

Ecolo-burgemeester wil nachtelijke politiepatrouilles inzetten “om egels te beschermen van robotgrasmaaiers”

Olivier Saint-Amand, de Ecolo-burgemeester van Edingen, heeft voorgesteld om nachtelijke politiepatrouilles in te zetten om egels te beschermen tegen de gevaren van elektrische grasmaaiers. Het idee is om ervoor te zorgen dat deze dieren, die vaak ‘s nachts actief zijn, niet onbedoeld het slachtoffer worden van “maaiwerkzaamheden in de vroege ochtend of late avond”.

Lees meer »

Partner van vrouw uit Meerhout die van rots viel in Houffalize vrijgelaten uit gevangenis: “Frustratie en ongeloof bij haar ouders”

De man die ervan verdacht wordt dat hij zijn vriendin (33) uit Meerhout van een rots heeft geduwd in Houffalize, is vrijgelaten uit de gevangenis. Dat bevestigen het parket en de advocate van de nabestaanden. Hij blijft wel nog verdachte in de zaak. "Er is veel ongeloof en frustratie bij de ouders van het slachtoffer, want ze hebben hem geen

Lees meer »

Werken gestart voor nieuwe vrachtwagenparking langs A11 in Zeebrugge

In Zeebrugge zijn de werken begonnen voor een nieuwe vrachtwagenparking naast de A11. De nieuwe parking moet de parkeerproblematiek in de omliggende woonkernen oplossen. Op de parking zal plaats zijn voor zo’n 140 vrachtwagens. Er komt ook een restaurant, een supermarkt en sanitair voor de vrachtwagenchauffeurs. Tegen september 2025 moet de parking klaar zijn.

Lees meer »

Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege

SIGO Eernegem lanceert een nieuwe vindplaats voor eerstelijnspsychologische hulpverlening (ELP). Dit is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen verschillende gezondheidszorgpartners in de regio. Lokale huisartsen, CLB’s, scholen en welzijnsorganisaties zullen nauw samenwerken met het ELP-team om een integrale en efficiënte zorgverlening te garanderen.
The post Eerstelijnspsychologen in Sint-Godelievecollege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaamse regering wil enkelband met alcoholmeter invoeren: “Zou nut kunnen bewijzen bij misdrijven waar alcohol rol speelde”

Een enkelband die je alcoholgebruik detecteert – het klinkt misschien als sciencefiction, maar de nieuwe Vlaamse regering wil het werkelijkheid maken. Het toestel werd al getest in het buitenland, zat rond de enkels van meerdere Hollywoodsterren en blijkt verbazingwekkend efficiënt te zijn. Hoe werkt zo’n alcohol-enkelband en wie zal het moeten dragen?

Lees meer »

Filmvertoning Vis! van boot tot bord vrijdag in Scharpoord

Vrijdag 4 oktober vindt in Cultureel Centrum Scharpoord de eerste publieke vertoning plaats van Vis!. Deze documentaire toont de evolutie van de visserij, handel en verwerking tot een moderne sector. De film ontstond naar een idee en in een regio van Maarten du Bois en bevat onder meer beelden van oud-visser Pedro Rappé.
The post Filmvertoning Vis! van boot

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx heeft belangrijke vraag voor VRT: “Ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Koers even geneutraliseerd nadat trein moest passeren, Evenepoel en Pogacar houden zich (voorlopig?) koest

Voor het eerst in zijn rijke geschiedenis start de Ronde van Emilia (ProSeries) vandaag in Vignola. Het parcours is zwaar en veeleisend: 215,8 kilometer, circa 3.300 hoogtemeters. Remco Evenepoel verschijnt aan de start. Zijn tactiek: “Slim koersen en niet te kwistig omspringen met mijn energie.” Ook wereldkampioen Tadej Pogacar – met uiteraard aangepaste fiets – en Primoz Roglic rijden mee.

Lees meer »