Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust”

Met zo’n zeventig kunstgalerijen is Knokke wellicht met voorsprong dé place to be voor galeriehouders. Zo dachten ook Michèle Van Damme (57) en Alexander Dewilde (51). Het koppel opende recent hun kunstgalerij MGallery in Het Zoute. “We waren al lange tijd op zoek naar een geschikt pand. Tot ons oog op deze locatie viel”, zegt Michèle.

Wie Knokke zegt, kan onmogelijk om de vele kunstgalerijen heen. Alles samen zijn het er momenteel een zeventigtal. Vooral Het Zoute is een populaire plek onder galeriehouders. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat MGallery net daar de deuren opende in de Zandstraat. Galeriehouders Michèle Van Damme en Alexander Dewilde kozen doelbewust voor deze locatie.

“We zijn afkomstig uit Merelbeke, maar voor ons was het duidelijk dat we hier in Knokke een galerie wilden openen”, legt Michèle uit. “De gemeente staat al lang bekend als een centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust. We waren al langere tijd op zoek naar een geschikt pand. Alleen heb je natuurlijk wel de nodige ruimte nodig én hoge plafonds.”

Liefde voor kunst

En dat vond het koppel in de Zandstraat. Vorige maand opende MGallery de deuren. “We zien onszelf als gepassioneerde galeriehouders die mensen willen meenemen op een creatieve reis vol kunst, passie en innovatie. We delen als koppel de liefde voor kunst. We geloven dat kunst de zintuigen moet prikkelen, de geest moet verrijken en de ziel moet voeden. Daarom streven wij ernaar om werken te creëren die visueel stimulerend zijn, emotionele reacties oproepen en inspireren tot gesprekken”, zegt Michèle.

De galerij richt zich zowel op doorwinterde kunstverzamelaars als ‘beginners’. “Onze collectie bestaat uit een eclectische mix van schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en meer”, geeft Michèle nog mee. “Momenteel hebben we werken van zo’n zeven kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook de prijsklasse varieert. We hebben bijvoorbeeld kleine prints vanaf 650 euro, maar evengoed beeldhouwwerken van 40.000 euro.” (MM)

MGallery is geopend van donderdag tot maandag en is te vinden in de Zandstraat 7. Meer info kan je vinden op www.mgallery.be.

The post Michèle (57) en Alexander (51) openen MGallery in Knokke: “Centrum voor kunst en cultuur aan de Belgische kust” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mysterieus paradijs waar ze hun miserie vergeten: dit is Roc Agel, het buitenverblijf van Albert en Charlene van Monaco

Prins Albert (66) komt er herbronnen, prinses Charlene (46) bracht er de lockdown en haar herstel door, prinses Stéphanie (59) verzorgde er circusolifanten en Rainier III en Grace maaiden er hooi en stonden er achter het fornuis. Hun toevluchtsoord Roc Agel is zowat de enige plek op aarde waar de Grimaldi’s zichzelf kunnen zijn. Prinses Grace noemde het zelfs de

Lees meer »

Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten

Het Feestcomité De Westkant organiseert op 9, 10 en 11 augustus zijn traditionele Westkantfeesten. Het zang- en dansspektakel ‘Oostnieuwkerke Kweelt !’ moet de trekpleister van het feestweekend worden.
The post Oostnieuwkerke kweelt erop los tijdens Westkantfeesten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen”

Zomerbar Bar Hazart staat op zaterdag 17 augustus volledig in het teken van de fiets. Naast fietstochten voor wielerliefhebbers organiseren Louis Plancke (29), Korneel Cottyn (28) en Julie Roose (22) met de steun van een werkgroep ook een familiefietszoektocht.
The post Bar Hazart gaat wielertoer op: “Zowel de wielerliefhebbers als gezinnen en kinderen zullen aan hun trekken komen” appeared

Lees meer »

Elf mensen naar ziekenhuis na woningbrand

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node heeft maandagnamiddag een brand gewoed in een rijwoning. Elf personen raakten daarbij gewond maar geen van hen verkeerde in levensgevaar. Door de brand is de getroffen woning onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Lees meer »

“Kledij en meubels zijn vervangbaar, mijn kat en herinneringen van vroeger niet”: Jean-Pierre (55) verliest alles in hevige woningbrand

Een inferno heeft op korte tijd het hele hebben en houden van Jean-Pierre Boden (55) vernietigd in Asse. Hij woonde in een kleine huurwoning in een achterbouw op de Kalkoven. Zijn kat overleefde de brand helaas niet. “Honderden boeken, waaronder eentje van 1793, zijn verloren. Maar mijn kat en de vele foto’s, dat vind ik het ergste.” Intussen is een

Lees meer »