Miljoenenboete dreigt, maar tóch weigert Tomorrowland herbruikbare bekers te gebruiken: waarom?

Tomorrowland riskeert een boete tot 2 miljoen euro omdat het festival ook tijdens deze editie met wegwerpbekers zal werken op het terrein. Nochtans zijn herbruikbare bekers sinds dit jaar ook voor grote festivals verplicht. Waarom houdt Tomorrowland dan toch vast aan de wegwerpvariant? Is het verschil in kostprijs tussen de twee dan zo groot? En doet Tomorrowland dan niks om het festival duurzamer te maken? “Er werden vórig jaar al uitzonderingen gegeven.” 

Meer krantenkoppen in België

“Die scène was zo heftig dat ze aangepast moest worden”: Lynn Van den Broeck over verkrachting in ‘Thuis’

‘Thuis’-actrice Lynn Van den Broeck (31) gaat in ‘De 7 hoofdzonden’ in Humo dieper in op de verkrachtingsscène van haar personage Viv met Lowie, gespeeld door haar partner Mathias Vergels (32). “Mathias wéét hoe hij mijn polsen kan vastnemen. Daardoor konden we ver gaan.” Daarnaast pleit ze voor meer openheid over geld en een correcte verloning.

Lees meer »

De leescultuur gaat er in Oostrozebeke niet op achteruit: “Kwart kinderen komt langs”

“De bewering dat er niet meer gelezen wordt , klopt helemaal niet”, verzekert bibliothecaris Vincent Deldaele. Naar aanleiding van de Boekenpeloeze waarop de bibliotheek ’t Kraaiennest een ruim assortiment van boeken, tijdschriften en DVD’s tegen een prikje van de hand doet, maakt bibliothecaris Vincent Deldaele even een stand van zaken over de Oostrozebeeke leescultuur.
The post De leescultuur gaat

Lees meer »

Joodse man wil krantenartikel laten lamineren, maar werkneemster weigert te helpen omdat ze “pro-Palestina” is

In Melbourne is er een opmerkelijke discussie ontstaan tussen een Joodse man en een werkneemster van Officeworks, een winkelketen dat kantoorbenodigdheden verkoopt. De man wilde er een artikel uit de krant Australian Jewish News laten lamineren, maar de vrouw weigerde hem te helpen. “Ik profileer me als pro-Palestina”, zei de vrouw. “We hebben het recht om opdrachten te weigeren.”

Lees meer »

Knokke maakt zich op voor Nacht Van Het Zoute, de meest luxueuze braderie van het land

Het is zonder twijfel de meest glamoureuze én luxueuze braderie van het land waar de beau monde elkaar traditiegetrouw rendez-vous geeft.? Handelaars, juweliers en kunstgalerijhouders bieden hun trouwe klanten een glaasje champagne aan en stellen feestelijk hun allernieuwste exclusieve collecties voor. Al is vrijdagavond iedereen welkom in het Zoute voor de Nacht van het Zoute, waar het nóg meer dan

Lees meer »

Unicef: hongersnood in Noord-Darfoer wereldwijd eerste in 7 jaar

Na meer dan vijftien maanden oorlog in Soedan heeft een catastrofale combinatie van conflict, ontheemding en beperkte humanitaire toegang geleid tot hongersnood in kamp Zamzam in de regio Noord-Darfoer. Dat meldt Philippe Henon, woordvoerder van Unicef België. Het vluchtelingenkamp is thuis voor meer dan 400.000 Soedanese ontheemden.

Lees meer »

132 mensen geëvacueerd uit flatgebouwen door uitgebrande pizzeria aan strand: “Als deze brandgeur blijft, hopen we op een andere flat”

Verschillende flatgebouwen aan het strand van Nieuwpoort werden in de nacht van zaterdag op zondag geëvacueerd door een brand die een Italiaans restaurant vernielde. Na een opvang van enkele uren mochten de 132 flatbewoners terugkeren, maar een aantal zocht meteen elders onderdak. “Wij blijven met de ramen open, tenzij deze geur blijft hangen”, zegt Patrick in de flat boven de

Lees meer »

Waarom Céline Dion de olympische openingsceremonie niet toevallig met ‘L’hymne à l’amour’ afsloot 

Het was voor velen hét moment van de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs: wereldster Céline Dion die nog eens op het podium een lied kwam zingen, voor het eerst sinds ze werd gediagnosticeerd met het zeldzame ‘stiff-person syndrome’. Het was niet zomaar een podium, maar de Eiffeltoren. Het was ook niet zomaar een lied, maar ‘L’hymne à l’amour’

Lees meer »

Huwelijk van Therese en Frits heeft diamanten randje

Frits Vanfleteren (84) en Therese Debaveye (84) hebben een diamanten randje rond hun huwelijksverjaardag: 60 jaar getrouwd. Therese is geboren op 5 juni 1940 in Kuurne als tweede in een gezin van tien kinderen. Ze ging werken vanaf haar 16 jaar eerst in de wasserij De Lelie en vervolgens was ze huisvrouw. Ze houdt van
The post Huwelijk van

Lees meer »

Microsoft kampt opnieuw met storingen

Microsoft kampt opnieuw met storingen, deze keer met sommige Office-toepassingen en cloudservices. “We onderzoeken meldingen van problemen bij het verbinden met Microsoft-diensten wereldwijd”, zo heeft het techconcern meegedeeld.

Lees meer »

Beer die Franse toerist nabij Gardameer aanviel afgeschoten

De berin die twee weken geleden een Franse toerist tijdens zijn ochtendwandeling heeft aangevallen, is afgeschoten. Dat meldt het provinciebestuur van Trente. De berin zou aan minstens zeven incidenten gelinkt zijn. Ontmoetingen tussen mens en beer komen steeds vaker voor in de regio.

Lees meer »

Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot Thomas Huyghe. De televisiemaker mag altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl schrijft een brief naar Thomas Huyghe: “Ik wist soms niet wat ik aan je had, jij waarschijnlijk ook niet hoe ik over jou dacht” appeared first on KW.be.

Lees meer »