Met de stroom meegesleurde zwemster na 36 uur gered op 80 kilometer van Japanse kust

Een jonge Chinese vrouw die maandagavond lokale tijd vanaf een strand in Japan was gaan zwemmen en in zee met de stroom werd meegesleurd, is na 36 uur gered, zo melden functionarissen van de regio Shizuoka. Ze werd op ongeveer 80 kilometer van het strand waar ze te water was gegaan door de Japanse kustwacht uit de zee gehaald. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE F1. Duel op twee fronten: wint Hamilton of Russell de GP van België en wat doen Verstappen en Norris voor plek 5

De eerste helft van het F1-seizoen zit er bijna op. Maar eerst gaan alle ogen op de GP van België in Spa Francorchamps. Wereldkampioen Max Verstappen won de vorige drie edities op zijn lievelingsparcours, maar zit niet in zijn allerbeste vorm én heeft bovendien een gridstraf van tien plaatsen gekregen. Hij start vanop de elfde plek. De pole is voor

Lees meer »

Laura Lynn & Dean brengen duet ‘Van Bij Het Begin’ uit én halen daarmee drie keren ‘Tien om te Zien’

Laura Lynn stond de voorbije twee weken maar liefst drie keer op het podium tijdens de opnames van het legendarische televisieprogramma ‘Tien Om Te Zien’. En ze stond er niet alleen, want voor haar nieuwe single ‘Van Bij Het Begin’ werkt ze samen met Dean Delannoit. Het publiek van ’Tien Om Te Zien’ mocht het nummer al drie keer luidkeels

Lees meer »

Stembureaus voor presidentsverkiezingen Venezuela gesloten

De stembureaus voor de presidentsverkiezingen in Venezuela zijn zondagavond om 18.00 uur plaatselijke tijd (middernacht Belgische tijd) gesloten. Dat meldt de nationale kiesraad. Mensen die nog in de rij staan zullen wel nog hun stem kunnen uitbrengen in de cruciale verkiezing, klinkt het.

Lees meer »

Recordaantal GAS-boetes in Genk voor zwerfvuil en sluikstorten

In Genk zijn vorig jaar 915 GAS-boetes uitgeschreven voor zwerfvuil en sluikstorten, een recordaantal. Dat schrijft Het Belang van Limburg en de stad bevestigt het nieuws. Het gaat om boetes voor zowel het wegwerpen van sigarettenpeuken als om grotere gevallen van sluikstorten. De stad heeft extra ingezet op de pakkans van sluikstorters. Genk schat dat het per jaar 2 miljoen

Lees meer »

Brugge hijst de vredesvlag op de Burg

Op 6 en 9 augustus zal Brugge op de Burg de slag van ‘Mayors for Peace’ hijsen en strijken. Ter herdenking van de atoomaanvallen op Hiroshima en Nagasaki en als oproep tot de wereldwijde afschaffing van kernwapens.
The post Brugge hijst de vredesvlag op de Burg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 100 gewonden wanneer trein ontspoort na botsing met truck die nog snel overweg probeerde over te steken

Tientallen passagiers zijn maandag gewond geraakt toen de trein waarmee ze naar het Russische Adler reisden tegen een vrachtwagen botste die een overweg in de regio van Wolgograd overstak. Door de harde klap ontspoorde de trein, kantelden negen treinwagons en werd en de cabine van de truck meters ver weggeslingerd. Minstens drie mensen raakten zwaargewond, het is niet duidelijk of

Lees meer »

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »

TUI moet alle vluchten van en naar Deurne omleiden naar Zaventem, en de pech achtervolgt de reizigers: “De sfeer wordt hier grimmig”

Het zijn pechdagen voor reizigers die vanop Deurne op vakantie wilden vertrekken. Tui heeft alle vluchten moeten omleiden naar Zaventem. Maar ook daar liep het bij één vlucht mis. “De sfeer werd grimmig”, zegt de Antwerpse passagier David Herregodts. Antwerpenaar Michel Vanderhoydonck zegt dat het vaker voorkomt dat vluchten naar Zaventem worden omgeleid.

Lees meer »